annaayaeos

Alla inlägg den 21 juni 2013

Av Anna-Karin Malm - 21 juni 2013 10:00

Eftersom vi brukar träffas och träna på fredagar bestämde vi oss för att träffas även denna fredagen ... dock redan på morgonen så vi sen skulle kunna fira midsommar med gott samvete ... Det visade sig att det ganska snart blev riktigt varmt & kvalmigt, så vi orkade inte träna såååå mycket, men, men liten träning är betydligt bättre än ingen träning ju ... Jag började med att gå hundslingan med mina blådårar & sen satte vi oss för att gå igenom vad vi tänkt träna & vad vi ville ha hjälp med ... Pi fick vara med & mingla & idag minglade hon betydligt bättre än sist vi träffades ... Hon börjar bygga självförtroende så smått tror jag bestämt.


Pi fick oxå börja träna lite grann & även idag var det fokus på kontaktövningar vid min vänstersida samt lite lek. Vi provad även på att jobba lite med apportbocken & den tog hon gärna ... för att genast vilja försvinna med den ... "L" Hon fick även hjälpa till att ställa utt "gubbarna" till framåtsändandet ... Vi hade dock inte samma åsikt om var gubbarna skulle stå så jag fick bitvis bära gubbar med liten Pi hängandes i deras byxben, slitandes, morrandes & dragandes åt andra hållet ...


Sen fick Eos komma ut. Med henne tränade jag platsliggning, fritt följövningar med fokus på position, inkallning med ställande, tungapport, kryp - ett litet steg i taget för att bekräfta rätt teknik samt framåtsändande ... Idag hade jag dels de benen som jag fått låna & dels de gubbar som står i förrådet på klubben så där var ju fyra benpar att passera, men inga riktiga människor. Två sträckor hade jag bestämt mig för att göra & så blev det oxå ... På första sträckan passerade hon gruppen finemang, bröt precis mellan gubbarna & gjorde sen en gir åt vänster som om hon förväntade sig belöning för sin brytning ... jag hade dock is i magen & bara fortsatte ... då började hon trava igen & rätade så småningom upp sig så hon kom i linje igen ... gött!!! Klick & belöning när jag passerat gruppen ... Ja inte för att JAG passerade den utan för att Eos gick bra & det egentligen är läge för inkallning där ... Nästa sträcka bröt hon fint vid gruppen, travade på, blev en aning lång & saktade där av till skritt & började titta bakåt ... Det går framåt med framåtsändandet ... "L"


Danni fick idag en budföring som gick finemang frånsett att jag fick säga marsch två gånger ... Lite linförighet som blivit betydligt bättre ... han är dock fortfarande för vid i höger- samt heltomsvängarna. Framförgående som gick bra, en inkallning, en apportering, lite krypövningar som idag gick bättre än det gjort ett tag & så mycket träning på ställanden & lägganden under marsch som ju ÄR så svårt att hålla isär & förstå om man är en liten blåögd blåndinsheltie ... "L"


Mer orkade vi inte idag då det blivit rejält varmt vid detta laget ... Sååå tre blådårar sprang som galningar medan jag plockade in gubbarna till framåtsändandet & sen for vi hemåt för lite midsommarfirande ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards