annaayaeos

Alla inlägg den 28 april 2013

Av Anna-Karin Malm - 28 april 2013 09:45

Idag hade vi ännu en söndagsträning med elitgruppen ... Vi tränar mellan 13 & 17 så det hinns med både det ena & det andra. Dock träffades några av oss redan vid tolv för att ta en härlig promenad tillsammans. Jag hann även med lite agilityträning innan vi startade vår egentliga träning & det uppskattades av såväl stora Fröken Blådåre som lilla Herr Blådåre. Det var en riktigt svår bana uppställd med nummerskyltar & allt så vi körde på lite med den & några av kombinationerna på den ... skoj, skoj!!!


Själva lydnadsträningen började med en platsliggning där Danni fick ligga ... En av hans kompisar gick upp & när hon skulle läggas tillbaka pep hon till då hon hölls fast i halsbandet & blev lite rädd (känslig) vilket resulterade i att Danni, hör & häpna, gick upp & gick bort till henne & viftade undrande på svansen ... Givetvis blev han orolig då hans vän pep ... "L" Vi la om & sen gick det finemang resten av platsen.


Sen var det dags för framåtsändandeträning ... Idag fick Eos en "target" i form av en orange skål med en godbit på innan gruppen för att hon skulle få tankar på att vilja gå rakt genom gruppen & inte som vid förra träningstillfället försöka snedda. Dock visste hon inte om att targeten låg där & den syntes inte sååå tydligt, så hon började snedda först, men rätade upp sig när hon fick syn på skålen. Sen gick hon spikrakt, men var en aning slö av sig, förmodligen på grund av värmen, tycker jag = inte för lång ... ha, ha, ha ... Sååååå vi hoppas på lite värme nästa söndag så hon blir lugn & fin på lydnaden då ... Vi körde även igenom de andra högreklassmomenten samt filade vidare på treans moment med bl.a fyra omgångar vittringsapportering varav jag la ut pinnarna tävlingsmässigt, förutom att jag gömde "den" pinnen, sista gången & hon fixade det galant alla gångerna ... gött. Även rutan fixade hon, men hon sprang in från sidan den första gången. Vi tränade även vidare på konen & det gick inte alls så bra idag som i fredags, men jag tror att även det beror på värmen. På hoppet slog hon i rätt rejält på uthoppet & med klorna på inhoppet så det får vi träna på på rätt höjd några gånger nu innan tävlingen. Jag brukar ju spara henne lite med att köra på lägre hinder mellan varven.


Sen fick Danni komma ut & träna lite & han var verkligen, verkligen fokuserad. Jag fick hjälp med en tandvisning samt lite kommendering på linförigheten & han blir bättre & bättre på den. Dock pendlar han fortfarande en aning i sidled samt är en aning vid i vissa svängar men det kommer väl så småningom tror jag. Språngmarschen har blivit betydligt bättre, han flyter inte alls ut lika mycket som han har gjort, dock för mycket fortfarande. Framförgåendet fungerade helt okej idag, men på krypet slarvade han flera gånger så det måste vi verkligen jobba mycket med. Både ställande & läggande under marsch börjar fungera riktigt bra nu, men jag får fortfarande sakta in en aning på ställandet för att vara säker på att han stannar.


Mot slutet av träningen körde vi lite skotträning. Danni fick en budföring där mottagaren sköt när han sprang tillbaka till mig. Han tycker  nog att det är en aning jobbigt med skotten, lr snarare med att mottagaren tjoar på honom när han springer till den efter att ha varit hos mig ... För han är lite frustrerad när han ska springa från mig till mottagaren första gången & stannar till & skäller lite ... Får klura på hur jag går vidare med det. Eos fick en platsliggning med skott där jag gömde mig. Först ett skott, men eftersom en av hundarna som låg reste sig körde vi en gång till ... Rejält med störning blev det då skytten som stod bakom tjoade att hon skulle skjuta för de hundar som behöver det & någon som stod bredvid klickade sina hundar efter skotten, men det enda Eos gjorde var att vrida på huvudet bak mot skytten när hon tjoade första gången ... häääärligt!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards