annaayaeos

Alla inlägg den 24 februari 2016

Av Anna-Karin Malm - 24 februari 2016 07:45

Idag har det varit BARA hund för min del ... Vi började med långprommis i skogen på förmiddagen & sen runt lunch for vi iväg till Höganäs för att träna lite där inför vår appellstart om några veckor. Vi ska nämligen börja dagen med platsliggning & då känns det som att Pi absolut behöver ha varit på plats i alla fall någon gång innan ...


För att göra det så autentiskt som möjligt börjad vi oxå med platsliggning ... De blev sådär då den andra hunden knatade med sin matte & vi fick gå in & lägga om hundarna ... Då tyckte nog Pi att det blev aningen konstigt så när jag kom ut & vände mig om reste hon sig upp ... meeeen sen låg hon till synes tryggt i drygt tre minuter ... Sen körde vi budföring & just nu laddar jag den rejält så hon fick en där hon fick synintryck på leksaken precis efter att hon startat & en där leksaken slängdes fram precis innan hon var framme vid mottagaren ... sen var det bara lek & inga krav på ingång eller tillbakaskick utan jag kom till henne & mottagaren. Vi tränade sen lite fotgående med koppel (som faktiskt gick riktigt bra), framförgående, läggande under marsch, kryp (kanonfint), rutan, inkallning, hopp-sitt (där hon gärna ville tjuva efter sittet så det måste jag träna på), & så avslutade vi med en platsliggning till som gick kanoners!!!


Sen fick Eos komma ut & träna lite ... Hon fick lite fotgående, sättande under marsch (på första ställde hon sig, men på andra gick det bra), inkallning med ställande, metallapportering (galopp in), fjärrdirigering & rutan.


Till sist fick Danni träna lite ... Med honom körde jag fotgående, inkallning, hopp-sitt, rutan (där han strulade heeela tiden med var han stannade ... aningen överladdad var han), apportering (som var heeelt okej, men han gjorde en "gammal" ingång & rundade mig istället för att gå in vid min vänstra sida) & fjärrdirigering (där han vet precis vad han ska göra, det är bara det att han inte alltid gör rätt skifte & inte alltid väntar på att få ett kommando heller för den delen ... "L").


På kvällen åkte jag & bästaste Eos till Segrahallen för att delta i samt hjälpa till med en träningstävling i rallylydnad ... Jag är ju, om de flesta vet, totalt novis på sånt här men tycker att det är en rolig aktivitet ... när man hinner ... Eos tycker oxå att det är en rolig aktivitet ... Det tycker hon förvisso om det mesta, men ändå ... Hur som haver så startade vi i en klass som var en blandning av nybörjar & fortsättningsklass & dessutom startade vi som första ekipage vilket gjorde att jag inte fick en chans att kolla på nån annan innan heller ... Trots det gick det finfint, jag kom ihåg banans alla skyltar, Eos försökte inte äta upp korven i frestelsen (hon verkade inte ens notera den) & vi var båda hemskt glada över att få gå in & visa upp oss tillsammans ... Hon är ju sååå fantastisk att tävla med & gör för det mesta sitt allra bästa. Vi lyckades skrapa ihop 97 poäng efter att ha fått tre 1-poängsavdrag vilket jag absolut är mer än nöjd med ...   Detta gav verkligen mersmak & jag MÅSTE försöka mig på att anmäla oss till några tävlingar nu under året ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards