annaayaeos

Alla inlägg den 30 juni 2013

Av Anna-Karin Malm - 30 juni 2013 23:00

Eter promenad i ösregn roade vi oss mest med att mys inne resten av dagen ... Kvällen bjöd dock på uppehåll & till & med en aning sol mellan varven så då bestämde jag mig för att träna lite ute på gröningen med Blådårarna ...


Eos fick börja & med henne tränade jag på framåtsändande med "benen", lite fritt följ, kryp & en inkallning med ställande. Hon var INTE så värst nöjd med att inte få göra mer, men JAG var desto nöjdare då jag fick till några riktigt fina framåtsändandesträckor med henne. När det gäller krypet tränade jag henne på att krypa framför mig igen för att kunna klicka för rätt teknik då jag märker att hon kan slarva en hel del mellan varven ... Det var SVÅRT tyckte Eos som gärna ville försöka ta sig in vid min sida krypandes, men efter några gånger kom hon ihåg övningen.


Sen fick Pi komma ut & idag var hon riktigt glad & studsade, drog i kopplet & busade rundor medan vi gick ut på gröningen trots att hon var ensam med mig ... gött!!! Vi började med att gå en sväng utom en parallellgata till gröningen & sen via lekplatsen fram till platsen för den tänkta träningen. Vi fick möte av fyra olika hundar samt två cyklande barn & det gick faktiskt över förväntan. Lite buff, buff på de hundarna som passerade nära oss, men hon var lätt att avleda med att få lite godis sittandes mellan mina ben. Den platsen har jag tänktmmig ska vara hennes fredade zon ... Här ska hon alltid skyddas, no matter what. På lekplatsen var där två otäcka, färgglada muggar bortglömda, men hon vågade sig så småningom fram till dem & då klickade jag henne & belönade ... Sen la jag i en korvbit i en av dem så hon skulle få en positiv känsla & vilja gå fram & undersöka liknande saker i framtiden. Vi kollade in gunghästarna samt klev upp på rutschbanan innan vi fortsatte ut på gräset för vår träning. Idag låg fokus på följaövningar, både baklänges- & vanligt fritt följ/kontakt. Belöningsträning i form av jaga godis, hitta & äta det godis jag kastade till henne samt leka, dra i & följa mig med leksak. Hon var jätteduktig, verkligen, & hon älskar att ha kontakt ... Gött!!!


Till sist fick liten Danni komma ut & träna lite han med. Med honom tränade jag på linförighet - som gick bra, framförgående - där han bara väntade på att jag skulle klicka & kasta bollen, inkallning - nema problema, apportering - som gick finfint samt ställande & läggande under marsch - som han äntligen fattar, jihoo!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards