annaayaeos

Alla inlägg den 5 februari 2016

Av Anna-Karin Malm - 5 februari 2016 12:30

Efter att ha haft en uppfriskande - hm - magsjuka tog jag mig samman & åkte ner till klubben för lite lydnadsträning med tre mycket förväntansfulla Blådårar ... Sällskap fick jag oxå i form av Jane & Maria ... som höll sig på behörigt avstånd ... asg.


Eos fick börja att träna idag & istället för lydnadsträning så tränade vi lite rallylydnad ... skoj, skoj ... Maria tog ut lite skyltar hon skulle träna på så jag hängde helt enkelt på där ... skyltarna var alla från avancerad & mästarklass så en hel del goa skratt blev det när jag & Eos körde ... "L" Vi började med "backa 3 steg" sen var det "vänd mot varandra" så att vi hamnade i högerhandling följt av "sitt, spring iväg, kalla in" & "sitt, bärande av föremål" & "sändande till kon" sista skylten var "sitt, stå, gå ifrån, kalla in" ... OM inte högerhandlingen varit så hade hon klarat det mesta hyfsat, men jag märker att vi behöver träna på att utföra moment på min höger sida oxå, inte bara gå där ... Jag körde även banan som så att jag startade med högerhandling så det blev vänsterhandling efter andra skylten & det gick aningen bättre ... Innan vi gick till bilen körde jag ett skick till rutan med henne vilket gick finemang.


Sen fick Danni komma ut, men tyvärr hade han råkat skrapa upp ett litet sår på trampdynan under morgonens långpromenad så han haltade rätt rejält när han kom ut i det våta gräset ... Jag blev grymt lättad när jag såg att det iaf bara var ett litet skrapsår ... Vi hann med att träna ett litet kort fotgående innan jag uppfattade att han haltade & inte studsade som han kan göra ibland när han är riktigt taggad. Jag valde sen att enbart köra några apporteringsövningar (som gick bra) samt litet fjärrdirigering som vi fick bryta för Danni trodde inte att det gick att sitta med ont i baktassen ... "L"


Till sist var det så Pis tur att träna ... Vi började med fotgående med koppel som gick si sådär ... sen körde vi lite utan koppel & det gick betydligt bättre. Vi tränade även på stå & ligg under marsch, inkallning, hopp-sitt (som börjar funka fint igen), rutan, kryp (inte sååå bra, vått & kallt om magen?), fjärrdirigering, apportering + metallapporteringsövningar, saktagående, ett framåtsändandeskick (utan stopptarget, men med ett litet sakta från mig & hon gjorde det såååå bra ... saktade av på mitt sakta & när hon gick genom gruppen gick hon ner i passgång), budföring (kanon), platsliggning (oxå bra trots en pipande hund & en som satte sig upp), lilla stegen (där hon gärna vill hoppa över första & sista steget) & så sköt Maria två skott när hon låg (hon halvreste sig på första & på andra körde hon fjärr precis innan skottet brände av, men inget obehag utan bara förväntan).  

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards