annaayaeos

Alla inlägg under maj 2017

Av Anna-Karin Malm - 15 maj 2017 22:15

Kvällens träning blev riktigt bra trots att vi bara var två som besökte den ... Vi passade på att snacka en del & ta det lite lugnt innan vi började träna & det är ju alltid skoj.


Danni fick börja av mina ikväll & han var såååå på hugget ... glad & skällig & allmänt tokig var han. Vi körde på med lägreklassmomenten, framåtsändande, rutan, konen, fjärrdirigering (där han fuskade & flyttade sig framåt en massa) & lite metallapportering.


Sen fick Pi komma ut & vi började med att köra lite fotgående innan hon fick ligga plats medan Ina sköt två skott ... Sen körde vi på med högreklassmomenten samt fjärrdirigering (hon hade finfina uppsitt fast jag stod två meter ifrån), rutan & konen & ikväll satte hon bland annat ett jättefint skall ...

Av Anna-Karin Malm - 14 maj 2017 06:45

Dagen bjöd på fantastiskt väder, om än väldans varmt ... ja iaf om man jämför med för några dagar sen ... Nu är det inte så att jag klagar, näädå ... jag gillar ju sol & värme & har längtat efter detta, men spårar man i Kronoskogen & dessutom avslutar sitt ena spår på ett sandigt kalhygge så BLIR det varmt ... "L" Trots värmen & det faktum att det var verkligt torrt i markerna gjorde våra vovsegull ett fantastiskt jobb ...


Danni fick ett spår med inbyggd hinderbana som var cirka 300 meter långt med tre pinnar samt slut ... Trots att både han & jag fick hoppa & krypa mellan varven & vinklarna var både spetsvinklar & SPETSvinklar mellan varven gjorde han ett finfint arbete & jag är förvånad över hur duktig han blivit på personspår sen han fattade galoppen med spår iom viltspåret ... Men det märktes mot slutet att värmen tog på honom & han blev till och med lite bäftig.


Pi fick sitt livs andra spårupptag, denna gång inte allt för snällt då det gick snett bakåt där vi kom ifrån & när hon hittat spåret gick det en korsande stig endast ca 10 meter efter där det sprang människor precis innan jag la ut spåret ... trots detta gjorde hon även idag ett klockrent upptag & jobbade sen på i den svåra terrängen ... Spåret var nog sammanlagt cirka 500 meter & började i skogen med en massa vindfällen som gjorde vinklarna precis lika spännande som de Danni fick för att mot slutet gå ut på det extremt torra kalhygget. Det märktes på henne att kalhygget var svårt för där sänkte hon såväl tempo en aning som näsan ... dock jobbade hon på hur fint som helst genom hela spåret & hittade alla pinnarna ... duktig tjej "stolt"


Innan vi for hemåt var vi ju så klart tvungna att gå ner till stranden & bada lite ... Pi var överlycklig & simmade, sprang & hoppade på mig om vart annat ... Danni var mest gasad över att Pi var gasad <3

Av Anna-Karin Malm - 12 maj 2017 06:45

Eftermiddagen veks åt lydnadsträning ... denna gång på Ängelholms BK med sällskap av Maria & hennes två colliebollar ... Vi bestämde oss för att köra en hund i taget & titta på varandra ...


Danni fick börja av mina två & han fick en genomkörare i lägreklassen med kommendering ... & Det är nåt som gasar den lille pågen så han gick mest framför mig böjd som en banan i fotgåendet & så fick vi till lite skall här & där oxå ... galenpellen ... Annars tycker jag nog att han gjorde ett bra arbete ... lite strul med avlämnandet av apporten men det är sånt vi jobbar på hela tiden ...


Sen fick Pi komma ut & jag fokuserade på brukslydnaden även med henne ... Hon var verkligen på hugget & gjorde således en hel del slarvgrejer, men glad var hon iaf ... Skallet börjar sitta hyfsat nu tycker jag, nu ska jag bara se till att hon endast skäller när hon ska samt att hon skäller tillräckligt länge ... krypet gick bra, tungapporteringen var helt okej & så gjorde vi inkallning med ställande som även den var bra .. dock inte på full sträcka än. Dock strulade framåtsändandet igen så nu har jag bestämt mig för att köra lite mer fokus på saktagåendet ett tag ... skynda långsamt heter det ju ... Hon fick även prova på stegen (den höga) & den satte hon utan problem ... dock hoppade hon ner innan hon trampat på sista pinnen första gången ... En platsliggning fick hon även som avslutning.


Innan vi for hemåt åkte vi inom hembygdsparken & tittade på alla djuren vilket uppskattades av Blådårarna <3 

Av Anna-Karin Malm - 11 maj 2017 21:45

Blääää denna dagen har varit allt annat än vårlik ... det har regnat precis hela dan & temperaturen låg som högst på en 6-7 grader ... detta gjorde att jag inte alls kände för träning så vi tog oss istället en rejäl långpromenad ... och det räckte mer än väl för att bli genomvåta vill jag lova ... På kvällen fick jag dock lite dåligt samvete & plockade fram pilatesbollen så de iaf fick träna lite på den ...

                   

Av Anna-Karin Malm - 8 maj 2017 21:45

Kvällens träning blev lite rumphuggen då det bara var jag & två till som kom ... & så hade jag bemödat mig med att baka gofika för att fira min & Pis tävlingsframgång förra helgen ... meeeen det blev ju mer till oss så helt fel var det ju inte mohahaha. Efter gofika & snack tränade vi en stund ... Även denna kväll valde jag att fokusera på brukslydnaden med båda två ... i ärlighetens namn så var jag inte supertaggad på träning utan det blev mest lite genomkörning precis som i lördags ... det känns liksom skönt att kunna vila lite på sina framgångar innan man drar igång & fokuserar framåt igen. Bra träning med taggade vovsegull blev det iaf & Pi var helt bindgalen på framåtsändandet = inte nåt värst vidare bra ikväll heller ... suck.

Av Anna-Karin Malm - 6 maj 2017 21:15

Dagen bjöd på härligt försommarväder ... det gjorde att vovsegullen blev rejält varma när vi tog vår promenad längs Råån innan träningen ... Såååå Pi tog sig en liten simtur & var sen precis lagom varm till träningen ... härligt.


Efter en liten paus för intagning av gofika satte vi så igång med träningen ... Jag började med Danni & han fick börja med att köra igenom de noseworkområdena Maria & Jane hade preparerat till sin kursavslutning på fm ... & han var verkligen jätteduktig. Vid lydnadsträningen la vi fokus på brukslydnaden ... vi körde igenom de moment som är i lägreklassen samt tränade lite på att gripa metallapporten.


Sen var det Pis tur att få träna ... även hon fick börja med noseworken & det var spridda skurar i lyckanden där må jag säga ... allra bäst gick hon på de legor som var inomhus. Även hennes lydnad fick fokus på brukslydnaden där jag kan nämna att vi helt plötsligt har lite problem med framåtsändandet .... aaaah!!! Nåja, det löser sig nog ... så småningom "L"

Av Anna-Karin Malm - 4 maj 2017 19:53

Dagen bjöd på soligt & hyfsat varmt väder med när nog 20 grader under eftermiddagen ... dock blåste det rätt kraftigt & var till och med en aning kylslaget i vinden ... Jag & vovsegullen tog en välbehövlig slappemorgon & landade inte i spårskogen förrän vid halvtolvtiden.


Jag gick ut spåren & sen tog vi oss en skön promenad följt av fika för min del innan jag vallade av en uppletanderuta. När jag satt där & fikade kom en tjej och undrade om jag lagt spår & när jag sa att jag lagt spår till Pi i granet sa hon att hon varit där ute & knallat rundor med sin hund för att reka inför tävling de ska ha om en dryg vecka ... såååå det verkade ju bli ett spännande spår ... gött iaf att hon berättade så man var förberedd.


Pi fick börja köra uppletande & hon fick fyra föremål, ett i vardera bakre hörn, ett uppe på en låg stubbe & det sista intill en liggande trädstam så det blev lite svårt vindmässigt. Pi skötte sig dock superbt frånsett att hon var ganska långt utanför på den ena sidan, men iofs var det kraftig sidvind så det är ändå fullt förståeligt. Hon plockade med lätthet hem de fyra prylarna ... gött. Sen fick Danni köra uppletande & han har åter igen ont i sina trampdynor som fortfarande är alldeles torra så han fick bara tre prylar ... vilket nog egentligen var ett för mycket trots att rutan låg i bokskogen = inga stickiga barr. Trots sina onda trampdynor vilket medförde en betydande fartsänkning gjorde han ändå ett strålande jobb ... min lille superhjälte   


Sen fick Pi komma ut & spåra ... till henne hade jag lagt ett spår på cirka 500 meter med fyra pinnar samt slut ... jag hade dessutom lagt det så vi skulle få till vårt allra första riktiga spårupptag ... dock bara cirka 10 meter djupt ... jag hade preppat spåret med en dosa med gottor cirka 40 meter från starten så hon skulle få snabb respons på att hon gått rätt om hon gjorde det ... och det gjorde hon ... utan tvekan gick hon ut till spåret, analyserade en kort stund & gick sen åt rätt håll ... Även resten av spåret gick bra trots att det märktes på Pi att nån varit & knatat i spåret på sina ställen men vi missade den första pinnen ... men vad gör väl det när man har gjort ett så fint upptag? "L"


Till sist var det Dannis tur att ta sitt viltspår ... Det var inte så värst långt, kanske 350 meter & låg i bokskogen så det hade väl yrt runt lite löv under tiden det legat ... två vinklar & låååånga raksträckor innehöll det ... precis vad Danni behöver öva på ju. Han gjorde ett finfint jobb, men det gick låååångsamt med hans onda tassar ... stackaren ... (Lr ja jag ÄR ingen djurplågare, men han är ju såååå känslig att det räcker med att han har ett barr  mellan trampdynorna så kan han inte gå så om han har en liten spricka i en trampdyna är han ju mer eller mindre döende)

Av Anna-Karin Malm - 1 maj 2017 09:00

Efter en solig men aningen blåsig dag som ägnades åt skogspromenad och trädgårdsarbete for vi ner till klubben en sväng i kvällningen för att träna lite lydnad. Vi blev några stycken så störning samt lite hjälp fick var och en med det den ville ... Jag var dock ganska avslagen & nöjd efter helgens insatser & valde att endast få hjälp med hund vid platsliggningen ... jag orkade inte ens träna skott "L"


Nåja, Pi fick börja med en platsliggning tillsammans med en hund av samma ras som den som hon blev så rädd för när den skulle sätta henne på plats för några veckor sen & det märktes på henne att det var jobbigt ... meeeen hon låg kvar & det är ju bra ... Sen körde vi på med i huvudsak bruksmomenten ... har ju lite att pilla med inför en högreklasstart nu ... Vi tränade fotgående, inkallning med ställande, kryp med halt & sen fortsättning, tungapportering, hopp-sitt (här måste vi träna på sättanden på avstånd igen så det gjorde vi oxå), framåtsändande & apportering.


Danni fick lite blandad träning ... vi tränade på fotgåendet, inkallning, framåtsändande, apportering (riktigt bra fart & attityd idag), hopp-sitt, kryp, fjärrdirigering, rutan, konen & läggande under marsch. Han var riktigt riktigt på gång idag ... en fröjd att träna med är han den lille pågen   

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards