annaayaeos

Alla inlägg den 11 mars 2013

Av Anna-Karin Malm - 11 mars 2013 19:00

Ikväll hade vi åter träff med träningsgruppen projekt elit ... Trots att det fortfarande var lite ljust när jag kom till Svalöv & blåsten sen helgen mojnat kändes vädret allt annat än vårlikt ... Med 5 minusgrader till en början & ner mot 10 innan det var dags att åka hem var det kaaaallt!!!!!


Dagens projekt med Eos var, som så många andra gånger, framåtsändandet. Även idag hade jag targetar ... en för full fart till gruppen & en för saktagåendet. Med dessa targetar var framåtsändandet riktigt, riktigt bra, men när jag plockade bort full-fart-targeten "glömde" Eos att slå till bromsen i samband med gruppen & galopperade så gott som ända fram till saktatargeten som stod en bit framför inkallningspunkten ... Suck ... Nåja, hon fick köra ett separat saktagående från gruppen & sen det blev iaf bättre andra gången. Resten av träningen med Eos gick finemang med full fokus ... Vi körde fritt följ, krypövningar samt ett helt högreklasskryp, skall, rutan & inkallning med ställande.


Sen var det Dannis tur att få träna & idag passade vi på att träna riktigt nära de andra för att han skulle få träna på att fokusera trots störning från andra (säkert farliga) hundar. Det klarade han galant ... gött!!! Vi tränade fritt följ, inkallning, ställande & läggande under marsch, kryp & apportering. Vi fick dessutom hjälp med tandvisning & budföringsövningar på kort sträcka av "okänd farbror" & även det gick fint tycker jag. Det kändes som att Danni verkligen mognat i sin träning ... till skillnad från hur det kändes så sent som i lördags då han inte alls var i fas ... "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards