annaayaeos

Alla inlägg den 2 april 2013

Av Anna-Karin Malm - 2 april 2013 12:45

Dagen bjöd på underbart vårväder även om snön fortfarande ligger kvar här & där upp på åsen ... Där vi hade vår sökruta var det dock barmark & endast några enstaka isfläckar här & där ... Det gör ju inte ont precis ... "L"


Eos skulle gå som andra hund & dessförinnan körde jag fyra omvänt-lockande-markeringar ... Min tanke är att Eos ska komma fram till en figge & tänka att jag måste stå & skälla här utan att titta efter matte för att få min belöning ... Matte kommer ju med en öppen dosa med godis & om jag kollar på henne/den får jag inte det förlösande klicket från figgen som betyder belöning ... Figgen som hjälpte mig med dessa övningarna gick sen upp & gömde sig i slutet av rutan ... Jag körde en hel del tomslag med henne & hon gick sååååå bra ... hon var näst intill manisk i sitt spring idag ... Dock fick jag vissla på henne för att hon inte skulle springa & ta figgen vid ett par tillfällen, det var ju en liiiiten aning motvind på stigen ... Till slut sa jag dock att det inte gjorde nåt om hon nu tog figgen & lät henne gå, då hade jag cirka 40 meter kvar av stigen så då klapp hon figgen. Och som hon skällde ... hon blåstirrade på figgen hela tiden & cirklade inte rundor eller någonting, det var ven klockren markering ... sååååå gött!!!


Till Danni hade jag beställt sex figgar med en aning bakåtslag & den domare som följde med ut ... Han sprang vitt & brett & gjorde i princip inga raka fina slag alls, men han hittade figgarna & skällde finfint även på Mats som är en ny figge för honom ... Domaren bekymrade han sig inte heller om så jag är trots allt nöjd med min lilla Blådåre ...


Efter fika & genomgång gick vi en låååång skön promenad i vårsolen ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards