annaayaeos

Alla inlägg under mars 2013

Av Anna-Karin Malm - 3 mars 2013 19:37

Idag åkte jag & Jane ner till Åstorps industriområde för att undersöka möjligheterna till träning där ... Vi började med att gå en sväng för att reka området & sen körde vi in på en av återvändsgatorna & parkerade för att utgå därifrån ... Vi la ut spåren innan vi satte oss i solen & fikade & pratade medan spåren låg till sig.


Eos fick börja av mina två galningar & till henne hade jag lagt ett riktigt klurigt spår ... Upptaget var ute på ett delvis vattenfyllt fält med vissna kardborrar & visset högt gräs & hennes upptag var klockrent ... Inte tillstymmelse till tvekan där inte. Sen bar det av över fältet, upp på en gräsmatta, längs en husvägg, in på en gångstig som ledde förbi ingången på huset (här hade en person gått in efter att jag lagt spåret & det visade Eos tydligt), över en parkering (där människans bil stod parkerad), längs ännu en gångstig förbi en ingång på ett hus, ut på vägen (där vi gått när vi rekade), vidare ut på ett lika trevligt fält som det första, över en gräsplätt, snedda över en parkering, längs ett hus via en gräsmatta, längs med vägen i cirka 100 meter (här gick vi oxå när vi rekade), upp på ännu en gräsmatta, över en väg vinkla på asfalten invid en byggnad & där längs den byggnaden på asfalten låg slutet. Hon missade en pinne & två pinnar var borta ... Jag vet exakt var jag la dem, men de var inte kvar. Dock jobbade hon såååååå bra ... Lugnt & sansat & det märktes på henne hur svårt det var.


Sen var det Dannis tur. Hans spår låg på ett lika trevligt fält som de jag lagt Eos spår över ... Lite vatten här & där, högt, visset gräs & kardborrar. Danni jobbade jättebra, men hade svårt att hitta pinnarna i all bråten. Vi jobbade dock på det & fick med oss bägge pinnarna samt slutpinnen ... Duktig kille!!!


Sen gick vi bort till en backe & la upp en uppletanderuta där. Det var en ganska brant backe med några träd längs backkrönet. Det var dock inte 50 meter upp till backkrönet, men eftersom vi ville se hur de jobbade valde vi att inte ha fullt djup. Jag tror ändå att det upplevdes som det då de fick jobba rejält i backen. Till Eos la jag ut fem prylar längs bakre baslinjen & hon gjorde ett kanonjobb ... Till Danni la jag ut tre saker längs bakre baslinjen & även han jobbade kanon ... Mest nöjd när det gäller honom är jag med hans avlämnanden som idag var riktigt bra, med Dannimått mätt alltså ... "L"

Av Anna-Karin Malm - 1 mars 2013 20:19

Dagens träning avhölls på Söderåsens Bk för omväxlings skull ... När vi kom dit såg vi att halva lilla planen var snöfri, så vi bestämde oss att koncentrera det mesta av träningen där ... Sååååå skönt att trampa på gräs istället för i snö för en gångs skull ... Att sen solen sken från en molnfri himmel & fåglarna kvittrade så smått gjorde ju inte vårkänslorna mindre precis ... Man blir ju såååååå sugen på att träna hund nu när våren kommer ... Idag bestämde vi oss för att köra en hund i taget & titta på varandra & hjälpa varandra genom det mesta av träningen.


Eos fick börja av mina hundar & till henne beställde jag kommendering av en kedja för att bygga en skön känsla inför vårens tävlingar. De moment som ingick i dagens kedja var fritt följ med stegförflyttningar, inkallning med ställande, sättande under marsch samt apportering. Lite pip under delar av fria följet, vilket hon kan ha ibland, men det brukar lätt avhjälpas genom att man inte använder kommando, utan bara går, hyfsat bra ställande på inkallningen, ett snyggt dk av mig på sättandet samt en fin apportering frånsett att hon hoppade över apporten innan hon vände glidande på ena sidan av bogen innan hon grep apporten. Finfin attityd & utspringande från planen åtföljt av godisbelöning samt kamp med litet fårfluff innan vi fortsatte med framåtsändandeträningen på stora planen. Idag började hon med att gå utanför gruppen en gång, blev tillbakakallad till där hon börjat snedda, sen saktagående till inkallningen. Enbart en liten godbit samt lite klapp & kli fick hon för den"prestationen". Nästa sträcka gick hon utanför igen & då valde jag att bara vända tillbaka & börja om från början ... Det tog dock rätt lång tid innan hon fattade att jag avslutat momentet & hon blev nog lite förvånad över att jag inte följde efter henne samt gav henne någon form av kred för hennes mediokra insats. Men, men ... efter det gick hon fint igenom gruppen några gånger & bröt även av fint ... gött!!! Nu ska hon bara få till det från första sträckan oxå den lilla apan.


Sen fick Danni komma ut. Han har aldrig tränat på denna klubben så jag valde att köra igenom ettan med honom för att se lite hur han reagerar på ett nytt ställe & tävlingsmässigt utförande. Tandvisningen var inga problem förrän Eva skulle försöka klappa honom ... visa tänderna är heeeelt okej, men att bli klappad i den situationen är inte okej ... Detta går dock bra vid budföringen ... hm ... Linförigheten gick relativt bra, förutom vid språngmarschen då han flöt ut cirka en halv meter i sidan. Det stänkte förvisso en del om mig när jag sprang så jag kan förstå honom. Läggande under marsch gick bra, inkallningen likaså. Ställandet fick jag dock ge två kommandon på & även ett kraftigt dk med kroppen. Dessutom satte han sig när jag kom tillbaka ... Detta har jag inte tränat på då han inte kan momentet riktigt än. Apporteringen gick riktigt fint, det enda var att han lättade en aning på rumpan när jag tog apporten, men han satte sig snabbt igen. Hoppet fick vi hoppa över (ha, ha, ha) då det inte fanns något hopphinder ute så efter apporteringen sprang vi ut från planen för belöning. Innan jag satte in Danni fick jag även hjälp med en budföring. När han skulle springa iväg stannade han framför mig & skällde så vi fick göra om det. Framme hos Eva skällde han till ett par gånger innan han satte sig ner & sen sprang han fint tillbaka till mig. Jag tror att jag ska gå tillbaka en aning i träning av detta momentet & köra korta avstånd med byt-plats- övningen ett tag igen ...


När de andra hundarna kört lite igen tog jag ut Eos en gång till. Denna gången tränade vi fritt följ, kort, korta sträckor bara, kryp, där hon fick klick & belöning omväxlande för att hon låg stilla omväxlande för att hon kröp, men hon fick endast krypa några få steg som längst för att få till noggrannheten igen ... hon har ju haft en aning bråttom nu ett tag & inte alltid stannat när jag stannat. Vi tränade även vittring som gick bra så länge den rätta pinnen var gömd men inte när den var synlig ... hm, metallapportering, tungapportering, fjärrdirigering & rutan. En av gångerna när jag skickade henne till rutan stannade hon vid en jordhög några meter innan rutan & satte sig så fint där att jag inte kunde hålla mig för skratt.


Även Danni fick komma ut en gång till innan vi körde hem ... Denna gången fick han träna på fritt följ, ställande under marsch, framförgående, apportering & kryp.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards