annaayaeos

Alla inlägg den 13 februari 2016

Av Anna-Karin Malm - 13 februari 2016 13:57

Idag bar det av ut i spårskogen en sväng igen ... Planen var att testa av lite tips & tankar jag fick när jag anlagstestade Eos på Danni & Eos samt att lägga ett rejält fältspår till Pi för att förbereda henne inför appelltävlingen vi anmält till ... Sååå jag började med att göra upp en upptagsruta till viltspåret & sen knata ut det ... spåret innehöll lite olika terräng så som snårig unglövskog, ett stengärde att hoppa över & granskog ... En liten bit gick dessutom spåret på en väl trafikerad vandringsled. Sen la jag ut Pis fältspår som blev cirka 500 meter lång ... Efter det bar det av bort till vår samlingsplats för en promenad, lite prat & frukostätande innan jag, två timmar senare körde tillbaka till där mina spår låg igen.


Pi fick börja spåra & eftersom det låg ett väääldigt tunt lager med snö på fältet kunde jag se var jag gått det mesta av spåret. Pi skötte sig fantastiskt bra & låg till 99% mitt i spårkärnan. Spåret innehöll 4 pinnar samt slut & ett antal vinklar varav två spetsvinklar. Den första spetsvinkeln gjorde hon klockrent, medan hon slog en ringning i den andra (vilket jag iofs tycker är bra). Alla pinnarna plockade hon finemang & kom galopperande in till mig med såååå när vi kom till slutet var jag mer än nöjd med lilla fröken.


Sen fick Eos komma ut & jag selade på henne en liten bit från spåret för att sen gå runt kanterna på upptagsrutan för att se vad hon gjorde när hon stötte på spåret ... Hon stannade & stod en bra stund & luktade i spåret innan hon gick cirka 1 meter in i rutan, i bakspår sen vände hon tvärt & drog iväg med stor självklarhet i spåret. Jag kämpade som bara den för att hålla tempot nere & det var iaf inget som störde henne ... Jag hade gjort en återgång på cirka 10  meter på ett ställe & hon gick ut till där spåret slutade, ringade & sen bar det av tillbaka igen väääldigt sakta & noggrant ... Hon blev sen mer intensiv när spåret vinklade av & fortsatte ... Givetvis kom hon runt spåret utan några bekymmer ... duktiga Eosgumman.


Till sist skulle då Danni få gå samma spår som Eos gjort vilket domaren på anlagstestet sa att de alltid gjorde med sina hundar för hunden skulle ju gå på viltdoften & inte på annan hund eller människa ... Jag trodde väl i min enfald att Danni bara skulle följa Eos eller min doft, men så icke ... Jag har aldrig sett honom så noggrann & målmedveten i ett spår som idag & han gick verkligen klockrent i spåret det mesta av tiden. Vid återgången blev han lite konfunderad så där fick jag hjälpa honom genom att stå stilla & vänta på att han skulle börja gå tillbaka & på ett ställe valde han att gå runt en risbunke istället för rakt över den & spårade då ur en liten bit, men sen gick han fram & tillbaka över risbunken för att se att han verkligen kom rätt på det igen. Han ville till & med tugga på klöven när han hittade den idag ... Såååå glad jag är över min superduktiga grabb!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards