annaayaeos

Alla inlägg den 16 mars 2012

Av Anna-Karin Malm - 16 mars 2012 20:45

Idag var det underbart vårväder, nära nog 15 grader varmt & solsken ... Det är just sådana här dagar man förstår varför man tränar hund istället för spelar schack ... Att sen träningen gick hyfsat bra gör ju inte saken sämre.


Eftersom jag tycker att Eos varit pipig & ofokuserad ibland på lydnadsträningen valde jag idag att börja med henne för att se om det kan ha någon betydelse huruvida hon börjar lr ej. Efter det, på grund av värmen, relativt korta passet kan jag konstatera att det HAR betydelse ... Idag var hon precis så bra som hon kan vara & väldigt fokuserad ... förutom en gång då jag gick ifrån henne på inkallningen & Jane körde något nära ... När hon klickade Asta så kom Eos springande efter mig ... Men, men ... misstag gör vi ju alla ... så även fröken grå. Mest nöjd med för dagen var jag nog med framåtsändandet som gick riktigt bra med Eosmått mätt ... Det börjar bli lite styr på det hela tror jag bestämt ... & om allt stämmer på tävling ska det nog generera poäng ... tjoho ... Även krypet gick finemang ... Vi fokuserade på högreklassmomenten idag eftersom det är årstävlingsstart för oss nästa helg ... Eos träningspass avslutades med en lååååång platsliggning på cirka tio minuter ... Detta eftersom jag fick ett telefonsamtal från en förälder till en av mina elever precis när jag gömt mig.


Näste man på tur var Aya & hon hade vält ut vattenskålen i bilen samt krafsat runt med alla fällarna ... suck ... Vi körde på med våra rallyövningar samt en inkallning & en apportering ... Damen var dock måttligt nöjd när hon inte fick mer träning.


Sist ut för dagen var Danni Boy ... Taggad??? Nääääää ... MYCKET bättre fokus idag än sist vi var i Ängelholm & tränade, idag endast liiiite störd av trafik & folk som tog sig förbi på trottoaren/vägen utanför planen. Med Danni tränade jag fritt följ, apportering, ställande under marsch, snabba lägganden, apportering, både ettans & appellens, hopp-sitt samt framförgående ... Idag premiär med ett framförgående utan targets i början & det ju bara såååå bra ... Han börjar fatta det där med att det kommer en leksak över hans huvud när jag klickar honom för ett bra utförande ... häääärligt!!!


Dagens träning avslutades med att vi gick en sväng längs Rönneå med alla vovsen i det underbara vädret ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards