annaayaeos

Alla inlägg den 10 januari 2012

Av Anna-Karin Malm - 10 januari 2012 21:00

Kan våren komma i början av januari??? Troligtvis inte, men idag var det riktigt vårskönt väder minsann ... Det gör att det känns såååå roligt att träna ... Dagens ruta var snårig, full med björnbärssnår & annat sticksigt krafs på halva sträckan & öppen bokskog på andra halvan. Ett stengärde fanns med på djupet på ena sidan & ett jakttorn samt några stora stenbumlingar att placera figge i/vid på andra = en heeeelt okej svår ruta.


Eos började av mina odjur & hon gick helt okej, men har gått betydligt bättre ... En aning dålig kondition gjorde kanske att hon inte hade full fokus mot slutet av de åtta figgar vi skulle ha & vid ett tillfälle i början av rutan lämnade hon halva peruken hängandes på en stor björnbärsgren ... Allt som allt gick hon bra, men en figge hittade hon inte trots att jag skickade mot den två gånger i rad ... Figgen fick till slut flytta fram & så tog jag den på andra sidan så länge ... Figgen uttryckte efteråt att det såg ut som att Eos sprang ut på djupet med näsan på, konstaterade att där inte var någon, vände mot mig, kopplade av näsan & sprang järnet tillbaka till mig för att få kred för ett fint tomslag ...


Såååå ... planen för nästa veckas sökträning blir ... Eos & Danni med samtidigt ... Eos skickas på tomslag på ena sidan ... När hon är ute på andra sidan placeras en figge där hon nyss varit (svårt). Jag skickar Eos igen & om hon inte hittar figgen får den tjoa & visa sig ... Lägga sig lite lättare & sen skickar jag ut Danni istället ... Sen får Eos inte söka mer den dagen ... ELAKT jag vet ... he, he, he ...


Danni fick även idag fem figgar & ett tomslag ... Han var märkbart påverkad av terrängen & gillade inte alls alla björnbärssnåren ... Fast det jobbade han sig ut till figgarna & jag tror att det ger honom ett ökat självförtroende inför framtiden. Han jobbade dessutom lååååångt ut på djupet & det är ju himla bra.


Ayas största uppgift för dagen var att hjälpa till att valla av rutan samt tigga vid fikat ... Dagen avslutades med en lång, skön promenad ... Annan träning orkade jag inte med denna dagen ... LATMASK!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards