annaayaeos

Alla inlägg den 10 mars 2015

Av Anna-Karin Malm - 10 mars 2015 20:45

Dagen bjöd på vackert väder även om morgonen var molnig & lite råkall ... Perfekt hundträningsväder blev det alltså fram mot dagen.


Vi började med att valla rutan & då fick Pi hänga på & mingla ... ja eller springa som en galning i rutan ... "L" Sen började vi med sökträningen medan Maria var snäll nog att lägga ett spår till Pi ... Mina hundar startade sist av de sex hundar som tränade sök idag ...


Först ut av dem fick Eos gå & hon fick fyra figgar "någonstans i rutan" ... Då kan man ju tycka att hon kanske skulle kunna klämma till med ett eller annat tomslag oxå, men se det tyckte då rakt inte Eos ... På vänstra sidan fick hon en figge i förstahörnan & en figge i sistahörnan ... När jag skickade henne ut på ett tänkt tomslag så drog hon rakt ut & sen längs bakre linjen hela vägen bort till sista hörnan ... precis mitt i doftkorridoren efter figgen. På andra sidan fick hon en figge som låg relativt nära & den tog hon på vägen in från ett jättefint förstaskick mot hörnan ... sista figgen låg uppe i en lega cirka 150 cm upp i luften. Alla figgarna fick sig rejäla utskällningar = fina markeringar & jag är överlag nöjd med hennes sökarbete & jäklar anamma!!!


Sen var det Dannis tur & han fick figgar på nästan samma ställe som Eos med den skillnaden att de inte låg ute medan vi skulle köra ett par tomslag i mitten av rutan. Han tog de två första figgarna kanonkalas, men blev sen väldigt grund på högersidan där det var motvind ... han har börjat lära sig att han lätt kan avgöra om där ligger en figge ute efter att ha sprungit bara några få meter ut i rutan om det är motvind ... busen. Meeeen jag gav mig inte utan gick ut en bit i rutan & skickade om & fick då ett hyfsat skick. I övrigt är jag nöjd med grabbens arbete ...


Sååå cirka tre timmar efter att Maria lagt ut Pis spår knatade vi så iväg för att ta det. Dock hann inte Maria följa med eftersom hon hade en tid att passa ... sååå där stod jag med ett spår, en hund utan större rutin på spåret & snitslar endast vid start, slut samt de fyra apporter som fanns i spåret & tänkte HUR ska detta gå ... nåja, nu besitter ju den lilla damen en stor portion spårvilja & noggrannhet i spåret så det gick såååå bra ... förutom att hon nog helst av allt skulle velat slippa ta de där apporterna som dessutom inte ens tillhörde oss. Dock tog hon dem efter att ha funderat en stund på saken vid varje apport.


Dagen avslutades med en promenad med blådårarna i det sköna vädret.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards