annaayaeos

Alla inlägg under mars 2012

Av Anna-Karin Malm - 16 mars 2012 20:45

Idag var det underbart vårväder, nära nog 15 grader varmt & solsken ... Det är just sådana här dagar man förstår varför man tränar hund istället för spelar schack ... Att sen träningen gick hyfsat bra gör ju inte saken sämre.


Eftersom jag tycker att Eos varit pipig & ofokuserad ibland på lydnadsträningen valde jag idag att börja med henne för att se om det kan ha någon betydelse huruvida hon börjar lr ej. Efter det, på grund av värmen, relativt korta passet kan jag konstatera att det HAR betydelse ... Idag var hon precis så bra som hon kan vara & väldigt fokuserad ... förutom en gång då jag gick ifrån henne på inkallningen & Jane körde något nära ... När hon klickade Asta så kom Eos springande efter mig ... Men, men ... misstag gör vi ju alla ... så även fröken grå. Mest nöjd med för dagen var jag nog med framåtsändandet som gick riktigt bra med Eosmått mätt ... Det börjar bli lite styr på det hela tror jag bestämt ... & om allt stämmer på tävling ska det nog generera poäng ... tjoho ... Även krypet gick finemang ... Vi fokuserade på högreklassmomenten idag eftersom det är årstävlingsstart för oss nästa helg ... Eos träningspass avslutades med en lååååång platsliggning på cirka tio minuter ... Detta eftersom jag fick ett telefonsamtal från en förälder till en av mina elever precis när jag gömt mig.


Näste man på tur var Aya & hon hade vält ut vattenskålen i bilen samt krafsat runt med alla fällarna ... suck ... Vi körde på med våra rallyövningar samt en inkallning & en apportering ... Damen var dock måttligt nöjd när hon inte fick mer träning.


Sist ut för dagen var Danni Boy ... Taggad??? Nääääää ... MYCKET bättre fokus idag än sist vi var i Ängelholm & tränade, idag endast liiiite störd av trafik & folk som tog sig förbi på trottoaren/vägen utanför planen. Med Danni tränade jag fritt följ, apportering, ställande under marsch, snabba lägganden, apportering, både ettans & appellens, hopp-sitt samt framförgående ... Idag premiär med ett framförgående utan targets i början & det ju bara såååå bra ... Han börjar fatta det där med att det kommer en leksak över hans huvud när jag klickar honom för ett bra utförande ... häääärligt!!!


Dagens träning avslutades med att vi gick en sväng längs Rönneå med alla vovsen i det underbara vädret ...

Av Anna-Karin Malm - 14 mars 2012 20:30

Veckan är precis upp & ner ... Jag kunde varken träna lydnad i måndags eller sök igår på grund av studiedagar på jobbet ... Sååååå jag fick vara ledig idag istället & dagen tillbringades med att försöka varva ner undertecknad något ... Långis på stranden i Sibirien, plantskolebesök & ligga på mage i trädgården med kameran i högsta hugg i det  underbara vårvädret ... Pulsen GICK ner & några fina foton fick jag till på köpet ...

Aya är leksugen ...


 

Kom igen då ...


 

Nähä då dödar jag väl den istället då då ...


 

Slita & dra, slita & dra ...


 

Danni poserar i solskenet ...


 

Sötnöten ...


 

Trötta sötnöten har somnat ...


 

Eos håller på med sin favoritsysselsättning ... ÄTER ...


 

Hm ... ingen får ta MITT tuggeben ...


 

Jag tror att jag planterar det så får jag kanske fler ...


 

& så puttar vi till lite jord ...


 

Så där ja ... nästan klar ... ska bara ...


 

Ops den hoppade visst ur ... opålitliga rackare de där tuggebenen ...


   

Låt mig tänka ett tag ... hm ... plantera lr äta??? 

Av Anna-Karin Malm - 11 mars 2012 07:45

Eftersom det ju inte gick så bra på fredagens lydnadsträning samt att jag ska bort med jobbet måndag & tisdag, vilket innebär att vi missar såväl måndagslydnaden som söket på tisdag, bestämde jag mig för att köra ett litet pass ute på gröningen ikväll ... Det var med viss ångest jag gick ut eftersom jag inte ville ha en upprepning på fredagens många dåliga utföranden, men jag hade inte behövt oroa mig alls ... Eos gick såååå bra ... Hon gick fint på fria följet, stannade finemang på inkallningen, kröp som den gudinna hon är & framåtsändandet var spikrakt med en tydlig brytpunkt ... gött!!! Vi tränade även på skallet & tungapporteringen & även det gick fint ... KAN det månne vara så att Eos blir för uppvarvad när de andra hundarna är med & får träningstid, lr kan det handla om att hon inte tycker om leriga planer??? Hm ... analys pågår i mitt hjärnkontor så får vi se vad vi kommer fram till ...

Av Anna-Karin Malm - 10 mars 2012 07:15

Eftersom alla i mitt nya spårgäng var uppbokade med annat denna lördag blev jag helt allena på dagens spårträning ... men, men vad gör väl det??? Jag passade istället på att stämma träff med kompisen Lena & hennes jycke Pripps för promenad & utforskning av skogen i väntan på att spåren skulle ligga till sig.


Först att spåra efter prommisen var Eos ... allt för att hon inte skulle gå bananas innan hon fick spåra ...   Trots det så var hon riktigt taggad inför spårstart. Dessutom hade det rört sig ex antal människor i hennes upptagsruta sedan jag la spåret, men sånt brukar hon ju fixa galant ... dock inte idag ... Idag var hon precis så vimsig i spårstarten som hon varit några gånger nu på sistone ... suck ... Det började med bakspår så jag tog & släppte på henne en bit längre fram på spåret ... hon tog spåret några meter, men vimsade sen rundor en massa & verkade följa något annat spår istället ... Så här vimsig var hon egentligen mer eller mindre ända fram till efter första apporten & sen började hon fokusera på mitt spår ... I spåret hade jag lagt ut tre vanliga pinnar, fyra skogspinnar & ett slut i form av en skogspinne även det ... Spåret innehöll en spetsvinkel & ett gäng vanliga vinklar, men inga stigövergångar eller så. Resten av spåret fixade hon så galant så heeelt ute är hon ju inte ... bara en aning väl mycket taggad i starten ibland ...


Sen fick Danni komma ut & ta sitt spår, ett typ appellklasspår med två pinnar & råttan som slut. När vi prcis tagit första pinnen bröt kriget ut i skogen ... cirka 25 skott avlossades under tiden Danni fullföljde sitt spår, men den enda reaktionen på Danni var att han tittade upp vid de första skotten ... Han spårade annars finemang & blev vääääldigt glad när han hittade sin råtta, som för övrigt var flyttad någon meter närmare vägen under tiden spåret legat till sig. Sen kampade & drog han i råttan medan skotten ven genom luften, så man tycker ju att han borde klara skotten på MH:et utan att lägga på sig ...


Sist fick Aya spåra & i hennes spår, vid den första vinkeln, såg jag några barn leka när vi kom tillbaka från vår promenad ... Det vållade dock inte tanten några större problem ... hon ömsom spårar, ömsom vindar, ömsom tittar efter snitslarna för att hitta sin väg genom spåret ... godingen. Även under hennes spår sköts det hejvilt i skogen, men inte heller henne bekom det.


Som avslutning tog jag ut alla tre hundarna ur bilen så de kunde kissa av sig lite till ljudet av kriget ... bra skotträning ju ... "L"

Av Anna-Karin Malm - 9 mars 2012 07:15

Visst hade snön smält bort innan det var dags för dagens lydnadsträning, men det innebar i gengäld att det var klafsigt & vått på planen i Åstorp där vi avverkade dagens träning. Kul??? Åh nä inte precis ... både jag, mina kläder & alla hundarna fick hoppa in i duschen när vi kom hem trots att vi svängde inom skogen en runda oxå innan vi for hemåt.


Dagen till ära fick Aya börja träna ... lr egentligen fick hon börja bara just precis för att hon vägrade gå till bilen ... asg. Vi körde lite rallymoment samt en inkallning & en apportering innan Eos fick komma ut ... & idag gick det ABSOLUT INTE bra med Eos ... jag tror knappt det var något som gick riktigt bra ... Hon var för långt framför mig i fria följet, lättade i krypet, gick snett i framåtsändandet, hade lång stoppsträcka på inkallningen osv ... Fast, förresten, hoppet gick riktigt bra så NÅT var det som kändes bra ... men, men ... det är bara att bita ihop & komma igen ... "L"


Danni gick däremot hyfsat fint idag med bra koncentration & mycket fart som vanligt. Vi tränade på framförgåendet både med & utan target, samt hoppet med target & det gick kanonkalas. En rolig sak var när vi skulle träna på ettans apportering ... Så fort Danni fick in apporten i munnen ställde han sig upp, så jag satte mig på knä & hade honom framför mig istället ... Då tog han upp framtassarna & satte sig vackert med apportbocken i munnen istället ... knaspellen ...

Av Anna-Karin Malm - 6 mars 2012 19:31

På dagens sökträning var vi i en ny ruta ... området som sådant är inte nytt, men vi har inte kört just där tidigare & det är ju skojsigt ... Rutan var rätt så kuperad, men ändå relativt öppen & på sina ställen kunde man se ända ut på djupet då det först gick nerför & sen uppför igen. Jag hade mina hundar med när vi vallade av rutan & medan vi pratade igenom dagens upplägg ... Eos var totalt galen & hoppade över smågranarna som stod runt omkring oss ... Hon blir bara mer & mer galen den hunden.


Idag fick Danni vara först av mina hundar & vi hade planerat sex figgar & inga tomslag ... Han var riktigt egensinnig idag & gick åt alla håll utom just dit jag pekade vilket gjorde att han fick en del tomslag & vid ett tillfälle skällde jag till & med på honom för att han stannade & skulle kissa ... grrr!!! Sååååå nästa gång blir det motivationsövningar för denne lille man ... Jag har en tanke på att ge honom några tant sök eftersom han tycker det är skoj.


Sen var det då galenpannans tur ... För hennes del hade jag planerat tio figgar & inga tomslag. Det blev tio figgar & ett tomslag eftersom hon vid ett tillfälle inte gick rakt utan sneddade en aning framåt i rutan & på så vis missade figgen. Men, men ... jag skickade en gång till från exakt samma ställe & i exakt samma riktning & när hon sprang ut där så hittade hon figgen ... "L" Alla figgarna var dolda under kamonät ... Ena figgen låg dessutom en gång i en kompostgallerbur & satt en gång högt upp i ett träd. Trots att rutan var en aning svår med en hel del upp & ner var Eos riktigt taggad hela rutan igenom & hade full galopp ut även på sista figgen vilket gjorde mig riktigt glad!!!


Eftersom vi var trötta & slitna avslutades dagen med en promenad efter fika & genomgång ...


Av Anna-Karin Malm - 5 mars 2012 19:15

Dagen har verkligen varit en riktig höjdardag ... Ibland känns det som att det mesta går ens väg & idag är det just en sån dag för mig ... Jobbet gick finemang & på väg hem från jobb fick jag ett grattis till årets sökaussie på facebook ... Tänk att lilla jag & pestråttan lyckats med det ... Bli ÅRETS SÖKAUSSIE ... & inte nog med det ... Vi blev nia på årets spåraussielista samt 18:e på årets lydnadsaussielista ... Jag är riktigt nöjd & speciellt med tanke på att Eos faktiskt haft erlichia två gånger under året & missat mycket träning & tävlingstillfällen pga det.


Ikväll var vi i ridhuset & tränade lydnad ... det är inte många gånger kvar där nu & hur skönt det än är med ett ridhus att träna i under vintermånaderna är det såååå trist nu när man bara längtar efter ljusa, sköna vårkvällar att träna ute på ... Men, men ... Idag fick alla tre vovvarna följa med & träna ...


Först ut var Danni ... Jag körde lite fritt följ med honom innan jag fick hjälp med budföring samt träning på att gå med en annan människa som dessutom klappar på honom en bit ifrån mig ... Detta gick jättebra & han viftade på svansen & var såååå glad medan de gick iväg. När han skulle klappas drog han sig förvisso undan, men utan rädsla & det är ju huvudsaken tycker jag. Vi tränade på på de moment som ingår i appellen & ettan & idag tränade vi en hel del på ettans apportering. När jag körde appellens apportering sprang Danni bort till ett däck som låg på marken & hoppade i det & ställde sig med apporten i munnen istället för att komma in till mig med den ... gulle!!!


Sen fick Eos komma in & köra lite ... Vi tränade på på högreklassmomenten & det gick ungefär som det brukar. En gång på tungapporteringen råkade hon sätta sig lite framför mig & då backade jag nån meter ... Såååå hon fick göra en ny ingång & det gjorde hon bra & mer noggrant, allt utan att släppa apporten. Vi tränade även på några av treans moment, bl.a sättande under marsch & fjärren ...


Sist ut var gammeltanten Aya ... Med henne körde jag lite rallylydnadsövningar samt en inkallning & så var hon nöjd & glad ... skönt med så lättroade hundar ... "L"

Av Anna-Karin Malm - 3 mars 2012 10:00

Idag har det så äntligen skett ... det jag har gått & grunnat på & ältat fram & tillbaka i snart ett år har blivit verklighet ... Jag har "sagt upp mig" från mitt gamla spårgäng som det förvisso inte är några större fel på men som inte har riktigt samma ambitioner som jag & gått med i ett nytt spårgäng som har tävlingsambition som krav för deltagande ... Efter dagens träning känns detta bara bra ... trots att jag är betydligt tröttare efter en dag i skogen med dessa än efter en dag med "gamla" gänget ... Men, men det ger väl sig när man börjar bli varm i kläderna & man känner de andra & deras hundar lite bättre ...


Eos fick sig ett ordentligt spår i högreklasslängd med uppletande av spåret samt sju apporter & en slutpinne ... En spetsvinkel samt några stigövergångar innehöll det men det var inga större problem för fröken grå ... Förvisso var hon av spåret någonstans mitt i & tog sig i serpentin en sväng iväg, men letade sig själv tillbaka till spåret utan svårighet. Jag fick känslan att hon hela tiden visste var hon hade spåret, men hade något hon var tvungen att kolla av innan hon kunde fortsätta på det. En pinne (nummer 2) missade hon ... Den låg förvisso nere i en liten håla, men hon borde kunnat få vittring på den ändå tycker jag. Upptaget var riktigt bra idag ... Nästan rakt ut till spåret, kolla av spåret cirka två meter bakåt & sen mycket bestämt ta det åt rätt håll känns heeeelt okej ...


Jag passade även på att lägga ett spår till de andra hundarna ... Danni fick ta det först & spårade riktigt bra idag ... Han markerade pinnarna & när jag satte mig ner & sträckte fram handen tog han upp dem till mig. Han blev precis lika glad som vanligt när han hittade sin råtta i slutet av spåret. Aya fick ta samma spår efter Danni & det verkar som att det triggar henne lite extra att vi precis gått där ... Förvisso har hon en lite högre näsa p.g.a all ny vittring, men vad gör väl det?


Innan vi for hemåt gick jag en promenad med vovvarna i det sköna vårvädret ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards