annaayaeos

Alla inlägg den 15 januari 2014

Av Anna-Karin Malm - 15 januari 2014 20:52

Dagens sökträning avhölls i snö ... dock bara precis så det täckte marken, men det fick ändå hundarna så där lite extra tokiga.


Idag fick Danni köra först av alla & till honom hade jag beställt fyra figgar ute på djupet & stighållaren skulle veta var de låg ... Eftersom det blåste i princip 0 m/s så var det inte lättsökt alls idag vilket resulterade i några extra tomslag för den lille herren ... dessutom "råkade" han söka av hela rutan vid ett par tillfällen (mycket spring & lite hjärna), men vad gör väl det? Bättre än att han inte vill gå ut tycker jag. När han väl hittade figgarna skällde han sååå fint & han gav som sagt inte upp för ögonblicket av en sekund så sammantaget är jag såååååå nöjd med min lille gosse även idag!!!


Sen fick Eos & Pi komma ut & köra samma koncept som förra tisdagen ... De sprang tillsammans & fick sammanlagt fyra figgar de oxå ... Jag skulle försöka ägna mig åt omvänt lockande, men kände att jag inte riktigt behövde det då Pis farande mellan Eos hos figgen & mig på väg ut var störning nog för att få Eos att bita i skallet & hänga kvar hos figgen. Endast på en figge cirkulerade hon en aning, men det var bakom en rotvälta så då ville hon kunna se vad som hände mellan mig & Pi kan jag tänka mig. Det märks förresten redan att Pi tar mina planer på att göra henne till en rullehund nån gång i framtiden på största allvar då hon ju redan springer tillbaka till mig när hon hittat figgen ... "L"


Efter sökträningen la jag upp en uppletanderuta i sökrutan & körde uppletande med alla tre ... Pi fick börja & var oxå med & la ut sina prylar. Fyra prylar la vi ut & sen skickade jag henne. Hon jobbade på finemang tills hon hittat tre prylar, men sen blev det väldigt mycket spring & lite hjärna så vi fick gå på jakt efter sista prylen tillsammans. Till slut hittade hon den dock. Sen fick Eos komma ut & HON hade stora svårigheter att släppa tankarna på att vi faktiskt var i en sökruta ... Såååå hon drog hela sökrutan minst tre gånger innan hon till slut hittade en pryl. Sen plockade hon raskt in två till innan hon började leta folk igen ... Sista prylen fick jag i princip peka på för att hon skulle hitta ... trött hund med mycket förväntan? Det positiva var att hon inte hade nån tendens att ge upp springandet & letandet samt att hon i princip inte hade något tugg alls på väg in med prylarna. Danni fick oxå komma ut & leta prylar. Samma fyra prylar lades ut, aningen lättare än till Eos ... Samtliga fyra prylar hittades plättlätt av denne lille herr blå ... "imponerad". Finfina avlämnanden hade han oxå, dock med hjälp av en dosa med en godbit på vid mina fötter, men ändå ... Go Danni go ...


Efter fika & genomgång hann vi med en promenad tillsammans med Maria & Jane innan det var dags att bege sig hemåt mot kvällningen till ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards