annaayaeos

Alla inlägg under april 2017

Av Anna-Karin Malm - 15 april 2017 16:04

Dagen bjöd på allt annat än charmerande väder vill jag lova ... Blåst, snöblandat regn & bara ett par plusgrader ... Inte mitt favoritväder precis ... meeeen vi åkte till Råådalen & tränade lydnad iaf vad gör man inte för att göra Blådårarna glada & nöjda. Lite noseworkträning inne i klubbstugan blev det oxå, perfekt som uppvärmning innan själva lydnadstränandet ...


Pi fick börja & vi tränade fotgående (väldigt pepp & svårt att vara i rätt position i vänsterhalterna, men hon hade ett fantastiskt backande idag iaf), inkallning, ställande, läggande & sättande under marsch (finfin stadga & ett jättebra sättande utan att jag lyfte upp handen så det verkar hon ha fattat), hopp-sitt (utan target & första försöket blev därmed närasitt, men hon fick ingen belöning för det - istället kastade jag bollen andra gången hon hoppade ut & på tredje gången blev det ett bra avstånd), kryp (superbra trots att det låg lite snömodd på planen), rutan (satte sig ner på första skicket, men på andra gick det bättre), konen (fullt ös), framförgående (jättebra), apportering (jättebra fart & gripande) & fjärrdirigering (idag gjorde hon flera bra uppsitt trots att jag stod på ett par meters avstånd). 


Sen var det Dannis tur & han fick träna fotgående, inkallning med ställande (inte särskilt bra stopp, måste klura hur vi ska få till det, funkar ju inte heller med bakombelöning för då vill han knappt komma till mig), ställande, läggande & sättande under marsch (jättebra stadga på ställandet wiiieee), kryp (bra), hopp-sitt (bra), rutan (han hamnade precis vid främre bandet på första skicket och hamnade då utanför med tassarna när han la sig, sen strulade det flera gånger & han hamnade utanför, men vi avslutade med att ha dosan med godis i rutan & då gick det ju så klart bra ... han hade iaf bra fart & siktet inställt på rutan alla gångerna), apportering (jättebra med bra fart in), fjärrdirigering (han har aldrig gjort en så bra fjärr!!! mer eller mindre klockren på alla skiftena), konen (finfint) & kryp (jättebra).

Av Anna-Karin Malm - 14 april 2017 08:15

Dagen tillbringades ute i spårskogen tillsammans med två träningskompisar ... Vi hade två hundar var att lägga spår till men vi passade ändå på att byta spår med varandra med vars en av våra hundar ...


Pi fick således ett spår lagt av Ingela som passade på att gå liiiite längre än vi pratade om samt utmana med en el terrängövergångar ... Fem pinnar innehöll spåret & enligt utsago var det ca 800 meter långt ... Pi hittade fyra av dem medan jag hittade den femte ... Förutom att hon spårade ur en aning i början där hon hade tydlig viltdoft i näsan (& jag vet att där brukar stå hjortar för vovvarna vill alltid in där när vi går promenad) så spårade hon på helt okej ... dock märktes det att hon var störd av alla viltdofter ... meeeen man får se det som bra träning & att det inte kan bli så mycket svårare än vi har det i våran hemmaskog med alla hjortar, harar, rävar & grävlingar som huserar där "L"


Danni fick ett med enbart människodoft med hyfsat långa raksträckor & fyra pinnar. Det var nog ca 400 meter långt & låg till största del i bokskog ... Lite störning av folk med hund som passerade spåret ca 5 meter framför Danni fick vi men det bekom inte honom nämnvärt ... En av vinklarna ville han bara trava på rakt fram i men de andra t'nkte han faktiskt till i & vinklade efter att ha kollat av spåret. Alla pinnarna markerade han oxå ... duktig grabb det där :)


En liten promenad tog jag & vovsegullen oxå innan vi for hemåt för att inleda påskfirandet med att grilla & äta godis framför tv:n.

Av Anna-Karin Malm - 13 april 2017 07:45

Idag har vi mest tagit det lugnt eftersom min bil var på AC-koll ... Meeeen lite noseworkträning i trädgården samt en skön långpromenad tillsammans med Jane & hennes vovsegull har vi i alla fall aktiverat oss med ... & trots att det var en smärre evighet sen vi tränade nosework var både Danni & Pi direkt med på noterna <3 Sammanlagt 9 stycken gömmor hade jag placerat ut i uterummet, på framsidan, längs husväggen samt på baksidan ... & ändå hade jag kunnat placera ut lika många till utan problem, man har minsann många intressanta träningsställen för nosework hemma om man bara tänker efter "L"


Jag bjuder på några foton från noseworkträningar förra året eftersom det inte är lätt att fota sig själv när man tränar "L"

       

Av Anna-Karin Malm - 11 april 2017 16:57

Påsklov = ledig tisdag = sökträning med "mitt" gäng ... Dagen bjöd på rätt kylslaget & lite blåsigt väder, men solen sken mellan varven & det regnade iaf inte ... man får vara glad för det lilla så här på vårkvisten ...  Vi var på ett väldigt kuperat område idag & det är väldigt svårt med alla backar & kullar samt vindar som snurrar, men båda Blådårarna skötte sig galant ...


Pi fick börja av mina två & hon fick idag följande:

Figge 1 - låg på 30 meters djup under ett kamonät med handen utsträckt med en gotta i ... hon tog rullen & kom till mig med den (& idag höll hon den hela vägen in & hade den till och med kvar i munnen när hon började springa ut på påviset) ... När hon kom ut på påviset fick hon kamplek som belöning följt av godis.

Figge 2 & 3 - låg även de på 30 meters djup övertäckta med kamonät, men här var det bara ren hittaövning med direktbelöning med kamp & sen godis.

Figge 4 - stod ca 30 meter ut bakom ett träd & började springa utåt när Pi var på väg utåt i rutan ... direktbelöning med kamp & godis även här.

Hon gjorde ett jättefint arbete & känns genuint trygg & glad i söket nu ... gött!!!


Sen var det Danis tur & han fick 4 figgar även han samt två tomslag. En figge låg i ett jakttorn & en figge låg väl dold bakom en stor kulle som tog vinden. Han var aningen tveksam i början där det var granskog (lite småsårig på tassarna samt blev myrbiten precis innan vi gick in i rutan) men mot slutet jobbade han jättefint & tomslagen var riktigt, riktigt fina & han tog sig upp för de branta backarna utan tveksamheter.


En liten promenad tillsammans med Jane & hennes galningar hann vi oxå med innan vi for hemåt.

Av Anna-Karin Malm - 11 april 2017 16:43

Idag fyller älskade lilla Pisalisa hela fyra år ... tänk vad tiden går, det känns som det var igår jag satt där med henne i min famn när hon bara var ca 1 månad gammal & inte ville lämna henne ifrån mig igen <3 Numera är vi oskiljaktiga & jag hoppas att vi får måååånga år till tillsammans.

   

Hon hade en massa miner för sig redan då "L"

 

& första gången hon mötte nya hussen gick hon raka vägen fram till honom & la sig intill honom och somnade ... kan man kalla det för kärlek vid första ögonkastet?

   

Söt som socker var hon <3

Av Anna-Karin Malm - 10 april 2017 17:15

Jaha efter ett par timmars vila efter spåren åkte vi så iväg till klubben för lite lydnadsträning. Vi började med skott ... Amanda var så snäll att hon kom ner & hjälpte till att skjuta så även fast att Pi fick ligga ensam hade hon iaf skotten bakom sig. Två skott sköt hon & jag stod på ca 5-6 meter & på andra skottet dryga tio meter ... Danni var med ute & sprang runt mig & stormskällde, men det var inget som störde Pi utan hon låg lugnt kvar ... duktig tjej <3


Sen kom mitt träningssällskap för kvällen & vi snackade oss samman om kvällens träningsplan ... Jag ville bara ha hjälp med att hon stod bakom Pi & belönade de gånger jag klickade hennes uppsitt samt påminde henne om att det fanns godis att hämta när hon inte gjorde rätt, annars tränade jag på själv ...


Danni fick börja & vi tränade på fotgående, inkallning med ställande (första hade jag en dosa med godis bakom & han ville knappt komma mot mig alls så vi körde en gång till utan bakombelöning & det gick finemang), apportering (bra med galopp in & lugnt sitt när jag tog apporten), rutan, konen, framåtsändande, ställande & läggande under marsch, kryp (finfint tempo, men kanske något hög bak), fjärrdirigering (ok, men lite backande i stå & några fel skiften) & hopp-sitt.


Sen var det Pis tur & vi började med att köra lite fritt följ som uppvärmning innan vi fick hjälp med fjärren (se ovan). Sen tränade vi på med inkallning, framåtsändande (gick bra trots att benen vek sig några gånger "L"), saktagående, apportering, metallapportering (tveksam i gripandet samt ville inte gå ut på första kommandot), kryp (riktigt bra), inkallning, rutan, konen, hopp-sitt (utan target & första tog hon sikte på nåt vitt skräp och hamnade snett & nära hindret, men på andra försöket gjorde hon det jättefint med bra avstånd ut från hindret), ställande & läggande under marsch & så stegklättring.

Av Anna-Karin Malm - 10 april 2017 17:00

Idag har det blåst vääääldigt mycket ... Och då passade jag så klart på att åka & spåra ... Jag passade dessutom på att lägga Pis spår på fält & Dannis viltspår i bokskogen där löven yrde rundor ... eeeeh ... Ja, ja det som inte dödar det härdar säger de ju. Jag fick fint sällskap av Jane & hennes hundar så när vi hade lagt ut spåren gick vi en promenad med vovvarna så de fick busa av sig en aning ...


När det så var dags att ta Pis spår hade det legat i drygt två timmar ... Hon var aningen flackande över spåret i början & jag tänkte att nä hon spårar inte utan söker bara av lite i vinden & vet inte riktigt hur hon ska lösa uppgiften idag ... men hon spårade, fast det var svårt ... Hon tog god tid på sig, ringade i några vinklar och vallade bitvis fram & tillbaka över spåret, men hon hittade alla fem pinnarna samt slutet & hon tog spetsvinkeln jag lagt klockrent så jag är mer än nöjd med den lilla damen.


Sen var det Dannis tur & jag tror aldrig att han haft ett så svårt spår som idag ... men även han kämpade på som en galning & kom runt spåret & hittade sin klöv ... Gött!!!

Av Anna-Karin Malm - 9 april 2017 13:50

Förmiddagen har tillbringats i sökskogen ... Vädret var ganska kyligt, men det blåste inte mycket och framför allt ... det regnade inte ... wiiieee. Vi var inte så många som tränade idag, bara fyra stycken, men det är ju fullt tillräckligt. Jag körde mina sist idag ... 


Pi fick börja av mina & hon fick sammanlagt fyra figgar ... Figge 1 stod bakom ett träd & började springa när Pi var på väg ut, belöningen var kamplek & godis ... Figge 2 & 3 låg dolda ca 30 meter ut med en godbit i handen ... Pi tog godisen, sen rullen & kom till mig (på figge 2 stannade hon på väg in & spottade ut rullen eftersom hon hade glömt att svälja godbiten sen sprang hon tillbaka till figgen för att ta rullen där - dock hade hon full koll på hur man gör med rullemarkering "L") innan hon sprang ut på löst påvis för lek & godis. Figge fyra låg även den dold ca 30 meter ut i rutan men belönade direkt när hon kom med lek & sen godis när jag kom. Hon var sååå på hugget hela tiden & väldigt glad & obrydd. Förvisso slarvar hon en aning med avlämnandena av rullen då hon spottar den nån meter ifrån mig, studsar runt & drar sen ut till figgen igen för belöning ... meeeen det får jag ta itu med så småningom, nu vill jag bara att hon ska tycka att det är såååå skoj & inte få in nån osäkerhet.


Sen var det Dannis tur & han fick fyra figgar även han ... En låg i en byggd lega som var aningen djupare ute än vi hade vallat = han missade den på första skicket men tog den nästa gång jag skickade åt det hållet, en låg i en liten hålla, en låg uppe i ett jakttorn & en låg högst uppe på en kulle. Ett par tomslag fick vi oxå till, men figgen i jakttornet tog han på 75 meters håll den busen "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards