annaayaeos

Alla inlägg den 27 januari 2014

Av Anna-Karin Malm - 27 januari 2014 09:30

Idag har det snöat i princip heeela dagen ... jippie ... eh not ...    Jag vill verkligen inte ha en massa mer snö nu, jag vill ha vår ... Som om inte snön ska vara nog tror jag knappt jag har sett solen på hur länge som helst ... Vi har liksom fastnat i ett dystert, grått snölandskap ... suck.


Hur som haver så har vi ju några små ljusglimtar att se fram emot då & då ... En av dessa ljusglimtar är måndagskvällarna i boulehallen ... Ännu en kväll har jag förundrats över hur varmt & skönt det är att träna där inne ... heeeelt underbart!!!


Dagen till ära fick lilla Pi börja träna ... Hon kändes något mer (ganska mycket faktiskt) fokuserad idag än igår & i fredags & jag börjar fundera på om det kan bero på att vi mestadels har tränat inomhus nu i vinter så att hon blir störd av allt som händer runt omkring när man tränar ute ... Nåja, det går väl isf över ganska snabbt när vi börjar träna mer frekvent utomhus igen kan jag tänka mig. Vi hade hyfsat fina frittföljövningar idag, dock sätter hon sig för tillfället en aning snett & lite långt ifrån mig vid halterna, så det får vi jobba lite på. Vi tränade även på lägganden & ställanden under bakåtmarsch & det börjar hon fatta riktigt fint nu. Uppsättanden från ligg gjorde hon världens skutt & lättade med alla fyra benen innan hon landade i sitt sitt ... "L" Vi tränade på ettans apport = fint förutom att hon reser sig när jag tar apporten samt vanlig apportering som hon ju kunde såååå fint ett tag ... Här är ingångarna som bortblåsta igen så det blir till att backa bandet & träna på annat vis igen ... Idag körde jag en del med att kasta apport åt ena hållet & sen åt andra hållet när hon var på väg mot mig varvat med att dra fram kampleksaken när hon närmade sig mig för att få det mer intressant att komma nära mig samt passera mig i full fart ... Vi tränade även på lite ingångar med hjälp av lådan samt några trampaövningar innan jag märkte att hon tog helt slut i sin hjärna ...


Sen fick Eos komma in & träna lite. Idag fokuserade jag på detaljer i fria följet samt rutan (kanonfart med en dosa godis planterad inne i rutan utan hennes vetskap), vittringen (gick finemang idag igen), fjärren (lite slarvig med några skiften samt tjuvstartade på något) & krypet (gick såååå bra). En inkallning med ställande samt metallapportering fick vi oxå till.


Sist ut var min fina Danniplutt. MEd honom körde jag en del linförighet som gick finemang förutom att han satte sig snett i någon högerhalt samt genomgående i vänsterhalterna. Ställande & läggande under marsch gick kanon idag, förvisso la jag en dosa med en godbit vid sidan om vår tänkta väg vid ställandet, men ändå. Apportering, idag med lånad apport gick fint, både ettans & den vanliga. Inkallning, kryp, hopp-sitt (som idag gick som vanligt igen) & några rutskick hann vi oxå med innan jag inte orkade koncentrera mig mer ... "L". 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards