annaayaeos

Alla inlägg den 25 juli 2017

Av Anna-Karin Malm - 25 juli 2017 15:30

När ni tittar upp mot himlen ikväll kommer ni att märka att den fått en ny stjärna ... Denna stjärna är en av Ayas valpar Ajas som nära nog 12 år gammal fått lämna jordelivet ... Ännu en gång blir jag påmind om hur hårt det är att föda upp valpebarn ... hur svårt det är när deras tid här på jorden är slut ... För hur det än är så hinner man börja älska de där små liven under de åtta veckor man får dela sitt liv med dem ... Nu leker han med sina föräldrar och de syskon som inte längre finns kvar hos oss ...   

         

Pappa Castor, Amira, Ajas, Eos & mamma Aya.

Av Anna-Karin Malm - 25 juli 2017 08:15

Dagens aktiviteter bestod av sökträning samt uppletande ... Vi var riktigt många som träffades idag, hela tio stycken, så vi delade oss i två grupper ... Vi körde samma gäng som förra tisdagen & var i princip i samma ruta, men började från andra hållet som omväxling ... lr för att bilarna var parkerade där ... "L" Mina hundar fick gå allra sist idag men redan när vi kommit knappt halvvägs blev det lite dramatik i sökrutan ... En av träningskompisarna hade gått ut för att gömma sig i slutet av rutan på ena sidan men när vi gick utåt mot stigen såg vi att hon stod i bara bh:n på stigen & fäktade rundor ... Hon hade råkat lägga sig rakt på ett jordgetingbo & blivit attackerad av getingarna ... hon hade säkert 30 stick & de hade tagit sig innanför hennes skjorta ... De gav sig heller inte utan fortsatte attackera henne så till sist fick jag slå undan de sista & typ blockera vägen för dem medan hon gick iväg för att vi skulle få bort dem från henne. Som tur var hade en av träningskompisarna med sig Betapred som hon kunde få ... tur var det även att hon inte är överkänslig mot getingstick, men himla otäckt var det innan vi kunde konstatera att allt gick bra.

Nåja, vi andra fortsatte med träningen & varvade den med att kolla till träningskompisen som satt vi bilarna & tog igen sig efter pärsen.


Pi gick först av mina två & hon fick idag fyra figgar, alla på 50 meters djup ... tre av dem var med markering med fastrulle & en var en ren hitta. Hon skötte sig riktigt bra, endast en gång kom hon på att 50 meter från matten ÄR väldigt långt & vände cirka halvvägs ut, men när jag skickade om henne sprang hon ut & hittade figgen ... & just den figgen var hittafiggen vilket passade extra bra "L". Dock har hon börjat släppa rullen precis när hon äntrar stigen och efter diskussioner efteråt kom jag fram till att jag först ska försöka olika sätt att stå & gå för att se om det påverkar hennes släppande ... hjälper inte det ska jag be henne att ta den igen och leverera den i min hand.


Sen var det Dannis tur ... hans spruckna tassar var mycket bättre idag eftersom jag provade att smörja med fet salva igår kväll innan vi la oss & det verkar som att det var det som behövdes ... Han fick ändå lite lightövningar idag oxå ... fyra figgar, två på djupet & två halvvägs ute ... Dock tyckte han att man minsann ska leta både vitt & brett och sprang i rutan som den sökkung han är ... Figgarna hittades & han markerade finfint samt var såååå himla glad.


Efter fika & genomgång valde jag att låna uppletandesaker av en träningskompis (jag la dem i en plastpåse för att inte få min doft på dem) & göra en uppletanderuta medan de andra gick iväg på promenad. Hundarna fick vara med och valla rutan samt busa på den mjukare marken (jag ville undvika en massa slit på Dannis tassar på grusvägen). Pi var jättelycklig när hon såg att jag satte upp snitslar och blev alldeles fnattig "L".


Pi fick börja att köra och hon fick fyra prylar, en i vardera bakre hörn, en nära och en lite drygt halvvägs ut ... & vilket uppletande hon gjorde ... hade det varit tävling hade det varit tiomässigt, minst ... ingen tvekan alls på att det var nån annans prylar heller ... såååå roligt!!!


Även Danni fick fyra prylar, utlagda på samma ställen & även han levererade ett kanonuppletande och inga tecken på ont i tassarna hade han heller ... såååå gött!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards