annaayaeos

Alla inlägg under juni 2013

Av Anna-Karin Malm - 4 juni 2013 20:06

Dagen bjöd på kanonfint sökväder med mellan 15 & 20 grader varmt samt lite lagom vind. Vår lilla grupp förlade vår sökruta till en ganska risig, inte helt lätt ruta mestadels förlagd i granskog men med slutet ute i boke (lärke längst ut på djupet). Då mina vovvar var med & vallade fick de starta som de sista hundarna.


Danni fick börja av mina & han fick även idag lite synretningar för att få bättre driv ut i rutan vilket särskilt behövs när det är så pass besvärlig terräng som idag. De två första figgarna fick han se några meter ungefär halvvägs ut & sen tog jag bort honom medan de gömde sig. De låg i en pallkragelåda utan lock samt innanför kompostgaller. Hörnan med kompostgallerna låg endast några få meter från min bil & däri satt Eos & skrek som en galning när Danni landade hos figgen. Det var dock inget som störde liten blå utan han fortsatte lugnt med sitt arbete. Han markerade båda dessa figgar utan problem & sen var det dags för tomslag som han gjorde galant. De två nästa figgarna visade Danni lite godis på stigen & gick sedan ut i rutan & la sig medan jag gick bortåt med Danni. Även dessa två figgarna hittade han fint trots att det blev ett tomslag på den ena sidan. Sista skicket var det en springare som stod gömd bakom ett träd en bit ut & som började springa utåt i rutan när jag skickade Danni. Här var det bara hittaövning.


Sen var det då Eos tur. Idag fick Terry sitta vid starten & vänta på att få hoppa in om så krävdes ... Jag hade tre figgar ute i rutan & körde "tävlingsmässigt" På första skicket sprang hon på tvären så jag fick kalla in henne & skicka en gång till & då gick hon ut finemang. Hon markerade hyfsat bra på denna figgen. Sen fick hon två tomslag innan hon fick figge nummer två som låg uppe i ett jakttorn. Denna figgen slarvade hon en hel del på men jag vet att hon har svårt att stanna i markeringen på höga figgar så jag släppte faktiskt att hon mötte upp mig en aning samt hade svårt att titta på figgennär jag lockade på henne ... Sen följde det en drös med tomslag varav jag körde tre i en följd med flying. Detta triggar fröken blå enormt & hon nästan skriker när hon passerar mig på stigen ... "L". Sista figgen låg i ena sistahörnan så hon fick ju jobba en stund innan vi var framme där. Inte heller denna markeringen var hundra, hon stannade upp i skallet för att lyssna efter mig, men hon lämnade iaf inte & bet i hyfsat bra efter att jag försökt locka bort henne från figgen. 


Efter fika & genomgång tog vi oss en skön promenad i skogen ... sammanlagt 12 hundar minglade tillsammans under promenaden ...

Av Anna-Karin Malm - 3 juni 2013 19:30

Efter att Eos varit lite off efter några getingstick var hon igår sitt vanliga galna jag igen ... Det märktes även på dagens träning som jag startade med att få hjälp med kommendering av en kedja. Kedjan bestod av följande moment: Tävlingsmässig ingång, fritt följ, inkallning, sättande under marsch, pang du är död, apportering, ettans hopp. Pigg & glad kedjan igenom, dock blev det lite fel på sättandet där hon la sig ... Förmodligen för att jag slarvat med att träna det på sista tiden.


Sen fick Danni komma ut & med honom började jag med en budföring som gick hyfsat bra, nåt skall & lite tvekan att gå på kommandot dock. Sen la vi plats & även det gjorde liten blå bra. Efter det tränade jag & Danni en del på egen hand ... Fritt följ (som han för övrigt gör betydligt bättre än linförighet), ställanden under marsch gånger flera, en inkallning, apportering enligt ettan, kryp & säkert nåt mer som jag glömt bort nu så här i efterhand.


Sen fick Eos komma ut igen & denna gången började jag med en inkallning med ställande som hon gjorde riktigt, riktigt fint följt av framåtsändande med "benen" i mitten & "gubbarna" längst ut i kanterna ... Vid första skicket kom Eos snett men märkte det själv & vände direkt efter gruppen & kollade på mig, så då gjorde vi om det. De andra skicken skötte hon sig i stort sett utmärkt ... Något snabb på några skick & vid ett tillfälle klickade en medtränande sin hund i närheten av Eos precis innan tänkt inkallning så då vände hon på det klicket ... sista skicket var dock bäst av alla ... tre-fyra galoppsprång följt av trav & blickar bak på mig med jämna mellanrum för att checka av att jag var på lagom avstånd ... Häääärligt. Vi tränade även på krypet där hon även idag slarvade en hel del samt rutan & konen som gick bra varvat med mindre bra ... "L" Jag märker dock att konenskick laddar fart till rutan ... hi, hi, hi ...

Av Anna-Karin Malm - 2 juni 2013 19:15

Idag var det då äntligen dags för Danni att bli lydnadssheltie oxå ... Han har många titlar nu, den lille syrken ... Hur som haver så startade vi i lydnadsklass 1 på Åstorps BK denna dag & trots mediokra poäng är jag såååå nöjd med den lille skiten. Full fokus på mig, fin kontakt & glädje genom hela programmet var hans signum ... Synd bara att det inte visade sig i betygen ... Men, men det är bara att bita ihop & göra ett nytt försök ... Nuffror & kommentarer nedan ...


Platsliggande   10

Tandvisning   10

Linförighet   7 (tappar pos. tränger vän. dk kropp helt om.)

Läggande   6 (Tappar pos. transport. Dk ligg, kropp röst långsamt ner) Hur man gör dk med rösten med enbart ett

                     kommando är för mig en gåta, men ...

Inkallning   9 (Slarvigt avslut)

Ställande   0 (Dk några steg, sätter sig innan kommando)

Apportering   9 (inget aktivt gripande)

Hopp   9 (Hopp mot föraren avslut)

Helhetsintryck   8 (Pigg & glad hund) Är det en orsak för avdrag på helheten? Trodde det var positivt ...   


Allt som allt fick vi ihop 143 poäng & placerade oss som 4:a av 10 ...


Efter tävlingen begav jag & Cecilia oss av ut i spårskogen en sväng till Eos stora glädje ... Medan Eos & Tias spår låg till sig passade vi på att ta en rastningsrunda med vovvarna. Sen la jag ut Dannis spår innan vi gick de andra spåren.


Eos fick idag ett spår på cirka 900 meter innehållandes 3 naturpinnar samt en slutpinne, oxå natur. Upptaget var så klockrent ett upptag kan bli trots att jag valde att släppa på mitt på en liten stig. När hon tagit spåret, men innan snusdosan snurrade hon dock lite rundor, men jag råkar veta att en annan ur spårgänget varit där & lagt spår innan på dagen, så det kan mycket möjligt vara så att hon blev störd av ett sånt spår. Efter snusdosan gick hon dock som en klocka, det är verkligen en fröjd att spåra med den hunden!!!


Sen fick Danni ta sitt spår, ett lite kortare appellspår. Han spårade riktigt bra trots att det klampat runt folk från vår spårgrupp på förmiddagen även där hans spår låg. Dock missade han första pinnen. Andra pinnen samt slutet markerade han dock.


Framåt kvällen gick jag ut på gröningen & körde lite framåtsändande med Eos & ja, vad ska man säga om det ... ? Jo det går väl framåt ... Konstigt nog får hon mer & mer glädje i momentet ju mer frekvent jag tränar det ... Härliga arbetsmyra till hund!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards