annaayaeos

Alla inlägg den 6 maj 2014

Av Anna-Karin Malm - 6 maj 2014 21:28

Eftersom jag varit förkyld i två veckor nu & de sista nätterna inte fått sova ordentligt på grund av envis hosta bestämde jag mig för att inte bry mig om att ställa klockan för sökträning idag utan sova tills jag vaknade av mig själv & sen ta det lite lugnt & fara ut i spårskogen en sväng ... Sagt & gjort så tog jag förmiddagen till att softa & åkte vid lunchtid ut i spårskogen med blådårarna.


Vi började med att promenera så vovvarna skulle känna sig nöjda medan jag gick ut spåren. Spåren lades & jag satte mig en stund & lutade mig mot bilen & njöt av tystnaden medan spåren låg till sig en aning ...


Pi fick börja & idag fick hon ett spår på cirka 500 meter med fyra pinnar & en leksak som slut. Spåret började i bokskog (cirka 50 meter) & gick sen i granskog resten av sträckan. Jag provade idag med att sela på henne en bit från spåret & gick sen mot det utan att varken rikta eller visa på nåt vis för att se vad hon gjorde ... Hon sög spåret jättefint & jobbade sen på lugnt, fint & metodiskt hela spåret igenom trots att det var vääääldigt torrt i markerna. Vid pinnarna hade jag lagt godis för att få henne att stanna upp ... Det gör hon gärna nu & de två första pinnarna tog hon dessutom upp utan att jag behövde säga det till henne ... framsteg!!!


Sen var det Eos tur & hennes spår låg i granskog även det med en stigövergång där jag såg folk precis innan jag la ut spåret. Hennes spår var cirka 900  meter långt med sju pinnar samt slut. Även Eos spårade finemang idag men det märktes att hon blev torr i näsan för den nästsista pinnen, en liten skogspinne, fick hon inte riktigt styr på ... Hon kände vittringen av den, men kunde liksom inte riktigt lokalisera den & gav till slut nästan upp. 


Till sist fick Danni ta sitt spår, ett kort spår på cirka 200 meter med 2 pinnar samt slut. Hans spår låg dock i bokskog vilket ju är lite extra svårt. Även han spårade finfint idag & hittade sina pinnar samt slutet.


Innan vi for hemåt tog jag ut vovvarna & sköt lite ... Sammanlagt fyra skott sköt jag & efter första skottet lekte vi lite samt de fick vars en godbit. Efter andra skottet fick de några godisar var, efter tredje skottet kommenderade jag ligg & sen fick de leta lite godis & vid fjärde skottet hade jag lagt dem innan ... Danni reste sig förvisso när jag sköt, men jag står ju så nära dem & han blev inte rädd eller låg på nåt vis, han vill bara komma en liten bit extra ifrån skottet. Efter detta sista skottet fick de oxå leta lite godis & sen avsluta med lite lek ... Ingen som helst påverkan på någon av dem blev det ... Eos är ju 110% skottfast, men Danni har ju tyckt det är jobbigt med skott, men fixar det alltså utan problem nu även om det blir flera skott i rad ... Pi har ju inte så mycket skottvana ännu, men brydde sig inte ett smack hon heller trots att det ju blev hela fyra skott under kort tid ... gött!!!    

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards