annaayaeos

Alla inlägg den 5 april 2013

Av Anna-Karin Malm - 5 april 2013 16:18

Såååå underbart det är att träna hund när våren kommer ... Solen skiner, fåglarna kvittrar & man blir varm så man får klä av sig ett & annat lager kläder ... Uuuunderbart!!! Dagens lydnadsträning avklarades på Bjuvs BK & det var bara jag & Jane som tränade så vi hade hela appellplanen för oss själva ... Även om det är bra att vara några stycken så man får störning & nya tips & ideer så är det himla skönt att bara vara två ibland oxå ... Vi började med att gå en liten promenad så hundarna skulle vara avrastade innan vi körde igång med träningen.


Eos fick börja idag & det märktes ganska snart att hon var en aning påverkad av den plötsliga värmen ... Hon bäftade & hade ett något moderatare tempo än i vanliga fall. Trots det gick träningen finemang, jag är nog nästan nöjd med allt vi tränade på idag. Vi körde fritt följ, inkallning med ställande, kryp (som gick jättefint), tungapportering, framåtsändande (som gick riktigt bra men kanske inte med den riktiga geisten men det tror jag beror på värmen), rutan (som även denna gick finemang med rakt in i rutan varje gång), konenträning, platsliggning samt två markeringsövningar med omvänt lockande där Eos verkligen fick kämpa för att hålla i & få sin belöning.


Sen var det Dannis tur & idag hade vi lite extra fokus på de moment som ingår i appellen då vi ju ska tävla det nästa helg. Jag började med linförighet som faktiskt gick riktig bra, till & med språngmarschen gick hyfsat fint, han gled bara ut en aning åt sidan. Framförgåendet gick dock inte såååå bra på förstasträckan, jag måste verkligen bli tydlig & förbereda Danni på att det är det momentet som gäller, med risk för tjuvstart. Andrasträckan gick dock riktigt fint, då visste han ju vad han skulle göra. Läggande under marsch - här lägger han sig oftast finfint, men ibland studsar han upp innan jag hunnit ut & vänt mig om då han ofta får klick & belöning kastad för det snabba läggandet. Inkallning - Dannis vanliga galna, snabba jag var i farten & med dagens finfina ingång är jag mycket nöjd. Apportering - Detta momentet var nog dagens absoluta höjdpunkt ... Han gjorde det sååååå bra, satt kvar fint, rusade ut i full fart, tog apporten i farten, kom in & satte sig perfekt vid min sida & avlämnade fint i min hand på tackkommandot...   Hopp funkade oxå bra ... Sen fick jag hjälp med lite kommendering på linförigheten & det gick hyfsat bra även det & så gjorde vi ett framförgående till som gick betydligt bättre än det första. Vi avslutade träningen med en budföring som gick fint förutom att han inte sprang på första kommandot från mottagaren. Förmodligen p.g.a att han fick vänta rätt länge där eftersom han inte tittade upp på Jane förrän efter en låååång stund. Inga skall eller andra tveksamheter iaf & DET är ju bra ... "L"


Innan vi stack hemåt passade vi på att gå ännu en skön promenad med Blådårarna & deras kompisar Asta & Iza i det sköna vädret ...  

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards