annaayaeos

Alla inlägg den 3 juni 2013

Av Anna-Karin Malm - 3 juni 2013 19:30

Efter att Eos varit lite off efter några getingstick var hon igår sitt vanliga galna jag igen ... Det märktes även på dagens träning som jag startade med att få hjälp med kommendering av en kedja. Kedjan bestod av följande moment: Tävlingsmässig ingång, fritt följ, inkallning, sättande under marsch, pang du är död, apportering, ettans hopp. Pigg & glad kedjan igenom, dock blev det lite fel på sättandet där hon la sig ... Förmodligen för att jag slarvat med att träna det på sista tiden.


Sen fick Danni komma ut & med honom började jag med en budföring som gick hyfsat bra, nåt skall & lite tvekan att gå på kommandot dock. Sen la vi plats & även det gjorde liten blå bra. Efter det tränade jag & Danni en del på egen hand ... Fritt följ (som han för övrigt gör betydligt bättre än linförighet), ställanden under marsch gånger flera, en inkallning, apportering enligt ettan, kryp & säkert nåt mer som jag glömt bort nu så här i efterhand.


Sen fick Eos komma ut igen & denna gången började jag med en inkallning med ställande som hon gjorde riktigt, riktigt fint följt av framåtsändande med "benen" i mitten & "gubbarna" längst ut i kanterna ... Vid första skicket kom Eos snett men märkte det själv & vände direkt efter gruppen & kollade på mig, så då gjorde vi om det. De andra skicken skötte hon sig i stort sett utmärkt ... Något snabb på några skick & vid ett tillfälle klickade en medtränande sin hund i närheten av Eos precis innan tänkt inkallning så då vände hon på det klicket ... sista skicket var dock bäst av alla ... tre-fyra galoppsprång följt av trav & blickar bak på mig med jämna mellanrum för att checka av att jag var på lagom avstånd ... Häääärligt. Vi tränade även på krypet där hon även idag slarvade en hel del samt rutan & konen som gick bra varvat med mindre bra ... "L" Jag märker dock att konenskick laddar fart till rutan ... hi, hi, hi ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards