annaayaeos

Alla inlägg den 12 mars 2013

Av Anna-Karin Malm - 12 mars 2013 19:16

Jaha ... vissa dagar undrar man varför man över huvud taget klev av sängen ... Det vet jag iofs när det gäller denna dagen ... Det var bara för att Eos var sååååååå envis med att hon absolut skulle svälta ihjäl om jag inte klev upp pronto ... Jag som hade tänkt mig sovmorgon iaf till klockan sju ... men neeeejdå ... klockan sex räcker gott & väl en dag som denna då ens hund håller på att svälta ihjäl känns det som ... Kallt som in i var det oxå såväl inne som ute & att jag sen glömde att jag inte lagt bilen i friläge INNAN jag drog handbromsen så bilen hoppade till & stannade när jag släppte upp kopplingen EFTER jag dragit den gör ju nästan så man har lust att gå & lägga sig igen istället för att åka ut i sökskogen ... Meeeeen nu gjorde jag inte det ... kanske mest för att jag vet hur jobbig Eos blivit om hon inte fått åka iväg nu när jag packat alla saker & så ... Nåväl ... trots alla missöden, kyla & trötthet kändes det ändå rätt bra när vi väl var framme i skogen ... Solen sken & det blåste så gott som inte alls ute ... Vi rastade vovvar & vallade ruta, allt i ett, innan själva träningen började.


Eos fick starta dagens träning i en riktigt svår ruta ... Ena sidan bestod av cirka 120 cm höga granar, björnbärssnår, hallonsnår & ca 2 dm höga stubbar efter björksly medan andra sidan gick uppförsbacke mestadels i bokskog med en mur ett par meter från stigen. OM man skulle skicka ut mot den sidans hörna fick man skicka mot muren som där även hade ett dött träd liggande längs muren så det blev rätt högt att hoppa för hundarna. Med tanke på att det var skarsnö som iaf Eos trampade igenom med jämna mellanrum nedanför var det alltså riktigt svårt. Eos var mestadels flaxig & grund på sidan med granar & snår & när hon skulle hoppa upp på trädet som låg över muren halkade hon & föll baklänges ner på rygg på marken ... Sen försökte hon ta sig mellan muren & trädet, men fastnade med tjänstetecknet ... Stackaren ... Först på tredje försöket kunde hon forcera muren lite längre fram & komma ut till buren som låg en liten bit från hörnan. Hon skällde bra några gånger men hade sen uppehåll, skällde lite halvtamt några gånger, uppehåll osv ... När jag kom fram såg jag att hon stod en bit ifrån buren & åt snör & var inte alls särskilt intresserad av figgen ... Jag blev lite sur på hennes nonchalans, så hon fick här ingen belöning av figgen alls. Hon fortsatte sen med en del halvbra tomslag varvat med några bra. Två figgar till fick hon oxå, en i ett jakttorn & en i ena sista hörnan. Mest nöjd idag var jag nog med att hon inte hoppade upp till figgen i jakttornet utan hon stod kvar på marken & markerade ... Hoppas det inte beror på att hon slog sig vid muren/trädet bara ... Markeringarna på dessa två figgar var helt okej, men inte så bra som hon kan såååå ... Nästa vecka blir det enbart lite markeringar på dolda figgar & så ett spår för henne eftersom vi har spårtävling helgen efter det ... En sak som jag måste börja införa nu är att jag ska ha vattenflaska med så jag kan vattna henne på stigen ... Hon står gärna & äter snö & dricker ur vattenpölar när hon börjar bli varm & jag vill då hellre att hon ska dricka från min vattenflaska.


Sen var det Dannis tur & han gillar absolut inte den terrängen det var i dagens ruta ... Men, men det är bara att bita ihop & övertyga mannen om att man visst kan springa trots att taggbuskarna river tag i hans päls ... Han var MYCKET tveksam ut till första figgen & sen gick det i si sådär fart genom hela rutan. Fyra figgar, varav en i buren & en i jakttornet, fick han & det skötte han galant ...


När vi tränat klart & konstaterat att alla hundar utom Danni reagerat konstigt vid buren placerade jag en träningskompis i den för att skicka Eos på den från lite närmare håll & förhoppningsvis få en bra markering denna gången ... Hon skällde några gånger, sprang iväg & kissade (mitt fel då jag var fikasugen & inte rastade henne innan) & sen började hon snusa & äta snö istället för att markera vidare till nån reda ... Då fick hon faktiskt en tillrättavisning av mig & sen markerade hon minsann bra två gånger i rad på denna figgen! 


Efter fika & genomgång halkade vi oss en lång runda ivrigt språkande om dagens samt framtidens träning ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards