annaayaeos

Alla inlägg den 4 februari 2016

Av Anna-Karin Malm - 4 februari 2016 10:36

2015 Året som gått


Januari

Precis som förra året åkte jag & Cristina till My Dog & tittade på vovvar, shoppade & tiggde gratisprover. Träningen bestod av såväl inomhusträning som sök- & spårträning trots grått & trist vinterväder. Vi tog ett sista farväl av älskade svärfar som gick bort i mellandagarna.


Februari

Månaden började med att jag & Danni tävlade lydnadsklass 2 i boulehallen i Höganäs. Trots att han var överladdad & skällde lite då & då lyckades vi få ihop ett förstapris med 167,5 poäng & klassvinst. Sportlovet ägnades åt hundträning i kubik & vi tränade i Segrahallen, Lotushallen för Jenny Wibäck, Inomhussök i Örkelljunga & så passade jag på att simma Eos … Givetvis blev det en del uteaktiviteter så som spår & sök också trots snön …


Mars

Äntligen var det tävlingsdebut för mig & Pi … Lydnadsklass 1 i Lotushallen stod på schemat & trots en snöplig nolla på inkallningen pga att hon smög efter mig när jag gick ifrån henne lyckades vi skrapa ihop ett förstapris på 164,5 poäng. Jag & Pi hann även med att bruksdebutera denna månaden & fick ihop ett godkänt resultat på 197,75 poäng med 9 & 10 på spåret vilket jag är väldans stolt över med tanke på att spåret gick på en åker med höstsådd & mer lera & vatten än gräs. Danni fick en reaktion på sina trampdynor, mest troligt pga underlaget i boulehallen & tappade en massa hud & fick otäcka sår.

 

April

Årets första elitspårtävling med Eos avverkades på Rinkaby skjutfält … inte några enkla spårmarker enligt de som kan & vet, men Eos slår till med ett bakspår, men sen ett klockrent spår med alla pinnar in & på en tid på enbart 22 minuter sammanlagt fick vi ihop 492,25 poäng vilket är ett steg närmare certpoäng. Eos fick även göra en tillfällig comeback i söket på vår hemmatävling & lyckades, trots en katastrofal lydnad där hon skrattade åt mig under några moment, få till ett godkänt resultat på 365,25 poäng … skoj hade hon iaf & det är ju det som räknas, iaf i min värld. Lite extra träning & promenader hann vi med under påsklovet …

    

Maj  

Månaden inleddes med att Danni fick prova på lite viltspårande, vilket han verkade gilla. Eos fick tävla ännu en elitspårtävling & denna gången fick vi ihop 504,5 poäng ... alltså endast 15,5 poäng från certpoäng trots att vi gick in & körde en i det närmaste katastrofal lydnad samt missade ett föremål i uppletandet. Uppletandet var annars i domarnas ögon perfekt & vi fick så högt betyg de kan ge om man saknar ett föremål. Vi var iväg på sökläger med sökgänget som vanligt, men istället för att bege oss till Markaryd & Solhaga åkte vi till Halen i Blekinge.

  Juni

Juni började med rejält stresspåslag för min del iom att jag hade allt som skulle slutföras med den klass jag haft i tre år med allt vad det innebär samtidigt som Philip skulle ta studenten … Två dagar efter studentfirandet rasade jag ihop i en hög mitt ute i spårskogen & höll på att inte kunna ta mig tillbaka till bilen … Dagen efter, efter en natt med smärtor & hög feber samt frossa, åkte jag in till sjukhuset & blev kvar där i ett dygn … Med facit i hand vet jag nu att det bara var en elak basilusk, men där & då hann jag faktiskt bli riktigt rädd … Den förlamande tröttheten satt däremot i mer eller mindre hela resten av året … Lite småträning med vovsegullen fick jag till under månaden, men inga stora grejor & de tävlingar jag planerat in under sommaren ställdes in.

            

Juli

Månaden kantades av många härliga träningar i såväl spår- som sökskogen, på lydnadsplanen samt på ring Knutstorp … Långa härliga promenader hann vi också med en hel del … skönt med sommarlovssemester …


Augusti

Jag och Pi gick en kursdag för Jenny Wibäck i SASK regi … & så har vi tävlat lite … en lydnadsklass 1 i megavärme … resultatet blev 181,5 poäng & klassvinst & en appellklass i lika go värme där vi tyvärr föll på målsnöret då platsliggningen blev stökig med en hund som for upp direkt när vi gick ifrån & en som låg & pep & vred sig hela tiden … efter två minuter hade Pi fått nog & kom smygande till mig … vi fick ihop 208,5 poäng så med platsen hade vi blivit uppflyttade … men det är bara att bryta ihop & komma igen. Eos startade i lydnadsklass 3 samma dag som Pi tävlade ettan & det gick väl sådär … en galen hund (men väldigt glad) som gjorde lite som hon ville resulterade i ett mediokert resultat på endast 213 poäng … en 9 på helheten fick vi iaf till så det SÅG nog ungefär lika roligt ut som det kändes … ”L” Månaden avslutades med en tur ner till Ribban i Malmö för att kika på de ekipage som tävlade i bruks-SM … liiiite svindlande är det allt att jag faktiskt tävlar med (mot) några av de som var med där.

        

September

Månaden inleddes med en elitspårtävling för Eos & mig & tro det eller ej, denna gången slog vi till med hela 548,5 poäng & certpoäng … såååå himla glad blev jag att jag till och med började böla när jag insåg vad vi gjort … heeeelt fantastiskt kändes det att ta sin 10-åriga hund & klippa till med ett certpoängsresultat. Danni & Eos blev vaccinerade & veterinären fick känna & klämma på Danni samt ta prover för fästingsjukdomar samt sköldkörteln då jag tycker att det är nåt som inte riktigt stämmer när det gäller honom … veterinären kunde konstatera en aning stelhet i ryggen, men proverna visade inget så jag bestämde mig för att ta kontakt med en fysioterapeut. Annars blev det mest en massa träning & långa sköna promenader under månaden.

          

Oktober

Jag & Eos provade på den nya tävlingsformen Nordic Style … tyvärr hade Eos lämnat sin spårnäsa hemma & första dagen spårade hon en hare en bit för att sedan bakspåra & aldrig hitta till slutet & andra dagen hittade hon inget spår alls i upptagsrutan … Det enda som funkade var uppletandet där hon fick in alla 4 föremålen på 4 skick & en finfin 9,5 i betyg. Det som hände denna helg var dock att Pi fick en ahaupplevelse när det gäller spårande … Jag provade nämligen att låta henne spåra det spår som Eos inte hittade på söndagen & trots att hon strulade till det & tappade spåret ett par gånger (mest troligt vid de två spetsvinklarna som spåret innehöll) gav hon inte upp utan fortsatte att jobba & kom till sist till slutet av det 2000 meter långa spåret med 3 pinnar samt slut med sig … vilken kämpaglöd hon har, min lilla tösabit!!! Efter denna tävling började jag att fundera på om jag inte skulle hoppa över det som jag tänkte skulle bli min & Eos sista brukstävling i vår karriär & istället vara nöjd med att vi faktiskt klarade av att skrapa ihop certpoäng & ett par veckor senare bestämde jag mig definitivt för att göra henne till brukspensionär. Jag & Pi tävlade ännu en lydnadsklass 1 tävling & vann även denna gång med 180,5 poäng. Vi fick också vår första titel Lp1. Eos inledde sin karriär som viltspårhund vilket gjorde henne enormt lycklig & vi började redan nu fundera på när vi skulle kunna göra anlagstestet. Lite noseworksträning hann vi också med denna månad.

      

November

Träning, träning, träning i milt, fint (för det mesta) höstväder … Lite inomhussök i Örkelljunga med några av Pis syskon, mycket spårande & lydnadsträning såväl inom- som utomhus samt lite noseworkträning. Danni fick komma till en fysioterapeut som kunde konstatera att han har ett snett bäcken samt en inflammerad muskel mellan skulderbladen till följd av det sneda bäckenet … snedheten kommer mest troligt efter nån skada & jag tror att det kan ha uppkommit när han jade så mycket besvär av sina trampdynor i våras. Det är dock inget som inte ska gå att fixa utan han ska bli helt återställd. Eos fick debutera i veteranklass på utställning & klipper till med ett finfint excellent & finfin kritik. Hon fick även starta en lydnadsklass 3 & med tanke på förutsättningarna som gav med ösregn & ett par centimeters klabbedynga på planen är jag mer än nöjd med tantens resultat … Hon gjorde verkligen så bra hon kunde … tyvärr räckte det inte riktigt ända fram utan vi fick nöja oss med 250.5 poäng & ett andrapris.

  

       

December

Återbesök hos fysioterapeuten som kunde konstatera att Danni var mycket bättre (vilket även jag hade fattat då han sprungit som en galning i skogen den senaste tiden). Vi tränade en massa fyrverkeriträning för att förbereda oss inför nyårsafton samt tränade på med lydnad & skogsarbete. Jag fick det sorgliga beskedet att en av mina valpar, en av Eos kullsystrar, Selene alias Amira fått somna in. Jul & nyår firades med blandade känslor …

   

         

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards