annaayaeos

Alla inlägg den 30 augusti 2013

Av Anna-Karin Malm - 30 augusti 2013 20:57

När jag startade min färd till Bjuv där dagens träningspass skulle avverkas var vädret heeeelt okej ... sååå inga jackor eller annat krafs togs med ... Meeen på vägen började det regna så smått & innan jag var framme på klubben formligen vräkte regnet ner ... Inget skoj alls ... Såååå efter att ha väntat i nån liten minut lättade regnet för att ganska snart upphöra & sen hade vi uppehåll & ömsom sol, ömsom molnigt under tiden vi tränade ... Efter träningen gick vi en liten sväng & precis när vi svängde in på parkeringen igen så började det duggregna. Väl i bilen kom så regnet åter, men vad gör väl det när det är dags att åka hem ...


Idag hade jag bestämt mig för att få hjälp med kommendering av en kedja till Eos & en kedja till Danni ... "Tagga-för-tävling-och-öka-vovvens-självförtroende-övning"


Danni fick börja till hans stora förtjusning. Hans kedja bestod av tävlingsmässig ingång, linförighet, framförgående, inkallning, apportering (lägreklassens) samt hopp (ettans). Trots att mister, mister svajade en del i linförigheten, gick en aning snett på framförgåendet & tjuvstartade på apporteringen är jag såååå nöjd med honom ... Han visar verkligen, verkligen hur kul han tycker det är att få jobba med mig ... Jag bara älskar den lille nissen.


Sen fick Eos göra sin kedja som bestod av kort fritt följ, inkallning med ställande, apportering, kryp, skall & sättande under marsch. Är det något fröken gråråtta älskar så är det att visa upp sig på planen & idag var inget undantag ... Hon är ju bara helt underbar att köra tävlingsmässigt med. Trots att hon var en aning slarvig i någon halt på fria följet, tuggade om på apportbocken, hade på tok för lång stoppsträcka för ett toppbetyg på inkallningen samt nästan kröp ifrån mig på krypet så är jag helnöjd med hennes attityd & framför allt med hennes finfina teknik på krypet!!!


Efter att de två stora hade fått jobba lite fick då äntligen liten Pi komma ut & jobba lite ... Vi lekte & idag fick hon en ny favoritleksak ... kampdutten med inbyggd pip i ... Vi körde stillasittande position där jag la in ett fotkommando & klickade henne för attityden på det ... Hon la huvudet på sned & sträckte upp sig när jag sa fot ... "L" Jag körde även en del starter med snabb belöning för att hon följde mig. Lite apporteringsövningar, boxövningar där hon börjat fatta att det är röra på bakbenen som genererar klick & belöning samt några visaövningar hann vi oxå med innan fröken började bli trött i päran.


Danni fick komma ut ännu en gång & denna gången tränade vi apportering för att få bort tjuvstartstendensen, han tjuvade första gången nu oxå, men då kallade jag tillbaka honom & belönade att han satt kvar efter att jag kastat apporten ett par gånger. Vi tränade även på ettans apportering som han tycke är aningen jobbig när jag måste luta mig över honom. Lite fritt följ som är betydligt bättre än linförigheten, kryp där han har helt underbar teknik ... jag ska komma ihåg att ta med mig kameran så jag kan få det filmat nästa gång vi tränar, läggande under marsch där han bara slänger sig ner & ställande marsch där han de första gångerna la sig ... "L" tränade vi ocå ... Sen avslutade vi med att köra några sträckor framförgående utan koppel genom gubbarna till framåtsändandet & jag tror banne mig att han snart fattar det här med framåtsändande ...


Även Eos fick ett litet pass till & denna gången fokuserade vi på krypet med korta sträckor, vändningar samt en hel högreklassträcka ... allt utom vänstersvängarna gick kanonkalas. Till slut fick jag dock till en fin vänstersväng. Vi tränade även på framåtsändandet ... Två sträckor, varken mer eller mindre hade jag bestämt mig för att avverka idag ... Första sträckan var spikrak, men i racerfart ... galopp nästan ända fram till 20 meter efter gruppen ... "L" Andra sträckan var rak genom gruppen där hon sen bröt av till trav & blev en aning sned, men hon rätade upp sig så gott som  helt ... Sista stegen kom hon till och med ner i passgång ... Yey!!! Vi avslutade hennes pass med vittringsapportering ... Första försöket hittade hon rätt pinne, råkade tappa den & sprätta iväg den över en annan pinne & tog sen fel pinne med sig in, men andra gången gick det MYCKET bättre ... en aning långsamt i avsöket, ett litet tugg eller två på vägen in, men rätt pinne utan tvekan ...gött!!!


Innan vi gick på promenad gick jag bort på planen med mina hundar för att panga. Idag fick de inget innan-godis utan jag kopplade bara loss dem & sa att nu pangar jag, brände av skottet & slängde sen ut godiset p åmarken ... Pi reagerade inte alls utan var precis som vanligt ... Gött!!! Efter godisätandet fick Eos & Pi spel med den pipande kampdutten vilket resulterade i att Pi blev av med sin ena nedre valphörntand samt bröt den andra ... Som tur är verkar hon inte alls besvärad eller öm av det & hon ska ju tappa dem iaf när som helst då det är just de tänderna som står på tur nu så jag hoppas verkligen att vi slipper åka till veterinären & dra ut den brutna tanden ...   

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards