annaayaeos

Alla inlägg under augusti 2013

Av Anna-Karin Malm - 17 augusti 2013 10:30

Så har jag då varit iväg på utställning med två av mina tre blådårar ... Danni är det ju ingen som helst mening med att ställa då han ståtar med ett präktigt & fint bettfel ... Ja idag hade jag iofs inte kunna ställa honom heller för den delen då utställningen bara var öppen för brukshundar & då menar de inte de som tävlar bruks utan de som är med i gruppen brukshundar & står under SBK:s beskydd ... Här blir jag sen vääääldigt förvånad då Eos var den enda aussien av 19 som ställdes i just bruksklass ... & aussen ska kallas brukshund ... eeeeeh ja!!!


Hur som haver så var det valparnas tur att ställas först ... Då det regnade valde jag att ha snygga regnjackan på mig medan jag ställde Pi, men det hade nog ingen som helst betydelse ... Dessutom hade Pi inte förstånd nog att gå & stå på alla fyra benen mer än några enstaka sekunder under den tid vi var inne i ringen ... Heeeelt galen var hon & hoppade & studsade samt slet & drog i snöret suck ... Nåja inte heller det hade gjort någon skillnad på resultat kan jag ana ... Sist av de tre i klassen (systrarna) blev hon med följande kritik:


4 mån. Bra storlek. Kunde haft bättre utfyllt nosparti och bättre skalle. (Ja nåt är det som inte är som det ska i skallen ... hi, hi, hi) Bra ansatta öron. Bra hals. Acceptabel överlinje. Ska få kraftigare benstomme. (Vad bra att jag fick veta det, då blir jag genast lugnare, det kommer alltså ... ;)) Bra färg & päls. (Detta blev jag jätteglad över då hon ju är på gränsen till övertecknad samt, i mina ögon, inte har ordentligt med underull) Rör sig acceptabelt. (Framför allt rör hon sig mycket & hela tiden)


Hur som helst så var hon glad & hade inga problem med att domaren kände & klämde på henne så det är jag ju oxå nöjd med ... Hon kan ju vara lite töntig ibland när de kommer så inpå henne & backa & så, men icke sa nicke.


Sen var det dags för Eos att ställas i bruksklass & henne kan man lita på ... Hon för sig med den äran inne i ringen & gör som man säger, står där man ställer henne & låter sig kännas & klämmas på utan problem ... Endast en svag svansviftning när domaren kände & klämde annars stod hon finemang ... Ett very good & tack & hej fick vi med följande kritik:


Bra storlek. Ska ha bättre utfyllt nosparti och mer skalle. Bra uttryck, Prima hals & front. Kunde ha bättre överlinje, lätt överbyggd. Bra färg & päls. Rör sig bra. Väl framvisad.


Inga revolutionerande nyheter precis ... Nåja, efter lite shopping åkte jag, Cristina & Andy upp i skogen med vovvarna & gick en sväng runt Maglaby kärr så de kunde få rasa av sig & smutsa ner sig ordentligt igen, precis som det ska vara ...

Av Anna-Karin Malm - 13 augusti 2013 10:15

Idag tränade vi äntligen sök igen efter ett, i min värld, låååångt uppehåll ... Vi var på ett nytt område med spännande slyfylld bokskog med kullar härsan & tvärsan samt lite våtmark insprängt här & där i rutan ... Inte helt lätt terräng med andra ord ...


Dani fick börja av mina två & han var något laddad ... Planen var två figgar, ett tomslag, en figge, två tomslag & till sist en närafigge. Dock fick han till något extra tomslag, därav ett i början. Han gick såååå bra idag & letade finemang, han gick till och med in bland björnbärssnår för att inte missa en eventuell figge ... Kanonkalas!!! Dock tittade han en aning efter mig när han stod & skällde på figgarna så jag ska prova att låta figgarna klicka för att se om det gör att han fokuserar mer på figge & mindre på mig ...


Planen för Eos var följande:

Figge 1 Ligger väl dold i ena förstahörnan. Klickar efter 10-20 bra skall, ger dosa 1 & matar sen in Eos till stigen med dosa 2. 

Tomslag gånger några ... 

Figge 2 Eos kommer & skäller, jag försöker locka bort henne med en godisburk. När jag varit framme hos figgen & försökt få bort henne men hon håller i skall & blick mot figgen klickar & belönar figgen. 

Figge 3 Alla går ut mot figgen samt passerar denne, jag går sist. I övrigt, se figge 2. 

Tomslag gånger några … 

Figge 4 Klickar efter 10-20 bra skall, ger megabelöningen & matar sen in Eos till stigen med dosa 2.


Dock var vinden gynnsam samt vi så pass många att jag kunde lägga ut alla fyra figgarna direkt med direktiv om hur de skulle agera ... spännande ... Detta resulterade i att figge två blev hittad först, sen figge ett följt av ett antal tomslag, figge tre & sen hade hon riktigt klabbe att hitta sista figgen. Hon gav dock aldrig upp trots att jag, som slarvat med konditionsträningen i sommar, märkte att hon blev rejält trött ... När vi gick ut till henne när hon markerade på sistafiggen märkte vi att det luktade rejält av gris på vägen vilket KAN ha förvirrat henne. Markeringarna skötte hon hur som haver ypperligt idag = väldigt nöjd & glad matte!!!


Pi fick sig ett lite spår utlagt innan fikan som vi sen tog när vi fikat = det hade legat cirka 30 minuter. Hon spårade som en liten racerbil trots att det åskade, regnade & blåste rejält. Dock hade hon inte tid för att stanna vid några dumma apporter idag.


Ett litet uppletande hann vi oxå med innan dagen var till ända ... Eos var den av mina som fick köra & hon hittade sex av de åtta föremål som var utlagda innan jag bestämde mig för att det räckte. Hon jobbade även här kanonkalas & man såg på henne hur glad hon var över att få skogsjobba ... Dagen avslutades med en promenad runt i den lilla skogsdungen.

Av Anna-Karin Malm - 12 augusti 2013 10:15

Efter att ha jobbat höstens första dag var det så dags för lite kvällslydnad med de tre blådårarna ... Det märktes minsann att jag inte varit hemma under dagen då de var mer eller mindre galna alla tre ... & ändå hade de passning av barnen ... HUR ska det då gå nästa vecka när barnen börjar skolan??? Voijne, voijne ...


Pi fick börja träna & hon skulle bara in på planen medan vi pratade om vem som ville ha hjälp med vad ... Väl inne på planen var det dock inte mycket hjärna med hos lilla fröken ... hon fastnade i klossträningen & ville inte alls träna följ-mattes-vänstra-sida-&-få-klick-och-godis ... suck ... förutom klossträning & försök till följaövningar tränade vi en del på apportering samt sitt & ligg med handkommandon. En del passivitetsträning blev det oxå innan Eos fick komma ut.


Eos gick finemang idag & hade åter igen förståelse för att man ska stanna snabbt på inkallning med ställande ... Det mesta gick som på räls & i krypet fick vi till såväl en höger- som en vänstersväng hyfsat fint. Idag bestämde jag mig för att köra framåtsändande med "gubbar & ben" så att mina kära (och villiga) träningskompisar skulle slippa stå grupp ... Vi hade finfin störning vid sidan om sträckan med ett hinder där det dessutom låg en apportbock vid sidan & en ruta vilket störde fröken Madame rejält ... Vi fick dock till nån fin sträcka någonstans i mitten efter att Eos konstaterat att hon inte fick belöning vare sig för att hon hoppade hinder eller sprang till rutan, men sen gick det i princip bara utför & jag kände hur Eos sjönk allt mer ... typiskt mig att inte sluta i tid då ju ... suck!!!


Även Danni fick sig lite träning idag, bland annat ett framförgående som jag är riktigt nöjd med & en budföring som gick riktigt, riktigt fint ... gött!!!

Av Anna-Karin Malm - 11 augusti 2013 08:45

Idag var det åter dags för spårträning ... Jag valde att lägga alla mina hundars spår själv för att kolla av att de verkligen gick där de ska & bör ...


Pi fick idag en liten utmaning i form av ett spår på cirka 150 meter med en vinkel samt två apporter med godis under utlagda ... Slutet var som vanligt en dosa med gottgott ... Hon började att spåra som värsta tufftufftåget, stannade till vid första apporten där vi hade lite godismatning samt försök att ta apporten innan det bar vidare ... fortsatt fullt tryck i spåret fram till vinkeln ... Efter vinkeln blev tempot något lugnare ... andra apporten tittades på & belönades för innan det bar av till slutet. Summa summarum - Hon har ett finfint intresse, kommer att bli något svårmotiverad till att ta apporterna i spåret då hon anser spåret vara betydligt intressantare & hon blev trött mot slutet ...


Eos fick ta sitt spår efter att Cecilia spårat med sin vovve vilket upprörde henne en aning ... Hon klarade dock av att fokusera fint & gjorde ett riktigt, riktigt fint upptag där hon analyserade spåret på cirka en halv meter i några sekunder innan det b ar av i rätt riktning ... Alla pinnarna hittade hon, dock ringade hon några vinklar idag ... Slutapporten gick hon dock över ... "L"


Danni fick ett spår på cirka 250 meter med två vinklar, två apporter & slutpinne ... Han spårade finemang utefter sin förmåga, bara en aning störd av en fågel eller ekorre eller nåt i andra vinkeln så där fick vi ta en liten paus innan han fortsatte sitt uppdrag ...

Av Anna-Karin Malm - 9 augusti 2013 08:30

Efter ett par veckors uppehåll var det idag dags att damma av oss & ta tag i lydnadsträningen igen ... Att vi haft uppehåll resulterade i ...


En styck taggad Eos som var sååååå duktig på det mesta, dock hade hon glömt att ett stannakommando under inkallningen betyder att man ska stanna snabbast möjligt ... "L" Framåtsändandet var dock riktigt, riktigt fint precis som krypet ...


En styck Danni som var näst intill övertaggad & såååååå glad att han höll på att vifta svansen ur led ...


& en styck Pi som bara skulle in på planen men när hon väl var där hade svårt att fokusera ... viljan är det dock inget fel på ... Medan vi agerade störning åt ett ekipage som blev kommenderade kom Pi på att rutan nog är en himla fin plats att vara på & gnällde & drog för att få komma till den ... Såååå jag sprang med henne till den, klickade när hon kom in i den & belönade ... Detta upprepade vi sen några gånger helt på lilla frökens initiativ ... Ett litet spår över Schäferklubbens plan fick vi oxå till innehållandes en vinkel samt en dosa godis som slut & som hon spårade, min lilla sötnos ...


Vi körde även ett litet skott idag & Pi lyfte inte så mycket som ett ögonbryn när det brände av ... häääärligt!!!

Av Anna-Karin Malm - 5 augusti 2013 08:15

Efter en vecka med ytterst sparsamt med hundträning bar det av till Gotland på en semestertripp ... Vi var ett stort gäng som hyrde en ombyggd/inredd lada några kilometer utanför Visby tillsammans ... Närmare bestämt nio personer & fyra hundar ... Det blev en hel del promenerande såväl ute i skog & mark som inne i Visby vilket var riktigt bra miljöträning för lilla Pi ...

Försök till posering med de tre gråa ... inte helt lätt med lilla fröken Pi ...

   

Tandlös, storörad & långbent men såååå söt & såååå lycklig liten Pi ... :)


 

Finaste hjärtat mitt ... Eos njuter av skogsturen ...


 

Fina kompisen Pripps undrar vad jag håller på med egentligen ...

 

Pi vill hemskt gärna leka med Danni ... som inte är fullt lika förtjust i den tanken ... "L"

 

Meningsskiljaktigheter ...

Man ska ALDRIG vända ryggen till liten Pi ... ;)

 

Eos på språng ... 

 

Det regnade en hel del de två första dagarna vilket resulterade i stooora fiiina vattenpölar att plaska i ...


 

Pi njuter ...

 

Tjoho ...

 

Om man är stor MÅSTE man vara snäll ...

 

Stor & liten ...

På väg till Fårö ... 

 

Fina Fårö ...

     

Magnus, Philip & vovvarna ...

 

Jag & mina blådårar ...

   

Amanda, Emelie & Elias ...


 

Elias, Emelie, Amanda & Philip ...


Gammalt fiskeläge på Fårö ...

       

Amanda & Emelie ser hur många dubellhakor de kan få ...

       

Visby från ovan ...

 

Visby ...

               

Häftig spegelbild ...

 

Förklädd Amanda ...

 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards