annaayaeos

Alla inlägg under april 2017

Av Anna-Karin Malm - 7 april 2017 19:22

Efter dagens arbete var jag helt slut, men jag tog mig i kragen & åkte ner till klubben för att träna lite lydnad ... & det är jag glad för nu så här i efterhand ... Jag hade nämligen två peppiga & glada (om än bitvis aningen tröga) vovsegull med mig ... Dessutom hade jag ett väldans trevligt träningssällskap att utbyta tankar & ideer med.


Jag började träna med Pi ... Vi kollade lite på metallapporteringen (som hon ju absolut hade kunnat leva utan) & fick lite tips ... bl.a att möta henne på väg in för att underlätta ingången som hon tycker är jobbig när hon ska vända runt ... jag fick även tips på att ha en godbit i handen som jag visar för att peppa ingången ... sen pratade vi om konkurrensapportering med en vovvekompis vilket jag ska prova nån dag ... får bara leta upp en hund som hon känner som är pepp på metallen först "L". Vi kollade även på fjärren där vi har hamnat i ett riktigt döläge ... när jag står 1-1,5 meter från henne är det super, men när jag ökar avståndet låser hon sig helt ... vi provade både det ena & det andra, men ett som funkade lite grann var att nån stod bakom med godis som hon sen fick när jag klickade för att hon gjort rätt ... Jag har även sett att jag måste ge henne bättre kommandoförståelse i det momentet så att hon inte enbart går på mina händer (som ju ser väldigt olika ut när jag står när mot när jag står långt ifrån). Sen tränade vi på själva ... vi körde fotgående såväl med som utan koppel, framförgående, inkallning, läggande under marsch, konen, rutan (där hon för en gångs skull inte satte sig på mitt ståkommando), kryp, läggande under marsch, hopp-sitt & lite apporteringsövningar där jag kastade apporter några gånger så hon bara precis passerade mig & bytte apport på mitt klick för att få ökat tempo ...


Sen fick Danni komma ut & köra och han var pigg & glad som vanligt ... Vi körde fotgående, inkallning med ställande (med godis bakom, men riktigt riktigt bra), läggande under marsch, kryp (fint flyt, men jag tror att han var lite hög bak), apportering (första gjorde han en konstig omvägslov på väg in, men andra gick bättre), hopp-sitt, rutan, konen, fjärrdirigering (riktigt bra idag), framförgående & en vanlig inkallning. 

Av Anna-Karin Malm - 6 april 2017 18:29

Dagen har tillbringats i skogen tillsammans med Blådårarna, Camilla & hennes Åijki ... Vi hann med både spår, sök, fika & promenad ... inte illa.


Vi började med att lägga ut spåren, jag la ett viltspår på ca 400 meter & Camilla la ett spår till Pi på ca 700 meter. Sen vallade vi av en liten ruta ... typ ... Vi vallade bara en sida eftersom vi ju inte hade nån figge att lägga på den andra ... flin.


Pi fick börja söka av mina & hon fick två figgar på ca 25-30 meters djup, helt dolda under nät förutom ena handen som innehöll en liten gotta ... Pi var riktigt tokladdad idag & sprang som en galning ut, tog rullen utan att bry sig om godisbiten, rusade in till mig, kastade sig runt samtidigt som hon spottade ut rullen & sen bar det iväg ut på löst påvis innan jag knappt hann blinka ens ... Ute hos figgen blev det sen kamplek samt godisstund ... Jag gick ut på stigen igen medan Camilla flyttade framåt i rutan & medan jag stod där & kollade utåt mot andra sidan höll Pi på att rusa ut åt det hållet ... När jag sen vände henne var hon laddad så hon vibrerade innan jag skickade henne ... Hon gjorde ett superfint skick till, hann dock ta godisen innan hon tog rullen & rusade ut till mig för att än en gång vända i luften samtidigt som hon spottade ut rullen & sen flög iväg ut på påvis "L" Hon var såååå glad att jag nästan blir tårögd av lycka.


Sen fick Danni sökträna ... även han fick endast två figgar, men dessa låg på djupet. Givetvis visade han vilken kung han är på sök & hittade dem båda plättlätt ... en redig karl den där Danni Boyse <3


Sen var det bara till att sadla om till spårtänk ... Pi var först ut ... Hennes spår hade legat närmre två timmar & det innehöll sex pinnar samt slut ... Hon klapp upptaget snabbt & lätt & spårade sen på hur bra som helst ... En aning tveksam på att ta en av pinnarna, men hon gjorde det ... flöt ut en aning i en spetsvinkel alldeles nära en stig, men hon hittade tillbaka till spåret igen utan problem ... Det ger mig en härlig känsla att gå efter henne i spåret. 


Danni gick sitt drygt två timmar gamla viltspår riktigt, riktigt bra ... Förvisso fortsatte han rakt fram i ett par vinklar, men inte så väldigt långt & han vände självmant så ja, det är väl bara till att träna på antar jag.


Efter lite fika & prat gick vi en promenad med vovsegullen innan vi for hemåt lagom trötta & nöjda. 

Av Anna-Karin Malm - 3 april 2017 08:45

Eftermiddagen ägnades åt en stilla promenad med kameran i högsta hugg ... Ja några foton togs även i trädgården innan promenaden ... Det var ju så underbart ljus   


Kvällen ägnades åt hundträning & för en gångs skull var vi många som tränade vilket resulterade i såväl bra skotträning som en hel grupp till framåtsändandet till Pi ... gött.


Vi började som vanligt med skotträning & jag sköt först ett skott med båda mina ute där Danni som vanligt yrade rundor men Pi ändå låg blixtstilla ... Sen sköt Eva ett skott bakom Pi medan hon låg plats ca 10 meter från mig & även det gick kanon.


Sen hade vi lite genomgång & taktiksnack innan vi satte igång själva träningen ... Vi började som vanligt med att hjälpas åt med det vi ville ha hjälp med ... Jag fick hjälp med en grupp till framåtsändandet & det gick förhållandevis bra ... Första sträckan höll Pi på att gå upp i atomer när hon upptäckte att Ingela stod i gruppen & viftade med hela kroppen ... trots det gick hon inte fram till henne utan fortsatte med sin uppgift, några stopp i saktagåendet blev det & så klart lyckades jag med bedriften att belöna precis i ett sånt stopp idag igen ... grrr på mig ... Såååå andra sträckan ... fint fram till gruppen, fint i saktagåendet, men dessa stoppen i väntan på bollen ... jaja jag har mig själv att skylla när jag är så klantig "L"


Sen tränade jag igenom Pi ... vi körde lite fotgående med & utan koppel, inkallning, apportering (där jag tycker att hon tappat en aning tempo), kryp (fint), ställande, läggande & sättande under marsch, rutan (bra förutom att hon en av gångerna satte sig när jag sa stanna), konen, metallapportering (tveksam i gripandet, men hon gjorde det utan tjat), hopp-sitt, fjärrdirigering & så tränade vi att trampa på varje steg på lilla stegen.


Sen fick Danni komma ut & träna ... Med honom körde jag fotgående, inkallning med ställande, ställande, läggande & sättande under marsch (idag hade han riktigt fin stadga i ståendet när jag gick runt honom), konen (super, utan tendens att stanna vid konen), rutan (bra), kryp (han rann fram ... härligt), apportering, metallapporteringsövningar (segt, men positivt), fjärrdirigering & hopp-sitt.


Lite foton från dagen ...

                               

Av Anna-Karin Malm - 2 april 2017 15:35

Dagen började med att Danni fick se om han klarade av anlagstestet i viltspår ... Det gjorde han inte ... Han spårade dock finemang ... meeen han glömde att svänga när spåret gjorde det ... så vid två tillfällen fick vi bli tillbakakallade ... Dessutom missade han klöven i slutet ... meeeen han spårade som sagt bra & redde upp ett par av vinklarna riktigt bra ... han var dessutom inte störd av att ha folk efter sig i spåret eller av att nån annan lagt spåret åt oss (vilket är första gången det händer om jag inte missminner mig). Såååå nu är det bara att träna på ... Vi kom på att han liksom tappar koncentrationen när det blir lite längre raksträckor & då bara lunkar på utan att använda näsan ordentligt så det blir framför allt långa raksträckor med efterföljande vinkel som vi får öva oss på nu framöver.


När vi var klara med spåret körde vi upp till Klåveröd för att ansluta till sökgruppen ... Dock hittade jag inte dem först så jag la ett spår till Pi ... när jag gick det såg jag dock bilarna så jag körde dit när jag kom tillbaka till bilen & fick möjlighet att köra ett kort pass med Pi ... Precis när vi kommit in i rutan & höll på att instruera figgarna kom föregående hund rusande & skulle sätta Pi på plats ... Hon blev så rädd att hon skrek rakt ut & bara rusade iväg med den andra hunden rusande efter ... Jag blev jätterädd att hon skulle panikrusa ut på vägen & till slut sprang vi alla runt & skrek för att få stopp på dem ... Den andra hundens ägare fick stoppat sin hund när den passerade & då stannade Pi oxå ... hon var märkbart skärrad ... men vi lugnade henne en aning med lite godis & klapp & så fick hon leka lite med figgarna innan de gav sig ut i rutan ... Hon klarade av att släppa det som hänt så pass att hon klarade av att arbeta ... förvisso fick hon väldigt enkla övningar, men ändå ... Hon fick sammanlagt tre figgar på ca 20-25 meters djup ... första figgen gav henne en gotta och var sen passiv så hon fick ta sin fastrulle & komma till mig med den ... Dock släppte hon den ett par meter ifrån mig då hon verkade koppla stigen till det som hänt, men vände sen ut till figgen igen på påvis med kamplek & godis ... De andra två figgarna var gömda figgar som direktbelönade henne med kamplek & sen godis när jag kom ...


Efter fika & genomgång med efterföljande liten promenad körde vi så till parkeringen för att ta spåret som jag lagt ut till Pi. Det innehöll fem pinnar samt slut, låg i omväxlande bok & granskog med ca 40 meter på en stig där vi fick möte av ett par. Hon spårade jättebra förutom på stigen där hon blev störd av paret ... hon gick dessutom över en pinne ... men allt som allt ett riktigt bra spår.

Av Anna-Karin Malm - 1 april 2017 15:15

Dagen har tillbringats på Råådalens BK tillsammans med Jane & Maria ... först gick vi en skön promenad, sen bjöd Maria på gofika medan vi minglade på altanen tillsammans med några som vårstädade klubben &/ deras vovvar ... Både Pi & Danni skötte sig finemang & kunde till och med vara lösa utan problem trots att det var sex-sju främmande hundar som yrade rundor där & tiggde och hade sig. Sen tränade vi i värmen & det märktes på framför allt Pi att hon var lite påverkad av den plötsligt påkomna temperaturstegringen ... Hon tappade liksom lite fart & snärt i utförandena ...


Pi fick börja köra ... Vi tränade på fotgående både med & utan koppel, framförgående, inkallning, ställande, sättande & läggande under marsch, kryp, apportering, metallapportering, hopp-sitt, rutan, konen, fjärrdirigering, tungapportering, vittringsapportering & framåtsändande (med Jane & Maria som "gubbar"). Hon gjorde allt ... men metallen har hon inte mycket till övers för för tillfället så där hade vi lite klabbe idag oxå. Vittringen gick riktigt bra idag, likaså krypet & rutan, ja framåtsändandet oxå.


Sen var det Dannis tur ... Han fick träna fotgående, framförgående utan koppel (= mellanting mellan framförgående & framåtsändande), ställande under marsch (jättefin stadga), läggande & sättande under marsch, inkallning med ställande, hopp-sitt, apportering, konen, rutan, kryp, fjärrdirigering, vittringsapportering (med två pinnar & han analyserade en stund innan han plockade rätt pinne) & så tränade vi lite på gripande av metallapporten.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards