annaayaeos

Alla inlägg den 12 juni 2013

Av Anna-Karin Malm - 12 juni 2013 20:30

Så var ännu en lydnadstävling avklarad med lilla Danni ... Denna gång en kvällstävling på Svalövs BK ... Jag måste säga att för att ha svårt med främmande hundar är han förvånansvärt fokuserad & glad när vi tävlar tillsammans. Det är precis som om vi går in i en gemensam bubbla, Danni & jag, där inget kan störa oss när vi går in på tävlingsplanen ... Ja eller nästan inget iaf ... "L"


Kvällen började med lottdragning & med i klubbstugan fanns det en megastor riesen vars matte inte tyckte det var några som helst problem om hennes hund gick fram & hälsade på mina hundar, så jag fick säga till henne att hålla in sin hund innan Danni skulle gå i taket fullständigt. Som tur var låg den hunden i den andra platsliggningsgruppen, så Danni slapp iaf att ha koll på den ... (fast den verkade hur snäll & go som helst, men det hjälper ju tyvärr inte Danni). Istället hamnade han mellan mudin Urax & en schäfertik & det gick hur bra som helst. Vi fick göra tandvisning på väg ut från platsliggningen & även den gick bra ... 10 på platsen & 10 på tandvisningen.


Sen blev det en stunds väntan innan själva tävlingen för vår del eftersom vi startade nästsist. Väl igång med programmet började vi med en riktigt bra linförighet, med Dannimått mätt då alltså. Nästan inget flytande ut i sidled faktiskt ... Det tar sig. Sen var det dags för läggande under marsch ... Detta brukar han ju vara fena på, men inte idag ... Jag tror att det myckna tränandet på ställandet gjort honom en aning osäker på vad jag egentligen vill så han stannade bara till & fortsatte sen smyga efter mig, så jag fick klämma i med ett ligg till ... Så inkallningen, som ju är Dannis paradnummer ... han springer som en gnu till mig & kan på sin höjd studsa lite vid ingången ... Idag satt han dock & tittade bakåt efter nåt & när jag kallade reste han sig som blixten, tog ett stort språng framåt & stannade sen till som för att riktigt tänka efter om jag verkligen hade kallat. Efter nån sekund bestämde han sig för att så måste vara fallet & kom sen fint in till mig i bra fart ... Ställande under marsch, som han har haft sååååå svårt att fatta, gick faktiskt heeeelt okej idag ... förvisso fick jag ta till ett dk med handen, men vad gör väl det när han stannade & dessutom stod kvar tills han fick sittkommandot ... häääärligt!!! Apporteringen då ... ja han höll på att tappa apportbocken direkt, så den hängde på ena hörntanden hela tiden. Detta gjorde att jag ville skynda mig ner & ta den när tävlingsledaren sa ta apporten ... Detta i sin tur gjorde att Danni hoppade ett steg åt sidan, sittande & så tappade jag apporten ... knaaaas!!! Sist hoppet, ja detta är ju plättlätt om man är uppflyttad till lägre klass sök tycks Danni tycka så det gjorde han felfritt.


Vi nådde inte riktigt ända fram idag heller, men pigg & glad var min lille påg genom hela programmet & det är ju väl så viktigt som att få förstapris ... sammanlagt 151 poäng ... Nuffrorna kommer nedan ...


Platsliggande   10

Tandvisning   10

Linförighet   8,5 (ut i sidled, helt om ut.)

Läggande   0 (dk går med)

Inkallande   8 (tvekar, slarv avslut)

Ställande   5 (dk hjälp med kroppen, sakta)

Apportering   7 (slarv släpper)

Hopp   10

Helhetsintryck   9

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards