annaayaeos

Alla inlägg den 18 maj 2014

Av Anna-Karin Malm - 18 maj 2014 19:45

Idag har Pi gått på kurs heeela dagen ... Hon som skulle försöka få lite fason på oss var Karin Fischer Kristiansson ... frågan var om hon lyckades till nån reda ... "L"


Hur som haver så var vi vid Lotushallen & jag åkte lite tidigare för att hinna gå en runda med vovvarna & se om det kunde tänkas gå att doppa dem i sjön så de inte skulle bli så varma under dagen ... det gick ... de badade & simmade & hade det hur bra som helst där på morgonkvisten. Efter presentation & lite genomgång vad vi ville ha hjälp med (vilket jag inte riktigt visste då jag inte tycker vi har nåt problem annat än att vi tränar för sällan - bra ... hm) körde vi igång. Vi körde i omgångar a 15-20 minuter & vi fick ihop 3 sådana pass, ett innan lunch & två efter ...


Pass 1.

Jag valde att vi skulle titta på fritt följ & ställande & läggande under marsch.

Fritt följ - Diskussion om huruvida Pi ligger aningen långt fram i sin position, men jag gillar att ha mina hundar lite långt fram ... kanske inte optimalt, men det känns mest rätt för mig. För att öka uthålligheten i fria följet ska jag prova att köra längre sträckor (raka) alternativt låta det hända mycket (steg åt sidan, svängar etc) innan belöningen men ändå vara observant på att det inte blir så pass långt att hon tappar i fokus & framför allt i intensitet.

Ställande/läggande - Köra på med baklängesgåendet i detta & där vänta med belöningen längre & längre så hon kan ligga/stå kvar en lång sträcka (& kanske även när jag går in till henne igen?) innan jag lägger in det vid sidan.


Sen var det lunchdags med mat & vovverastning ...


Pass 2.

Denna gången valde jag att  vi skulle titta på rutan & framförgåendet.

Rutan - Karin föredrog att shejpa in rutan, men Pi är ju inte särskilt initiativtagande när vi tränar utan vill gärna ha besked på vad vi ska göra så vi testade med target. Hon är ju inte riktigt hundra på den heller, men det funkar ju att lägga in den i rutan & skicka mot den men det blir ju lite halvdan fart & nån gång vände hon sig mot mig & "frågade" vad hon skulle göra så jag ska först lära in en sjuhelsikes fart till targeten innan jag plockar in den i rutan. För att få bättre fart till targeten samt tänk framåt ska jag kasta belöningen framåt när jag klickat henne på targeten.

Framförgående - Istället för ha koppel på med streta & dra som följd, lära in saktatarget & ha henne lös ... hon ska även här tänka förbi targeten & kunna passera targeten ibland, men fortfarande sakta.


Pass 3.

Nu hade himlen öppnat sig & Pi var hyfsat trött i planeten så jag valde apportering som hon ju tycker är kul. Trots att jag tycker hon har finfin fart i apporteringen tyckte Karin att i alla fall sträckan ut till apporten kan bli lite snabbare. För att få till det provade vi bland annat konkurrens ut till apporten & den som sprang dit kunde nån gång ta apporten från henne ... Hon tyckte dock det blev aningen belastande så vi får se hur vi gör med det. Vi provade även att kasta om apporten ... jag kastade den & någon annan stod där ute & kastade vidare den så det blev en lång sträcka att springa för henne ... detta gjorde henne helt snurrig & hon hittade inte apporten så det blev mer som ett uppletande ... jag ska dock försöka med den varianten alternativt att jag kastar apporten & sen att vi backar från den.


Sammantaget kan jag säga att Pi är väldigt duktig på att koppla av när hon inte ska jobba samt klarar av att ladda om & köra flera pass utan problem vilket bådar gott för framtiden som brukshund.


Efter att vi kört klart samt snackat igenom dagen gick jag & Cristina en sväng ner till sjön i regnet så att Plupp skulle få lite draghjälp ut i vattnet & pröva på att simma en sväng ... En våt, men välbehövlig promenad blev det innan vi styrde kosan hemåt ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards