annaayaeos

Alla inlägg den 5 september 2017

Av Anna-Karin Malm - 5 september 2017 09:00

Eftersom det var jakt i hela Klåveröd idag hade vi inga marker såååå istället åkte sökgänget till Råådalens BK & tränade lydnad ... Vi passade även på att köra uppletande på appellplanen samt lite nosework i en av bodarna. Som vanligt höll vi på i typ en evighet ... tiden går fort när man har roligt sägs det ju.


Vi började med lite individuell lydnadsträning & sen hjälpte vi varandra med det vi behövde hjälp med ... Jag fick hjälp med grupp till Pis framåtsändande ... Det gick inte alls bra idag ... hon har verkligen tappat fart fram till gruppen efter tävlingen då det stod två personer hon förknippar med starkt obehag stod i gruppen ... såååå himla tråkigt, hon som är så duktig på det momentet egentligen ... Nåja, jag fick lite tips från Maria om att flytta brytpunkten (godis) till efter gruppen ett tag så att hon ska tänka full fart genom gruppen & inte tänka broms när hon ser den (så klart men jag är ju så himla rädd att få Eossyndromet på henne = full speta genom hela momentet "L") Nåja vi provar detta ett tag så får vi se om det hjälper henne att tänka positivt runt gruppen. Jag & Pi tränade även fotgående, inkallning med ställande (vilket till en början gick åt pipsvängen då hon tyckte att det var jobbigt att stanna när en träningskompis var för nära, enligt hennes tycke), kryp, fjärrdirigering, stå, sitt & ligg under marsch, rutan, konen, hopp-sitt, tungapportering & metallapportering. Lite agility hann vi oxå med att prova på & så gick vi över stegen en gång.


Efter fikat var det dags för Danni att få träna ... han fick träna fotgående, inkallning med ställande, stå, sitt & ligg under marsch, apportering, metallapportering (som han gjorde riktigt, riktigt bra idag), hopp-sitt, rutan, konen, fjärrdirigering & kryp. En härlig känsla genom hela träningen hade vi, jag & guldgossen <3


Sen hann jag med uppletande & nosework med båda. Pi hade jättesvårt att fatta att man faktiskt KAN köra uppletande bland agilityhinderna och var inte alls med på noterna. Noseworken fixade hon däremot bra, framför allt den gömman som var typ 1,30 upp i luften utan en chans att sätta tassarna mot något. Danni var briljant på uppletandet & jobbade på som en riktig kämpe ... han gick dessutom igenom typ tre tunnlar samt doppade näsan i varje liten nummerlappskon för säkerhets skull. Även han gjorde ett heeeelt okej noseworkarbete.


Till sist gjorde vi en platsliggning med fyra skott & jag stod typ 40 meter ifrån Pi på sista skottet wiiiieeee!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards