annaayaeos

Alla inlägg den 20 januari 2012

Av Anna-Karin Malm - 20 januari 2012 08:45

Idag åkte vi till Bjuvs BK för att träna ... Vi tänkte; "Hur illa kan det vara?" & hade heeeelt förträngt hur illa det faktiskt är där vid denna årstiden ... Det var med andra ord inte skojsigt alls utan det formligen stänkte runt oss när vi gick.


Aya var sugen på att träna & VÄGRADE gå till bilen efter att vi rastat så jag började med henne. Vi körde lite fritt följ, apportering, inkallning, rutan & ett lågt hopp & hon var såååå glad & jobbade finemang dock med en massa slarv hit & dit, men vade gör väl det hos en gamling bara hon är lycklig!!!


Sen var det Eos tur & hon TYCKER det är kallt om gumpen & magen när det är lervälling som underlag. Trots det gjorde hon sitt bästa som vanligt. Vi började med fritt följ & jag tränade mycket på vändningar & stegförflyttningar där hon fick klick så fort hon påbörjade rörelsen & det funkade jättebra ... Hon ljudade inte alls. Sen körde jag inkallning med ställande några gånger innan vi påbörjade arbetet med dagens framåtsändande ... Idag hade jag satt dit våra targetar ... Spannen för snabbspring & flaskan för saktagående & efter att ha påmint Eos om att flaskan betyder skritt några gånger gick det alldeles alldeles utmärkt & vi fick till ett par sträckor som var finfina!!! Vi provade att träna kryp, men när Eos stönade till när hon påbörjade krypandet & fick magen ner i geggamojan insåg jag att det var en dålig ide ... Vi körde med en liten, liten förflyttning innan vi avslutde det projektet för dagen. Annat vi tränade var tungapportering & rutan.


Dannis träning bestod enbart av skotträning ... Jane sköt ett skott & sen var det meningen att jag skulle kampa med honom ... Meeeen han sprang i full hundranittio till Jane & skulle ha godis ... Inte förrän han fått det kom han tillbaka till mig & började kampa. Ytterligare ett skott sköt Jane & denna gången stod vi närmare samt var hon passiv när hon skjutit men det tog ett tag innan Danni fokuserade på mig & min kampdutt. Reaktionen han har är dock positiv, nu ska jag bara lära honom att skott betyder kampa så in i istället för spring till skytten & få godis ... Inga problem utan det tar några gånger sen kan han det ... "L"


Vi avslutade dagen med att åka upp i hängnet & gå en runda där så hundarna fick rasa av sig rejält med varandra. 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards