annaayaeos

Alla inlägg den 6 april 2013

Av Anna-Karin Malm - 6 april 2013 18:45

Idag var det riktigt skönt ute i skogen ... Vi började med att gå en promenad innan arbetet startade ... De som skulle spåra började med att lägga sina spår & sen gick vi raskt vidare till nästa aktivitet som var valla sökruta ... Dock hade de andra hunnit med att valla det mesta innan jag kom tillbaka från läggandet av Eos spår.


Danni fick idag träna sök eftersom han slog till med kommunsök i tisdags & ska tävla appellen nästa söndag ... Såååå fem figgar rakt ut/liten aning bakåt beställdes ... Danni jobbade jättefint med hyfsat raka slag, dock var han en aning tveksam längs vägen på några av figgarna precis som om det var nån doft som upptog hans tankar. En av mina träningskompisar sa att hennes hund var störd av något när hon var med & vallade rutan så jag slår till med att det var just den doft & inget annat som fick honom tveksam. Han kom dock igång att skälla direkt hos figgarna, även hos den figgen som var helt ny för honom så jag är nöjd med hans prestation. 


Sen fick Eos ta sitt spår ... Det var cirka 800 meter långt med uppletande av spåret samt 7 pinnar & slut. Eos gick verkligen som en klocka idag igen med ett riktigt fint upptag samt finfina vinklar. Vid spetsvinkeln snurrade hon dock ett varv för att försäkra sig om var spåret tog vägen. En av pinnarna hade jag gömt i en liten "dunge" med små, små granplantor & denna pinne hade hon garanterat missat om inte jag stoppat henne & tvingat henne att GÅ igenom "dungen" ... Hon provade nämligen med att hoppa över den ... "L" Annars fick hon med sig alla pinnar hem & var som sagt riktigt, riktigt duktig ...


Vi avslutade arbetsdagen med ett litet uppletande ... Enbart Eos fick köra av mina hundar ... Hon fick tre prylar utlagda på bakersta linjen, ett i varje hörn & ett i mitten. Hon gjorde ett jättefint jobb förutom att hon inte riktigt kom ihåg det där med att lämna av framifrån då vi enbart tränat avlämnanden sittande vid sidan läääääänge nu ... Meeeen det är ju bara att köra det några gånger så kommer hon garanterat ihåg det igen.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards