annaayaeos

Alla inlägg under mars 2012

Av Anna-Karin Malm - 2 mars 2012 09:45

Idag kom visst våren på riktigt ... 7-8 grader varmt, solsken & fågelkvitter gjorde eftermiddagens lydnadsträning till en härlig stund ... Idag var vi i Helsingborg & tränade som omväxling & efter träning & promenad lurade Jane med mig till Hemmakväll för att köpa godis ... "L"


Aya var precis lika envis som alltid när vi hade kissat av vovvarna så hon fick börja även idag till hennes stor glädje ... Jag körde lite rallylydnadsmoves samt apportering, rutan & inkallning & sen var hon hyfsat nöjd med dagens träning.


Sen fick Eos komma ut & hon som alltid brukar vara riktigt fokuserad & på var inte riktigt lika fokuserad som vanligt ... Vi körde en del fritt följ där hon så gott som hela tiden var en aning för långt fram med sneda sitt vid vänsterhalterna som följd. Sen körde vi inkallning med ställande där hon tog betydligt längre tid på sig att stanna än hon gjort på ett bra tag vilket gjorde att vi fick korta ner sträckan samt lägga ut en planka som stoppsymbol ett par gånger till henne. Krypet var bitvis bra, bitvis en aning luftigt, rutan fungerade bra precis som tungapporteringen & hoppet. Meeeeen när vi skulle metallapportera var hon helt plötsligt jätteokoncentrerad & ställde sig & glodde på nån av de andra ute vid apporten. Då bröt jag henne & satte henne i bilen & så fick Danni komma ut istället ...


Danni var betydligt mer fokuserad idag än förra fredagen trots att han aldrig varit på Helsingborgs BK tidigare. Med honom jobbade jag  med fria följet, inkallning, ställande, apportering, hoppet, framförgåendet samt budföring. Det jag är allra mest nöjd med är framförgåendet som han verkligen börjar bli duktig på nu. Danni fick även vara med ute när vi fikade & passade på att tigga till sig både det ena & det andra ... "L"


Sen fick Eos komma ut en stund igen & denna gången var hon mer fokuserad på sin uppgift. Dock var hon fortfarande en aning för långt fram i fria följet. Mest nöjd är jag nog med dagens framåtsändande som blev riktigt bra även idag ... Säkert en aning för långt, men med bra attityd, fin & tydlig brytning & snabbt tillbaka till mig när jag kallade på henne ... Härligt!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards