annaayaeos

Alla inlägg den 9 april 2013

Av Anna-Karin Malm - 9 april 2013 20:06

Dagen började för hundarnas del med en joggingtur på cirka 5 km tillsammans med dottern ... Efter frukost bar det sen av ut i sökskogen för att valla rutor & leka med hundkompisarna innan själva sökträningen kom igång. Jag valde att starta mina två hundar sist (som nummer 5 & 6) så att de skulle hinna vila upp sig en aning efter morgonens övningar.


Danni fick börja idag & eftersom han ska tävla på söndag fick han 4 figgar med fokus på rakt ut, slå bakåt. Han jobbade jättebra, om än en aning försiktigt ut på något av slagen, men han hittade sina figgar & skällde kanonkalas ... Dock fick han till ett megafint tomslag på ett av skicken där han nog var närmare 100 meter djupt innan han bestämde sig för att det inte fanns nån figge där.


Sen var det fröken Blådåres tur & med henne körde jag en favorit i repris ... Tre omvänt-lockande-övningar utanför rutan som gick riktigt, riktigt bra & sen gick den figgen & gömde sig inne i en nerfallen gran långt fram i rutan. Sen körde jag tomslag ... Jag tror att jag hann med fem (eller sju) tomslag innan hon hittade figgen & som hon sprang ... Jag trodde nästan hon skulle springa benen av sig & vid ett tillfälle skickade jag henne på en flying. Markeringen av figgen i rutan var såååå bra även idag ... gött!!!


Efter fika & genomgång följde jag med på ett spår som jag lagt ut till en träningskompis innan jag gick upp till uppletanderutan som några andra lagt upp. Så småningom fick Eos köra uppletande & till henne hade jag beställt tre prylar längst ut i de båda hörnen samt ett i mitten längst bak. Föremålen hade jag inte alls rört vid & de var okända för Eos. Jag fokuserade idag på avlämnandena framför mig på de två första föremålen & visade vääääldigt tydligt att jag ville ta emot henne framför mig genom att räcka fram handen & böja mig framåt. Hon gjorde jättefina avlämnanden framför denna gången. På sista föremålet ställde jag mig bara i utgångsposition & då kom hon in & satte sig vid min sida. Hon var snabb med att släppa detta föremålet så det fick hon ta igen så jag kunde dra emot lite innan hon fick sin megabelöning.


Sen gick vi en promenad innan vi avslutade med två korta platsliggningar där jag la båda hundarna tillsammans ... På den andra gick en av de andra hundarna upp & när hans matte sa åt honom att gå & lägga sig kom han fram & la sig intill Eos ... ha, ha, ha ... Vi körde även en budföring & idag gjorde Danni inte det bra alls ... han stannade framför mig & skällde så jag fick säga om kommandot ett par gånger innan han drog iväg ... Nåja, det är bara att träna vidare ... NÅN gång ska det väl sätta sig tycker jag.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards