annaayaeos

Alla inlägg den 22 maj 2017

Av Anna-Karin Malm - 22 maj 2017 07:00

Ikväll var det dags för lydnadsträning igen ... efter en helg på läger med efterföljande arbetsdag var jag väl inte allt för taggad att åka & träna men samtidigt vet jag med mig att man behöver praktisera de tips man fått inom en snar framtid för att ha kvar känslan & minnena av vad instruktören sa till fullo ... sååå det var bara till att packa sig ner till klubben för en liten träningsstund ... & VILKEN träningsstund det blev ... Mina hundar är verkligen fantastiska & det är såååå roligt att se träningskompisarnas goa glada & duktiga vovvar oxå för den delen.


Vi började med platsliggning med skott, Det var Pi & Nexus som låg & Malin sköt ... Första skottet stod jag cirka 10 meter ifrån Pi & hon låg finfint ... Andra skottet stod jag cirka 20 meter ifrån och inte  heller det var ett problem så nu känner jag att jag nog kan avancera ganska snabbt med avståndet & så måste jag hitta lite andra hundar som hon kan ligga med.


Sen hade vi genomgång & taktiksnack där Danni fick vara med & mingla & han blev kär minsann ... en liten söt sheltieflicka som var precis så stor & lagom på som han gillar ... att hon precis börjat löpa gjorde nog inte saken sämre trots att han egentligen inte fattar sig på det där med löpande flickor ... Efter att vi kört igenom lite med ett par andra hundar var det äntligen dags för Blådårarna att göra entre "L"


Pi fick börja & vi tränade på fotgående (funkade finfint med tempoväxlingarna & avsaktandet innan svängar), inkallning med bakombelöning men utan stopp, metallapporteringsövningar där hon fick bära på den, konen, rutan, saktagåendet (bättre & lugnare saktagående nu när vi bara arbetade med det idag), kryp, stegen, hopp-sitt (såååå bra) & fjärrdirigering. Överlag var hon mer på än vanligt tycker jag, riktigt riktigt roligt var det att träna idag ... jiiihooo!!!


Sent om sider fick Danni komma ut & även han var taggad till max ... Han skällde när vi började gå fot så taggad var han. Vi tränade fotgående, framåtsändande, kryp, fjärrdirigering (riktigt bra), apportering (där han först inte hittade apporten i det rejält höga gräset), inkallning med bakombelöning (intressant att klicka bra fart & låta honom vända ... en gång när han vände inne vid mig, en gång en liten bit framför mig & tredje gången la jag in ett stanna, det blev verkligen tvärnit), rutan (här låste han sig på konen så jag fick skicka om många gånger innan han gick till rutan) & konen.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards