annaayaeos

Alla inlägg den 5 mars 2012

Av Anna-Karin Malm - 5 mars 2012 19:15

Dagen har verkligen varit en riktig höjdardag ... Ibland känns det som att det mesta går ens väg & idag är det just en sån dag för mig ... Jobbet gick finemang & på väg hem från jobb fick jag ett grattis till årets sökaussie på facebook ... Tänk att lilla jag & pestråttan lyckats med det ... Bli ÅRETS SÖKAUSSIE ... & inte nog med det ... Vi blev nia på årets spåraussielista samt 18:e på årets lydnadsaussielista ... Jag är riktigt nöjd & speciellt med tanke på att Eos faktiskt haft erlichia två gånger under året & missat mycket träning & tävlingstillfällen pga det.


Ikväll var vi i ridhuset & tränade lydnad ... det är inte många gånger kvar där nu & hur skönt det än är med ett ridhus att träna i under vintermånaderna är det såååå trist nu när man bara längtar efter ljusa, sköna vårkvällar att träna ute på ... Men, men ... Idag fick alla tre vovvarna följa med & träna ...


Först ut var Danni ... Jag körde lite fritt följ med honom innan jag fick hjälp med budföring samt träning på att gå med en annan människa som dessutom klappar på honom en bit ifrån mig ... Detta gick jättebra & han viftade på svansen & var såååå glad medan de gick iväg. När han skulle klappas drog han sig förvisso undan, men utan rädsla & det är ju huvudsaken tycker jag. Vi tränade på på de moment som ingår i appellen & ettan & idag tränade vi en hel del på ettans apportering. När jag körde appellens apportering sprang Danni bort till ett däck som låg på marken & hoppade i det & ställde sig med apporten i munnen istället för att komma in till mig med den ... gulle!!!


Sen fick Eos komma in & köra lite ... Vi tränade på på högreklassmomenten & det gick ungefär som det brukar. En gång på tungapporteringen råkade hon sätta sig lite framför mig & då backade jag nån meter ... Såååå hon fick göra en ny ingång & det gjorde hon bra & mer noggrant, allt utan att släppa apporten. Vi tränade även på några av treans moment, bl.a sättande under marsch & fjärren ...


Sist ut var gammeltanten Aya ... Med henne körde jag lite rallylydnadsövningar samt en inkallning & så var hon nöjd & glad ... skönt med så lättroade hundar ... "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards