annaayaeos

Alla inlägg under mars 2016

Av Anna-Karin Malm - 6 mars 2016 13:32

Idag tänkte jag rucka en aning på rutinerna & istället för att kombinera spårträningen med långprommis endast spåra för att sen åka hem några timmar innan vi ger oss ut på långisen ... Sååå gjorde vi oxå till hundarnas stora förtret ... "L" Vädret var allt annat än till sin fördel med skiftningar mellan rejält med snöblandat & lika rejält med snö ... Snön var dessutom så envis att den tvunget skulle haka fast sig på allt, till och mes snitslarna blev helt snöfyllda ... 


Jag började att lägga ut Dannis viltspår & sen Pis spår innan jag slängde ut klöven i slutet av Eos spår & tog henne för att gå iväg till spårstarten ... Jag hade gjort upp en upptagsruta & allt, men bestämde mig för att om hon inte tog upp spåret vid första kontakt hjälpa henne med att gå till startpunkten ... Spåret hade ju legat i cirka 18 timmar & en hel del av den tiden hade det regnat eller snöat ... Dessutom var det rejält med bök & viltstigar där spåret gick ... sååå hon fick börja med att gå runt kanten av rutan ... hon registrerade spåret, men gick över det, vände & gick sen själv mot startpunkten ... hon fick mycket muntligt beröm när hon stod där & luktade in & sen gick hon iväg i spåret ... faktiskt riktigt lugnt & sakta ... Vid ett par tillfällen flöt hon iväg en aning i nåt färskare spår, men hon spårade mestadels heeelt rätt & hittade runt hela spåret utan några större svårigheter ... gött!!! Sååå min tanke nu är att när vi spårar så gamla spår hjälper jag henne att hitta rätt spår i starten, men när vi spårar yngre spår tränar vi upptag ...


Sen fick Pi gå sitt spår & hon var så taggad att hon stod & skakade i hela kroppen vid starten ... Hon spårade såååå bra & förutom att hon inte var sååå sugen på att ta första pinnen skötte hon sig exemplariskt ... gött!!!


Till sist fick då Danni gå sitt viltspår som förvisso inte legat så länge, men hade flera centimeters nysnö över sig & trots att det var flera terrängskiften & bitvis ganska knölig terräng spårade hon sååå fint ... Jag tror minsann att vi får starta anlagstest med honom snart ...  

Av Anna-Karin Malm - 5 mars 2016 13:00

Idag har jag & Eos varit & tävlat lydnad ... Det är nog första gången vi tävlar lydnad inomhus om man frånser nån lydnadsklass 1 tävling i den allra första början av vår karriär då vi tävlade i ridhus ... meeeen detta var inne inomhus, typ & jag har undvikit såna tävlingar med henne då jag tyckt att hon tappar fart ... meeeen så i vinter har jag tyckt att hon har haft okej fart även när vi tränar inne & så anmälde vi oss ... Det gäller ju oxå att passa på att tävla medan hon fortfarande orkar & kan ... Vill, det vill hon ju alltid för hon äääälskar ju att jobba OCH visa upp sig ... "L" Sen att inte allt gick helt hundra, det får man ha överseende med, men kul hade vi & efter tävlingen frågade domaren mig om det verkligen stämmer att hon är född 2005 & ja, det gör det ju ... hon tyckte att det hade hon inte kunnat ana bara genom att se på henne ... Ord som de värmer mitt mattehjärta ordentligt vill jag lova <3


Nåja, hur gick det då? Ja vad säger man, med en hund som inte alltid tänker på vad hon gör & en domare som tycktes se allt "L" ... så blev det endast ett andrapris med 241 poäng ... Jag är dock nöjd & glad iaf eftersom vi i vanlig ordning hade roligt tillsammans & att få se Eos glad & nöjd gör mig väääldigt glad. Poängen fördelades enligt följande ...

Sittande i grupp   9 dk (tydligen hade jag stått med händerna på ryggen & det är ett dk, vilket jag inte visste ... man lär så länge man lever)

Platsliggande   9 lägger sig tillrätta efter en stund (Eos i ett nötskal ... "L")

Fritt följ   7 dk kropp, sen i halt, långsam sitt, litet ljud, vp, stora dk (Hon var väääldigt svajig & flöt bl.a ut rejält åt sidan i språngmarschen, men glad det var hon)

Sättande   7,5 stort kroppsdk, långs. sitt (helt medvetet dk från min sida eftersom jag vet att hon ibland inte sätter sig om jag är otydlig & det då är bättre med nerdrag än en nolla)

Inkallande med ställande   8,5 ngt tidigt kommando, ngt steg, ngt sn.s (Såååå svårt det är att pricka en punkt, men Eos gjorde ett jättesnyggt ställande)

Rutan   7,5 extra kommando, tempo in, dk kropp i starten + avslut (Eos la sig inte på första kommandot så jag fick ge henne ett andra)

Hopp-apport   8 tveksamt gripande, omtag, dk kropp (Eos som aldrig brukar bry sig om vilka apporter hon ska hämta ställde sig först och nosade på apporten innan hon tog den)

Metallapportering   5 ngt tveksamt, tappar, tar upp på förarens kommando (Hm jag var sååå tveksam till om jag skulle köra på den vanliga metallen eller den fyrkantiga, men tog den fyrkantiga för att undvika att den skulle rulla all världens väg ... ändå snurrade den iväg åt tjotahaiti ... Det verkade dock inte bekomma Eos utan hon hämtade den som vanligt, men på vägen in verkade det som att hon glömde att hålla upp hakan & tappade den, kanske för att den var aningen smalare i pinne, kanske beroende på nåt annat ... jag slog ut med handen i ren reflex & hon tog den igen & kom in & satte sig ... typiskt att domaren skulle se det då ... "L")

Vittringsapportering   7 lite tveksamt, tempo in, tugg (med tanke på att hon tog fel pinne två gånger igår var jag såååå glad att hon tog rätt pinne iaf, men hon var vääääldigt ingående innan hon bestämde sig för vilken pinne som var rätt)

Fjärrdirigering   7 dk, extra kommando * 3, flyttar ngt (Här låg Eos & drömde om nåt ... förmodligen nåt ätbart hihihi ... så jag fick säga första kommandot tre gånger innan hon hörde mig ... resten av momentet är jag grymt nöjd med ...)

Helhetsintryck   9 trevligt & lovande (såååå roligt att få kommentaren lovande på en 10,5 år gammal hund ... det måste ju betyda att vi har några år till på oss ute på tävlingsbanorna ... "L")


I väntan på pris (pappers) utdelningen passade jag på att träna med Pi & Danni på uteplanen en sväng ... kanon med lite störningar av främmande människor & hundar ju ...


Pi fick träna fotgående med koppel, framförgående, inkallning, läggande under marsch, kryp & apportering & hon var såååå på & glad & koncentrerad ... gött!!!


Danni fick träna på fotgående, inkallning, ställande & läggande under marsch, apportering & kryp & även han var på & koncentrerad & precis så galen som bara han kan vara ...


Innan vi for hemåt passade vi på att gå en runda bort om sjön & flickorna var så tokiga att de hoppade i & simmade en sväng, trots att isen låg på vissa delar av sjön ... tokstollar ... På vägen hem körde jag upp om skogen för att lägga ut ett viltspår till Eos som ska ligga över natten ... Väl hemma hade jag tre nöjda Blådårar ... härligt!!!

Av Anna-Karin Malm - 4 mars 2016 12:30

Dagens träning gick av stapeln i Höganäs ... allt för att fröken Pi ska ha en rimlig chans att tycka att det är okej att nästa helg börja tävlingsdagen med platsliggning ... vi får väl se om det hjälper henne att ha varit på platsen innan eller inte, men mer än så här kan jag ju inte göra åt saken ...


Hur som haver så började Pi att träna & vi körde fotgående med koppel (som faktiskt börjar arta sig igen), framförgående (heeelt okej), läggandeunder marsch, kryp (finfint), rutan (jag lånade rutan från en som var där & tränade & skickade henne dit utan att jag varit i närheten av den & utan target i den ... något tveksam var hon, men hon hittade in i den), inkallning, hopp-sitt (här glömde jag först att lägga ut targeten så hon satte sig väldigt nära hindret, men med den blev det huuuur bra som  helst) & apportering. Sen la jag & Jane Pi & Peggy plats & det gjorde Pi hur tryggt & bra som helst trots att jag stod på 30 meter & hon låg i drygt tre minuter. Vi avslutade med lite budföringsträning till Jane & på första sträckan fick hon bara klapp & godis & sen ville hon inte riktigt lämna Jane, men efter att jag kallat så kom hon iaf ... Sen fick hon leksaken på tredje sträckan.


Sen fick Eos komma ut & köra lite inför morgondagens tävling ... med henne tränade jag fotgående (som var väldigt svajigt idag), sättande under marsch (bra), rutan (bra), hopp-apport (bra), inkallande med ställande (bra) & vittringsapportering (där hon tog fel pinne de två första gångerna, men till sist lyckades hitta rätt pinne).


Till sist var det så Dannis tur & han fick träna fotgående, inkallning, läggande under marsch, rutan (där han strulade i ställandet så till slut provade jag att säga stanna & direkt när han stannade lägga honom & det funkade kanon ... undras just vad som händer om han råkar lägga sig i rutan i tvåan ... får nog kolla upp det), apportering (helt okej med hyfsat avlämnande), hopp-sitt, kryp & lite fjärrdirigering (där han bara vill ställa sig heeeela tiden ...).

Av Anna-Karin Malm - 2 mars 2016 19:53

Dagens väder var allt annat än lockande & jag drog en bra stund på att åka ut i spårskogen men till sist tog jag mig ändå samman till vovsegullens stora lycka ... Jag började med att lägga ut spåren & gick sen på en skön promenad i regnet ...


Väl tillbaka fick Pi ta sitt spår som var cirka 500 meter långt, låg i öppen granskog & innehöll fyra pinnar (varav två var skogspinnar) samt slut. Hon jobbade på såååååå bra även idag & när jag råkade tappa linan så hann hon minsann springa iväg så jag fick jogga efter ett bra tag & sen säga till henne att stanna till för att hinna ikapp ... hon som brukar vara så långsam i spåret ... Detta verkade tagga henne enormt för resten av spåret hade hon en helt annan energi & tryck i linan ... Hon tog alla pinnarna & verkade lika nöjd trots att jag glömt hennes tubost & istället fick ge henne lite torrfoder samt lek med kampisen vid apporterna ...


Sen fick Eos ta sitt viltspår som då legat cirka två timmar & var cirka 500 meter långt. Upptaget gick jättebra & sen spårade hon på hur finemang som helst till hon hittade klöven.


Till sist fick Danni spåra samma spår som Eos spårat & han var såååå duktig & på ... skojsigt värre.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards