annaayaeos

Alla inlägg den 26 mars 2013

Av Anna-Karin Malm - 26 mars 2013 07:30

Eftersom det fortfarande är isigt uppe i Klåveröd fick vi lov att vara på ring Knutstorp & träna idag ... skoj, skoj ... Där finns en liten grandunge där man kan få ut en stig på cirka 100 meter samt gräsparkeringen där man kan spåra samt köra lite lydnad & budföringar ... Och så finns banan ... på vardagar är där halkkörning, så oxå idag, på delar av banan, men det finns gott om ställen där man kan köra sök a la räddningsstuk & så gjorde en del av oss idag ... Spännande, spännande ... Eos fick börja & var riktigt, riktigt taggad ... hon ääääälskar denna typen av träning. Hon fick sammanlagt sex figgar ... den första låg under en stuga & när Eos hittat den var hon ju tvungen att springa mot mig en bit för att jag säkert skulle veta att hon hittat någon ... när hon sen sprang tillbaka ställde hon sig vid fel stuga & skällde ... näsan var helt klart avkopplad & det tog ett bra tag innan hon insåg sitt misstag ... asg. Andra figgen låg uppe på taket till ett elhus & det var inga problem mer än att hon stod en bra bit ifrån & markerade pga att vittringen föll där. Tredje figgen var uppe på en altan ... för att komma dit fick man gå i en gallertrappa. Vi hade dock satt en lastpall för trappan för att inte hundarna skulle klättra i den & fastna med klorna ... När Eos börjat få vittring under altanen sprang hon fram till en dörr med ett avlångt handtag & försökte öppna dörren genom att slita med tänderna i handtaget ... sen bestämde hon sig för att det var uppför trappan som gällde så hon hoppade över lastpallen & slog omkull den med bakbenen, klättrade uppför trappan & tryckte upp grinden ovanför med framtassarna för att komma fram till figgen ... Hon är bra galen den där jycken. Fjärde figgen låg i en kinagunga & den hoppade hon upp i & gungade tillsammans med figgen medan hon markerade ... Femte figgen låg bakom elhuset där den andra figgen legat på taket tidigare & sjätte figgen låg uppe på en klätterställning som Eos givetvis klättrade upp i för att nå figgen ...


Danni fick figgarna på samma ställen som Eos & gjorde ett kanonjobb. Han jobbade verkligen med näsan hela tiden & gick självständigt runt för att hitta dem. Han är dock inte fullt lika galen som Eos utan lite mer försiktig i sin framfart. Uppför gallertrappan knatade han dock efter att jag lagt ner lastpallen då han ställt sig på två ben mot den. Kinagungan var liiiite otäck då den ju rörde sig, men efter att ha markerat på den fick han komma upp i den & få belöning.


Eos fick lite markeringsträning oxå i form av omvänt lockande ... Figgen satte sig, jag skickade från några meters avstånd & närmade mig henne med en öppen godisburk ... om hon försökte ta godiset så tog jag undan den ... när hon aktivt valde bort mig & godiset & fokuserade på figgen klickade figgen & gav henne belöning. Detta gjorde vi tre gånger & tredje gången stod jag några meter ifrån & lockade med godisburken & rösten & det gjorde bara Eos mer bestämd i sin markering ... Kan detta vara "tha shit" för henne? KAN vi kanske få ordning på markeringarna på detta viset? Det är bara att hålla tummarna för allt annat har hon ju för att lyckas i söket ...


Danni fick träna budföring som gick precis lika bra idag som igår ... gött!!!


Vi körde även uppletande i sökrutan. Vi markerade upp en ruta på 50 gånger 50 & la ut fyra prylar, först till Eos som skötte sig med den äran & sen till Danni som, trots att det fanns ett dike man skulle hoppa över & som han upplevde vara svårt med prylar i munnen, skötte sig kanon även han med finfina avlämnanden & allt.


Nöjda & glada med dagens soliga & roliga träning avslutade vi dagen med en promenad inne på banans område vilket bl.a inkluderade en lååååång gallertrappa med en plåtbro över banan & sen en låååång gallertrappa ner igen.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards