annaayaeos

Alla inlägg den 23 augusti 2013

Av Anna-Karin Malm - 23 augusti 2013 19:15

Idag var det riktigt varmt på appellplanen så träningen blev kort och intensiv. Att Eos sen började halta lite mitt i alltihopa gjorde mig riktigt orolig ... :( Men, men det är bara att hoppas på att hon snart mår bättre igen.


Även idag fick Pi börja, vad annat kan man göra med en liten donna som totalvägrar att gå in i bilen ... "L" Vi körde på med budföringsövningar a la byt plats som även idag funkade kanonkalas. Vi började även på "visaövningen" där hon fick klick & belöning för att någon la en hand över hennes nosrygg. Leka samt följa funkade okej även det men gripaövningarna funkar lite sämre för tillfället. Jag hoppas & tror att det beror på hennes tandbyte & gör inte en så stor affär av det dock.


Sen var det då dags för Eos att komma ut & med henne körde jag enbart lite fritt följ, lite kryp, en vanlig apportering där hon även idag ställde sig vid apportbocken & glodde på mig istället för att genast gripa, en inkallning samt framåtsändandeträning med "gubbar & ben" ... Hon gjorde två heeeelt okej sträckor men någonstans där började hon halta ...


Danni fick träna på platsliggning, fritt följ, framförgående utan koppel som blev en kanonbörjan till framåtsändande, hopp-sitt, inkallning, läggande & ställande under marsch, apportering, kryp & en budföring. Värt att notera är att han har börjat vänta på kommando två vid nedläggandet - den lille busen!!!


Vi avslutade dagens träning med ett skott & idag, minsann fick jag en reaktion på liten Pi ... hon pep & var orolig en stund efter skottet ... hoppas, hoppas nu att detta var en tillfällighet bara ... Meeeen det är bara att träna på med skott kontinuerligt så löser det sig väl ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards