annaayaeos

Alla inlägg den 20 maj 2017

Av Anna-Karin Malm - 20 maj 2017 06:15

Dagens övningar bestod av sök ... värmen höll i sig så det var rejält svettigt redan när vi vallade rutan som bestod mer av stora stenblock än vanlig mark ... spännande ruta ... Mygg fanns det oxå där till förbannelse, jag brukar aldrig använda myggmedel, men idag fick jag faktiskt tigga till mig lite för att klara av dagen med bara armar och ben.


Danni var först ut av mina två & han fick fyra klurigt gömda figgar ... han jobbade på såååå bra & hittade sina figgar, inte kunde man lura honom inte ... ett par tomslag blev det oxå då han inte fick vind bland alla stoooora stenar.


Sen var det Pis tur & hon fick fyra figgar hon oxå ... alla fyra var hittafiggar som skulle leka med henne så fort hon kom fram & sen ge henne godis när jag kom. På ena sidan fungerade det bra (trots att figgen glömde sig första gången & inte lekte med henne från början, men det gör liksom inte så mycket när det är en figge hon tycker om & litar på), på den andra sidan fungerade det inte alls ... där låg en figge som hon fått en osäkerhet till när hon blev påflugen av den där hunden så hon ville inte gå ut till henne om inte jag var med ... Känslan när jag gick tillbaka till bilen med henne var inte alls bra ... Maria sa till mig att jag ska undvika att använda de hon känner så för i söket & helst se till att de inte alls är i rutan när vi kör för att bygga hennes självförtroende & tillit igen innan jag plockar in dem i träningen, men hur lätt är det att säga till vederbörande utan att såra dem ...


Efter fika & genomgång åkte jag & Ina till hundbadet & lät hundarna bada lite innan vi for till ett nytt ställe & körde lite sök till i värmen ... Denna gången var vi dock bara tre som tränade sök, de andra valde andra aktiviteter.


Pi fick börja av mina denna gången & här var rutan betydligt lättare ... dessutom hade hon folk hon litar på som figgar ... Vi körde fyra figgar igen med samma koncept som på förmiddagen & nu minsann var det tryck i henne & hon letade verkligen aktivt med näsan för att hitta figgarna ... Jag blev så glad över att hon går ut en andra omgång en så varm dag & verkligen levererar attitydsmässigt.


Sen var det Dannis tur & även han fick fyra figgar igen ... Plättlätt tyckte han & gjorde ett kanonsök igen, som den kingen han är - gött!!!


Efter lite vila på rummet med efterföljande kissepromenad var det dags för grillmiddag ... sen la jag mig på rummet & läste & mös med vovsegullen till det var dags för kvällspromenaden med Ina & Jacko innan sängen kallade ... Pi la sig bredvid mig i sängen & somnade som en sten & låg i exakt samma ställning när jag vaknade kvart i sex på morgonen ... snacka om trött hund ... flin.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards