annaayaeos

Alla inlägg under november 2012

Av Anna-Karin Malm - 2 november 2012 09:15

Dagen till ära bestämde vi oss för att åka till Helsingborgs BK & träna. De har ju en hyfsat torr plan & dessutom förnöjer ju ombyte ... såååå ... Vi var hela fem stycken som tränade idag & dessutom kom Eos halvbror förbi & hälsade på en stund. En massa andra människor & hundar rörde sig i & kring stugan medan vi tränade vilket var välkommen störning. Jag skiftade om med hundarna, så Danni fick börja med det vi ville ha hjälp med, sen hjälpte jag några andra innan Eos fick komma ut & träna ... till sist fick Danni träna en liten sväng till. Vid det laget hade de andra hunnit träna klart & satt & fikade ... Hm ... ;)


Jag passade på att kidnappa en av männen som var där för att få hjälp med tandvisning med Danni. Han kan ju principen, men nu ville jag checka av att det funkar även med främmande personer & det gjorde det!!! Först gjorde vi ett par stycken där han fick gå fram & köra in nosen i mannens hand & sen satte jag honom (Danni alltså) vid min sida för en vanlig tandvisning. Han backade inte en millisekund utan satt lugnt & tryggt kvar. Givetvis klämde jag i med mitt visakommando när mannen var på väg fram mot oss. Jag fick även hjälp med en budföring där Jane stod som mottagare & eftersom Eva höll på att fixa en ruta vid sidan om Dannis sträcka hade han ju fullt sjå med att kolla in henne på vägen = inte såååå  bra budföring. Vi gjorde det två gånger & andra gången gick det iofs bättre. Dock har han inga problem med att lämna mottagaren längre nu när han vet att han inte får godis förrän när han kommer tillbaka efter avslutat moment!


Sen fick Eos komma ut en stund & träna ... Vi körde fritt följ där hon var alldeles för tok på, en slät inkallning, ett kryp med snusdosor utlagda ... krypet inkluderade en vänstervinkel & det klarade hon alldeles utmärkt idag ... Hon hade dessutom fin teknik igenom hela krypet ... gött!!! Vi tränade även på tungapportering & ännu en inkallning, fast denna gången med ställande innan vi körde framåtsändandeträning.  Jag la en bakombelöning till henne på inkallningen & denna bestod av ett par bitar rökt grishjärta ... Detta resulterade i att hon inte kom på mitt första kommando samt stannade kanonfint på inkallningen. Det resulterade även i att hon galopperade igenom hela första sträckan på framåtsändandet bort till där burken legat ... Asg. Resten av framåtsändandeövningarna gick hyfsat bra ... ibland lite långt, någon gång segt ut, men varje gång genom gruppen & med bra attityd.


Danni fick träna lite fritt följ, en inkallning, hopp-sitt samt apportering när han kom ut igen & idag satte han sig nästan ända in till mig när han kom in med apportbocken ... Det börjar allt arta sig. Vi avslutade träningspasset med en platsliggning & Danni låg finfint trots att hunden på hans ena sida satte sig upp några gånger & hennes matte fipplade fram & tillbaka där. Det verkade inte störa honom alls. Jag tror att han mycket väl vet vad som förväntas av honom & gör det såvida inget skrämmande händer i närheten av honom.


Jag & Jane gick en liten promenad i den lilla skogsdungen bakom klubben innan vi åkte hem & de hade satt upp pappgubbar inför MT där ... När jag såg det släppte jag hundarna & lät dem lösa det ... Danni höjde svansen men fortsatte framåt utan att tveka ända tills han var framme ... INGA problem alls ... Sen kollade han nyfiket in i stort sett varje gubbe innan han var nöjd. Eos brydde sig som vanligt inte om huruvida det stod ett gäng pappgubbar i skogen eller inte ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16 17 18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards