annaayaeos

Alla inlägg under maj 2014

Av Anna-Karin Malm - 5 maj 2014 10:00

Så var vi då äntligen igång med våra måndagsträningar igen ... Kvällen bjöd på helt fantastiskt väder & då det var mycket rörelse på planen med en kursavslutning & en träningsgrupp förutom vi fick vi dessutom finfin störning på köpet.


Danni fick börja av mina vovvar idag & han ÄR ju så rolig att träna med ... han är på för fullt precis hela tiden & man skulle kunna träna hela kvällen med honom utan att han hade tröttnat, jag lovar ... Underbar vovve den där lille blåe som jag ju inte alls skulle träna eller tävla med ... "L" Jag fick hjälp med tandvisning & budföring med honom & dessutom tränade vi på linförighet, fritt följ, läggande & ställande under marsch, inkallning, kryp, fjärrdirigering, apportering, såväl ettans som "vanlig", rutan (som han nu börjar fatta även utan att det ligger en burk med godis i den), hopp (som börjat strula), framförgående (i koppel för en gångs skull) & en platsliggning.


Sen fick Eos komma ut & träna. Med henne fick jag hjälp med ett framåtsändande & första sträckan var väldigt snabb med galopp så gott som hela sträckan "L" men sen blev det aningen lugnare tempo. Innan framåtsändandet gjorde jag en inkallning med ställande där jag ställde en planka på högkant där jag tänkt att hon skulle stanna & jäklar vilken nit hon gjorde precis vid plankan. Vi tränade även på fritt följ, kryp med vinklar som gick hyfsat bra faktiskt & vittringsapportering där hon slarvade första gången men fixade det galant andra ... tyvärr får man ju bara en chans på tävling så det gäller nog att träna det lite mer frekvent ett tag igen kanske.


Till sist fick Pi komma ut & träna & tro inte annat än att hon var laddad ... "L" Vi tränade på att leka, rolig fritt följ med lek som belöning, läggande & ställande, apportering, dels med lek, dels "riktig", inkallning, hopp & så fick vi lite hjälp med tandvisning som gick finemang. Vi avslutade med lite mer lek & så klättrade hon upp på A-hindret för att kolla hur det såg ut på toppen ... asg.

Av Anna-Karin Malm - 4 maj 2014 10:00

Idag har vi varit ute & vandrat med vovvarna ... Vi träffades klockan nio & var tillbaka vid bilarna nån gång mellan halv tre & tre ... Sammanlagt var vi fem människor & tolv hundar som gick ... Då vi inte var så många som vandrade idag så kunde vovvarna vara lösa det mesta av tiden & leka, springa, mingla, bada & bara vara ... heeeeelt underbart ... Att det sen var perfekt väder också med sol, moln & cirka 15 grader varmt som varmast gjorde ju inte saken sämre precis.Förhoppningsvis kommer det lite kort från dagen så småningom.

Av Anna-Karin Malm - 3 maj 2014 09:26

Idag hade vi en date med Pis släkt & hennes uppfödare på Laholms BK ... Ja en liten söt beardisflicka smög oxå sig in förstås ... Som vanligt när jag & Crissi tränar tillsammans fullkomligt flög tiden iväg & vips hade det gått fyra timmar, bara så där ...


Av mina hundar fick Pi börja & jag tyckte nog allt att hon var aningen avslagen idag ... förvisso hade vi varit ute på en tvåtimmarspromenad innan på morgoen tillsammans med Midas & Pripps men ändå ... Det var liksom inget riktigt tryck i henne ... förrän vi började med apporteringsövningarna då förstås för då vaknade lilla fröken till liv så det hette duga ... Vi provade att hetsa henne med att jag lekte med en leksak & Crissi höll henne medan jag gick iväg i tävlingsposition & precis när hon kom in vid min vänstersida sa jag fot & sen full lek ... vi får väl se om vi kan bli lite roligare när vi tränar framöver kanske ... Vi avslutade med att hon fick hämta några rullar hos Crissi & detta verkar hon ha fattat fint nu tycker jag.


Sen fick Eos komma ut & träna & hon var då inte avslagen för fem öre. Även idag låg fokus på inkallning med ställande, framåtsändandet & krypet, men vi körde även lite fritt följ. Inkallningarna gick jättebra idag frånsett att hon reste sig & gick efter mig vid ett tillfälle när jag gick ifrån henne ... suck!!! Framåtsändandet gick finemang första sträckan, men andrasträckan tog hon sikte på Crissi som satt en bit vid sidan om & kom utanför gruppen ... när jag skickade om gick hon aningen snett då oxå, men rättade upp sig innan gruppen. Vi körde ännu en inkallning med ställande, denna gången med en planka som stoppunkt & benen på en sida innan vi körde ännu ett framåtsändande som denna gången gick i ett mer makligt tempo = mestadels trav meeeen rakt & fint. Krypet funkar hyfsat fint så vi tränar vidare på tekniken samt vinklarna & hoppas få till det.


Danni var minst sagt tokladdad när det väl var hans tur & gick även idag finemang ... Han är ju såååå rolig att träna med ... Vi tränade lite fritt följ, en tandvisning, rutan (en gång utan något i=kanon) kryp (som gick finfint) apportering, framförgående-framåtsändande, ställande & läggande under marsch (som gick finfint) & säkert något mer som jag inte kommer ihåg.


Till sist fick Pi komma ut en gång till & då provade vi på att träna lite rutan, position, lek, apportering samt hämta tre prylar som jag la ut i gräset en bit bort ... Hon kändes mycket mer på g nu denna andra gången & då kan man ju undra om det berodde på att jag var roligare, hon fått vänta på sin tur eller på att hon nu varit på planen en gång & kunde fokusera bättre ... Det får nog utredas ... he, he, he ... 

Av Anna-Karin Malm - 1 maj 2014 09:00

Idag minsann har både Danni & Pi fått prova på att valla en aning ... Min känsla av att Danni har vall i sig visade sig stämma ... Att Pi är en liten fegis visade sig oxå stämma, men även denna dam har vall i sig såååå vi vill ju så klart gärna prova snart igen ... Dagen anordnades i beardisklubbens regi, så vi var de svarta fåren (hi hi hi) i gänget. Vi fick först en liten visning om hur det ser ut när vovvarna kan valla, vilket jag ju iofs visste sen innan samt en del att tänka på . Sen stängdes fåren in i en liten rund fålla så att hundarna inte skulle skrämma dem på flykt då det var relativt oerfarna får. Mina vovvar fick prova på vars tre rundor.


Första rundan Danni gick in var han riktigt, riktigt på ... han försökte med alla sina krafter att flytta på de envisa fåren som bara stod där inne i sin fålla & glodde på honom. Jag gick till och med in till fåren & puttade en aning på dem för att skapa rörelse & han fortsatte att springa runt, runt. Andra gången han gick in var han betydligt tröttare & lite  blasé på de dumma fåren som ändå inte brydde sig om honom så tredje gången vi gick in släpptes fåren ut & Danni fick sällskap av en bc ... Han är för go den lille pågen för han spanade in hur den hunden gjorde & agerade inte så mycket på egen hand. Dock stack fåren iväg & splittrades en gång & då drog han iväg ... bc:n for åt ett håll & Danni åt det andra för att försöka samla ihop fåren igen ... SVÅRT sa Danni ... "L"


Pi var väldigt skeptisk till fåren & skällde & morrade på dem samt tankade trygghet & ny ork genom att gå ifrån fåren en bit mellan varven. Hon blev dock bättre & bättre för varje gång hon kom in & sista gången var det inte så mycket skällande  morrande & inte heller en massa studsande på mig för att få hjälp utan då sprang hon faktiskt fint runt lite runt fållan mellan varven så visst verkar där finnas hopp om henne alltid ... "Vill väldigt gärna testa igen".


Stackars Eos fick inte vara med på någon aktivitet med fåren ... av en viss anledning ... Hon har ju provat på det där med vallning några gånger & hon drar sig då inte för att nypa fåren i baken för att få dem att flytta sig ... Meeeen hon fick mingla en liten stund mot slutet & sen när vi kom hem gick vi alla en lång skön promenad i skogen tillsammans med Lena, Pripps & Midas.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards