annaayaeos

Alla inlägg den 16 januari 2012

Av Anna-Karin Malm - 16 januari 2012 08:45

Ännu en måndagskväll i ridhuset är avverkad ... Ikväll hade jag med mig Eos & Danni medan Aya var med husse hos "farmor" & tittade på hockey för att slippa sitta i en kall bil & frysa.


Jag hade tänkt köra en kedja med Eos, men när jag kom till träningen kände jag hur luften gick ur mig lite & då är det inte bra att göra något som hunden ska vara riktigt positiv över/efter så den sparade vi till en annan gång. När jag körde fritt följ kunde jag konstatera att hon börjat pipa lite mellan varven, speciellt i samband med stegförflyttningar & vändningar på stället. Eftersom vi har haft problem med sneda sitt & dåligt bakbensarbete & har jobbat mycket med det anar jag att pipet kan bero på att Eos känner sig korrigerad vid dessa tillfällena ... Viktigt att tänka på att köra klick direkt när hon påbörjar sin förflyttning ett tag så hon känner att det hon gör är bra & att jag är nöjd med henne. Vi tränade mycket kryp, vilket är ypperligt inomhus denna årstid & det gör hon riktigt, riktigt bra nu. Hon orkar långt, kryper lugnt,  nästan rakt & har finfin teknik. Tungapporteringen slarvar hon med lite vid ingången & ikväll backade jag när hon slarvade så hon fick gå baklänges med apporten & det fixade hon faktiskt fast den är så förbenat tung för henne ... Gött!!! Vi tränade även inkallning med ställande, hopp-apport, hopp-sitt, rutan & fjärrdirigering & vi kände oss mycket nöjda med kvällens övningar.


Danni är såååå skojig att träna med & går verkligen från klarhet till klarhet. Idag körde jag framförgåendet först med target & sen tre sträckor utan & han vet vad kommandot betyder & går ut fint. Jag belönar med att kasta en boll framför honom & det verkar som att det funkar riktigt bra. Jag fick hjälp med tandvisning & budföring & tränade en del fritt följ, inkallning, ställanden & hopp innan det var dags för en gemensam platsliggning som han fixade galant, förvisso med mig på bara ett par meters avstånd, men ändå ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards