annaayaeos

Alla inlägg den 27 april 2017

Av Anna-Karin Malm - 27 april 2017 16:45

Idag har vi hunnit med mycket minsann ... vi började med att åka & spåra på fälten & gräsmattorna vid Findus i Bjuv ... När jag la ut Pis spår såg jag inte mindre än fyra harar som skuttade rundor på fältet ... spännande tänkte jag ... Dannis spår kändes lugnare då eftersom det gick på en välansad gräsmatta ... Vi gick en liten sväng samt snackade bort en stund medan spåren låg till sig, men jag valde att ta Pis redan efter en 45 minuter eftersom hennes sista bit låg på en gammal parkering med asfalt & lite grästuvor här & där ... Det gick väl si sådär ... Det började klockrent men efter drygt halva spåret fick Pi syn på en hare som utan brådska skuttade en bit bort ... Hon låste sig totalt på haren & till slut skrek hon till av frustration & då gjorde jag nåt som jag inte borde gjort ... Jag drog tillbaka henne i linan samtidigt som jag nejade henne & sen var det jätteobehagligt att spåra resten av spåret ... Smart av mig att göra så sista gången vi spårar innan tävling med en så känslig hund som Pi ... not. Sen fick Danni ta sitt spår som idag var människospår med tre pinnar samt slut ... Och som han spårade ... låg nos, lugnt tempo & en viftande svans hela tiden ... Dessutom stannade han fint vid varje pinne ... duktig grabb.


När vi var klara med spåren styrde vi kosan till Bjuvs BK för vidare träning ... Vi började dock med att gå en runda bortom gruvan & Pi & Danni roade sig med att springa upp i slagghögarna ... När vi kom tillbaka fick vovsegullen sitta i bilarna medan jag & Jane fikade lite samt la ut lite noseworkgömmor ...


Jag tog ut Pi & körde noseworken med henne innan jag gick in & körde lite lydnad med fokus på pepp inför tävling ... Vi tränade lite fotgående med koppel, framförgående, läggande, kryp, apportering & hopp-sitt & det funkade hur bra som helst ... vi provade även på startklassens apportering eftersom vi diskuterade huruvida den är lätt eller svår & Pi fattade galoppen med en gång = lätt om man kan den "L"


Sen fick Danni komma ut & börja med att köra nosework innan vi körde lite lydnad ... han fick träna på fotgående, inkallning, kryp, apportering (finfin fart idag), hopp-sitt, läggande, hopp-sitt & så avslutade vi med lite metallapporteringsövningar vilket gick bra ... han gick faktiskt över en meter med den i munnen ... wiiieeee!!!


Som avslutning fick alla fem vovvarna komma ut & busa lite på planen innan vi for hemåt nöjda & glada :)

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards