annaayaeos

Alla inlägg den 23 mars 2012

Av Anna-Karin Malm - 23 mars 2012 20:00

Dagens lydnadsträningspass var förlagd till Bjuvs BK i vackert vårväder ... När vi kom dit visade det sig dock att klubben var invaderad av människor & efter några förfrågningar fick vi reda på att de höll på att utbilda folk i det nya mentaltestet BPH. Såååååå det blev till att hålla till på övre plan ... Vi tog våra bilar & körde bort dit för att slippa passera testområdet när vi bytte hundar.


Jag testade idag att börja med Eos då hon haft tendens till pip de sista gångerna vi tränat ... Detta föll väl ut så då vet jag det ... Att träna en annan hund triggar Eos så hon börjar pipa ... "L" Eftersom det blev rejält varmt medan vi checkade av var vi kunde hålla till samt det faktum att vi ska tävla på söndag blev min & Eos träning relativt kort. Vi körde lite fritt följ, några framåtsändandesträckor, hopp-sitt, inkallning med ställande, skall, tungapportering & kryp. Framåtsändandet fungerade fint efter si sådär två sträckor & på slutet blev hon t.o.m en aning seg & travade ut.


Sen fick Danni komma ut. Jag trodde att han skulle vara mycket störd av alla folk & det de höll på med på andra sidan diket, men det klarade han finemang tycker jag. Med honom körde jag fritt följ, framförgående, inkallning, apportering, hopp-sitt samt lägganden under marsch i mängd. Han fattar att han ska lägga sig om jag gör en halvhalt, men så fort han kastat sig ner studsar han upp igen ... Ibland är han för snabb för sitt eget bästa den lille busen.


Även Aya fick komma ut en liten sväng & köra lite rallylydnadsövningar ... bl.a fick vi till ett par fina ställanden från sitt vid sidan ... Även en inkallning & en apportering fick vi till innan vi körde bort bilarna till parkeringen & satte oss att fika på altanen & kikade på testerna ... Danni fick vara med ute där & han passade på att öva på sin sociala sida & gick fram & viftade på svansen till alla han passerade ... Sen la han sig mitt uppe på bordet & tittade lugnt & sansat på allt som försiggick!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards