annaayaeos

Alla inlägg den 5 mars 2016

Av Anna-Karin Malm - 5 mars 2016 13:00

Idag har jag & Eos varit & tävlat lydnad ... Det är nog första gången vi tävlar lydnad inomhus om man frånser nån lydnadsklass 1 tävling i den allra första början av vår karriär då vi tävlade i ridhus ... meeeen detta var inne inomhus, typ & jag har undvikit såna tävlingar med henne då jag tyckt att hon tappar fart ... meeeen så i vinter har jag tyckt att hon har haft okej fart även när vi tränar inne & så anmälde vi oss ... Det gäller ju oxå att passa på att tävla medan hon fortfarande orkar & kan ... Vill, det vill hon ju alltid för hon äääälskar ju att jobba OCH visa upp sig ... "L" Sen att inte allt gick helt hundra, det får man ha överseende med, men kul hade vi & efter tävlingen frågade domaren mig om det verkligen stämmer att hon är född 2005 & ja, det gör det ju ... hon tyckte att det hade hon inte kunnat ana bara genom att se på henne ... Ord som de värmer mitt mattehjärta ordentligt vill jag lova <3


Nåja, hur gick det då? Ja vad säger man, med en hund som inte alltid tänker på vad hon gör & en domare som tycktes se allt "L" ... så blev det endast ett andrapris med 241 poäng ... Jag är dock nöjd & glad iaf eftersom vi i vanlig ordning hade roligt tillsammans & att få se Eos glad & nöjd gör mig väääldigt glad. Poängen fördelades enligt följande ...

Sittande i grupp   9 dk (tydligen hade jag stått med händerna på ryggen & det är ett dk, vilket jag inte visste ... man lär så länge man lever)

Platsliggande   9 lägger sig tillrätta efter en stund (Eos i ett nötskal ... "L")

Fritt följ   7 dk kropp, sen i halt, långsam sitt, litet ljud, vp, stora dk (Hon var väääldigt svajig & flöt bl.a ut rejält åt sidan i språngmarschen, men glad det var hon)

Sättande   7,5 stort kroppsdk, långs. sitt (helt medvetet dk från min sida eftersom jag vet att hon ibland inte sätter sig om jag är otydlig & det då är bättre med nerdrag än en nolla)

Inkallande med ställande   8,5 ngt tidigt kommando, ngt steg, ngt sn.s (Såååå svårt det är att pricka en punkt, men Eos gjorde ett jättesnyggt ställande)

Rutan   7,5 extra kommando, tempo in, dk kropp i starten + avslut (Eos la sig inte på första kommandot så jag fick ge henne ett andra)

Hopp-apport   8 tveksamt gripande, omtag, dk kropp (Eos som aldrig brukar bry sig om vilka apporter hon ska hämta ställde sig först och nosade på apporten innan hon tog den)

Metallapportering   5 ngt tveksamt, tappar, tar upp på förarens kommando (Hm jag var sååå tveksam till om jag skulle köra på den vanliga metallen eller den fyrkantiga, men tog den fyrkantiga för att undvika att den skulle rulla all världens väg ... ändå snurrade den iväg åt tjotahaiti ... Det verkade dock inte bekomma Eos utan hon hämtade den som vanligt, men på vägen in verkade det som att hon glömde att hålla upp hakan & tappade den, kanske för att den var aningen smalare i pinne, kanske beroende på nåt annat ... jag slog ut med handen i ren reflex & hon tog den igen & kom in & satte sig ... typiskt att domaren skulle se det då ... "L")

Vittringsapportering   7 lite tveksamt, tempo in, tugg (med tanke på att hon tog fel pinne två gånger igår var jag såååå glad att hon tog rätt pinne iaf, men hon var vääääldigt ingående innan hon bestämde sig för vilken pinne som var rätt)

Fjärrdirigering   7 dk, extra kommando * 3, flyttar ngt (Här låg Eos & drömde om nåt ... förmodligen nåt ätbart hihihi ... så jag fick säga första kommandot tre gånger innan hon hörde mig ... resten av momentet är jag grymt nöjd med ...)

Helhetsintryck   9 trevligt & lovande (såååå roligt att få kommentaren lovande på en 10,5 år gammal hund ... det måste ju betyda att vi har några år till på oss ute på tävlingsbanorna ... "L")


I väntan på pris (pappers) utdelningen passade jag på att träna med Pi & Danni på uteplanen en sväng ... kanon med lite störningar av främmande människor & hundar ju ...


Pi fick träna fotgående med koppel, framförgående, inkallning, läggande under marsch, kryp & apportering & hon var såååå på & glad & koncentrerad ... gött!!!


Danni fick träna på fotgående, inkallning, ställande & läggande under marsch, apportering & kryp & även han var på & koncentrerad & precis så galen som bara han kan vara ...


Innan vi for hemåt passade vi på att gå en runda bort om sjön & flickorna var så tokiga att de hoppade i & simmade en sväng, trots att isen låg på vissa delar av sjön ... tokstollar ... På vägen hem körde jag upp om skogen för att lägga ut ett viltspår till Eos som ska ligga över natten ... Väl hemma hade jag tre nöjda Blådårar ... härligt!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards