annaayaeos

Alla inlägg den 17 augusti 2013

Av Anna-Karin Malm - 17 augusti 2013 10:30

Så har jag då varit iväg på utställning med två av mina tre blådårar ... Danni är det ju ingen som helst mening med att ställa då han ståtar med ett präktigt & fint bettfel ... Ja idag hade jag iofs inte kunna ställa honom heller för den delen då utställningen bara var öppen för brukshundar & då menar de inte de som tävlar bruks utan de som är med i gruppen brukshundar & står under SBK:s beskydd ... Här blir jag sen vääääldigt förvånad då Eos var den enda aussien av 19 som ställdes i just bruksklass ... & aussen ska kallas brukshund ... eeeeeh ja!!!


Hur som haver så var det valparnas tur att ställas först ... Då det regnade valde jag att ha snygga regnjackan på mig medan jag ställde Pi, men det hade nog ingen som helst betydelse ... Dessutom hade Pi inte förstånd nog att gå & stå på alla fyra benen mer än några enstaka sekunder under den tid vi var inne i ringen ... Heeeelt galen var hon & hoppade & studsade samt slet & drog i snöret suck ... Nåja inte heller det hade gjort någon skillnad på resultat kan jag ana ... Sist av de tre i klassen (systrarna) blev hon med följande kritik:


4 mån. Bra storlek. Kunde haft bättre utfyllt nosparti och bättre skalle. (Ja nåt är det som inte är som det ska i skallen ... hi, hi, hi) Bra ansatta öron. Bra hals. Acceptabel överlinje. Ska få kraftigare benstomme. (Vad bra att jag fick veta det, då blir jag genast lugnare, det kommer alltså ... ;)) Bra färg & päls. (Detta blev jag jätteglad över då hon ju är på gränsen till övertecknad samt, i mina ögon, inte har ordentligt med underull) Rör sig acceptabelt. (Framför allt rör hon sig mycket & hela tiden)


Hur som helst så var hon glad & hade inga problem med att domaren kände & klämde på henne så det är jag ju oxå nöjd med ... Hon kan ju vara lite töntig ibland när de kommer så inpå henne & backa & så, men icke sa nicke.


Sen var det dags för Eos att ställas i bruksklass & henne kan man lita på ... Hon för sig med den äran inne i ringen & gör som man säger, står där man ställer henne & låter sig kännas & klämmas på utan problem ... Endast en svag svansviftning när domaren kände & klämde annars stod hon finemang ... Ett very good & tack & hej fick vi med följande kritik:


Bra storlek. Ska ha bättre utfyllt nosparti och mer skalle. Bra uttryck, Prima hals & front. Kunde ha bättre överlinje, lätt överbyggd. Bra färg & päls. Rör sig bra. Väl framvisad.


Inga revolutionerande nyheter precis ... Nåja, efter lite shopping åkte jag, Cristina & Andy upp i skogen med vovvarna & gick en sväng runt Maglaby kärr så de kunde få rasa av sig & smutsa ner sig ordentligt igen, precis som det ska vara ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards