annaayaeos

Alla inlägg den 14 februari 2016

Av Anna-Karin Malm - 14 februari 2016 19:30

Idag bar det av till en gård mellan Kågeröd & Tågarp för lite noseworkträning tillsammans med noseworkgänget ... Det utvecklade sig till en riktigt rolig träning med många deltagare & hela 6 områden med dofter i varierande form ... Ett område var runt en lada, ett var en gräsmatta, ett var inne i en annan lada, ett var runt ett släp och några krukor, ett var vid några cyklar & ett var nere i en nerlagd gödselgrop ... Det märktes på hundarna att de hade olika lätt på olika områden & för mina tre var det även en inbördes skillnad.


Den hund som var den klarast lysande stjärnan av ina tre idag var Danni som fullkomligt briljerade & slet & drog vid varje förflyttning till nytt område för att få börja jobba där ... Heeeelt fantastiskt. Det roligaste Eos gjorde var nog med den gömma som hängde fritt i luften ner i en tråd där hon helt sonika satte nosen mot sugröret & sen stod där & gjorde nostarget mot den ... Dannis roligaste var när han hittade stenen som fått en droppe på sig & gjorde en perfekt frysmarkering på den & Pis roligaste var när hon skulle markera den gömma som satt under en skärm på en av cyklarna & nästan välte omkull cykeln i sin iver ... "L"


Tankar jag tog med mig var att variera ännu mer var & hur man gömmer dofterna samt att vi bör komma ut i störande miljöer & träna såååå jag tänkte att jag skulle försöka ge mig ner till byn & köra lite på torget nån dag ...


Innan vi for hemåt fick jag hjälp med lite budföringsövningar med Pi, först med en man hon aldrig träffat & det gick finfint & sen med mannens fru som hon heller aldrig träffat ... Det gick dock inte alls ... Synd att det blev så när den första gick så bra. En liten promenad hanns oxå med innan dagens övningar var slut.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards