annaayaeos

Alla inlägg den 2 januari 2014

Av Anna-Karin Malm - 2 januari 2014 19:15

Dagen har ägnats åt hundträning i kubik tillsammans med Pis syskon & mamma ... Men så klart var även Eos & Danni med på ett hörn & tränade ... Vi träffades redan på förmiddagen i skogen för att lägga spår till alla vovvarna ... Sammanlagt åtta spår blev det, ett till vart & ett av Pi & hennes  tre syskon samt ett vardera till Eos, Danni, Pippi & Bellis (labbe = svarta fåret för dagen).


Pi fick börja spåra av mina vovvar & hon fick idag ett spår med leksaker istället för apporter, lek med leksakerna & sen en dosa med godis innan det bar vidare i spåret. Hon spårade kanon trots att det knatade en mindre här med bakom oss & tycktes uppskatta att få leka vid stoppen. Sen fick Eos spåra ... hon bakspårade cirka tio meter vid upptaget, men vände självmant & spårade sen på finfint & hittade alla apporterna. Danni fick ett litet spår lagt av Cristina som han bitvis fixade fint bitvis inte verkade speciellt intresserad av ... Jag får nog göra hans spår lite roligare tror jag ... Jag menar VARFÖR ska han ha en massa pinnar i spåret om vi ändå aldrig ska tävla spår??? Dumt av mig att inte tänkt på det tidigare ...

 

Pi med en av sina hittade leksaker i spåret (kortet taget av Cristina Lundgren)



 

Albin (Pis bror) & husse Mats i spåret ... (kortet taget av Cristina Lundgren)


 

Iris (Pis syster) & matte Eva-Marie i spåret  (kortet taget av Cristina Lundgren)


När alla vovvarna spårat hann vi endast med en liiiiten rastningsrunda innan det bar vidare till Kvidinge för lite lydnadsträning för mig, Cristina & våra vovvar ... Cristina kom på nåt skoj när jag inte riktigt hade koll & inspiration att komma på vad för moment jag skulle ha i en kedja till Pi ... Hon la en massa lappar i en skål där det stod sånt som Pi kan på & sen drog jag lappar som sen blev min kedja ... skoj & så blir det lite variation på det kan jag tänka mig ... Såååå en sån skål/burk med lappar ska jag bestämt fixa mig i rappet.


Pi fick börja även med lydnadsträningen & trots att hon var på ett helt nytt ställe var hon fint fokuserad & sååå taggad till att jobba ... Härliga hundskrutt ... Förutom lite olika småövningar på de moment vi börjat med gjorde vi då oxå en kedja bestående av kort fritt följ, läggande vid sidan+utgång+uppsittande, ettans apportering & som avslutning ställande under bakåtmarsch ... Kedjan avslutades med en dosa med gottigottgott.

 

Jag & Pi i hallen "Flitiga tassar" (kortet taget av Cristina Lundgren)


Sen fick Eos komma ut & träna en aning & hon var på hugget även hon ... Efter liiiite uppvärmning fick även hon en kedja bestående av ställande under marsch, sättande under marsch, metallapportering, hopp-sitt & rutan enligt trean. I rutan hade Cristina lagt ut en dosa med godis & såååå förvånad Eos blev när jag kallade in henne från rutan utan att hon fick ta dosan först ... Sen fick hon däremot springa dit & ta den samt få en dosa med gottigottgott till av mig ... "L" Vi tränade även vittring, en gång då hon tog fel pinne & en gång med lyckat resultat, fjärrdirigering & lite annat smått & gott.


Danni fick komma ut en sväng även han & han hade lite klabbe med att golvet bestod av mattor med olika färger & mönster på olika sektioner ... Detta tills han varit på alla sektioner & insett att man inte trillade ner i ett hål på någon av dem ... "L" Han fick idag träna på lite fritt följ, rutan, apportering, ställanden & lägganden under marsch, kryp & framförgående.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards