annaayaeos

Alla inlägg under maj 2013

Av Anna-Karin Malm - 6 maj 2013 21:45

Tanken var att kvällens träning skulle bli en liten kort genomkörare eftersom vi ju var & tävlade hela dagen igår ... Dock var vädret heeeelt underbart & dessutom kom det lite "nya" folk & tränade tillsammans med mig så vi bara tränade på ... I närmare bestämt tre timmar ... ops!!!


Danni fick börja med en platsliggning som gick kanon trots störningar av såväl platsliggningskamrater som rallylydnadskurs längre bort på planen. Sen körde jag igenom honom lite ... Linförighet, framförgående, fritt följ, apportering enligt ettan & lägre, hoppet, kryp, inkallning, ställande & läggande under marsch ... Dessutom fick jag hjälp med tandvisning samt korta budföringsövningar som gick finfint.


Sen fick då Eos komma ut & hon var heeelt galen efter att ha fått sitta i bilen & vänta ... hon får ju aaaaldrig göra något ... näädå ... Med henne körde jag lite treanmoment ... fritt följ, rutan - som hon toksprang till, vittringsapportering som hon gjorde kanon, metallapportering & så lite krypövningar & framåtsändandeträning mot slutet. Första sträckan skulle hpn bara dra snett bort mot rutan som ju gav henne så mycket belöning lite tidigare, men sista sträckan var spikrak, dock inte i rätt tempo då hon travade igenom momentet.


Jag fick även låna framåtsändandeben av en kompis idag så nu ska här punkttränas detta moment så det står härliga till ett tag ska ni veta ...

Av Anna-Karin Malm - 5 maj 2013 21:00

Så har jag & Eos då äntligen tävlingsdebuterat i år ... Vår första tävling blev ju inställd pga snön & sen var det inga spårtävlingar här runt omkring på ett ag efter det. Nu var det inte bara barmark, utan helt plötsligt kom även värmen & det var närmare 20 grader varmt i skuggan under eftermiddagens lydnadspass. Som tur var fläktade det ganska rejält annars hade det nog blivit jobbigt för hundarna.


Vi började med samling i Sibbhult klockan 8.00 för lottning & vidare avfärd ut till spåren därifrån ... Jag drog så klart sista startnumret & fick dessutom ett reservspår då det egentliga spåret var invaderat av vildsvin när spårläggaren skulle gå det ... nice, nice ... När det väl var min tur hade klockan hunnit bli tjugo i tio & solen gassade på rejält i spåret ... Det var dock inget som hindrade fröken Eos som vindade in spåret redan på väg till startpunkten & sen gjorde ett klockrent upptag. Sen var det bara att hålla i & belöna för apporter ... Tyvärr missade hon en apport & jag tror att det var den näst sista för innan sista "vanliga" apporten stannade hon till & nosade rundor ett tag, men gick sen vidare utan att ha hittat nåt. Även slutet hittade hon, men hon var rejält varm då så apporten hängde på ena hörntanden när hon tog sig tillbaka till mig med den. 16 minuter tog vi på oss att ta oss runt spåret ... hygglig tid med tanke på att jag tyckte det gick i väldigt moderat fart idag.


Efter spåret bar det iväg till klubben, Göinge-Broby närmare bestämt, för uppletande. Uppletandet var på ett fält med långt, liggande fjolårsgräs, en buske samt ett par stoooora stenar. Det var rejäl motvind i rutan vilket gjorde att många hundar hade problem med att ta sig ut i rutan. Här visade Eos att hon inte bara är en van & duktig spårhund, utan även en dito sökhund. Efter att ha sprungit ett grunt slag riktade jag henne med handen, först rakt ut, sen åt vänster hörna & till sist mot höger hörna ... Hon plockade in ett föremål på vart & ett av de slagen & höll dem jättefint, inget tugg alls. Dock fick jag ett liiiitet neddrag eftersom domarna inte tyckte att jag skulle hålla handen framme medan hon var på väg in mot mig ... 9 av båda domarna blev betyget. Spåret resulterade i 10 på upptaget & 9 på själva spåret.


Vi hann även med platsliggning innan lunchpausen & tydligen var Eos lite extra uttråkad på den idag ... hon hade vridit sig åt båda hållen samt lutat sig framåt & bakåt så hon fick endast 8 av domarna ... typiskt då vi ju behöver varje litet poäng vi kan få på lydnaden ...


Efter lunchen började den långa väntan på att få gå lydnaden ... såååå tråkigt det är att starta sist ... Själva lydnaden kan jag, i sin helhet, inte vara missnöjd med ... Trots ett sämre betyg än vanligt i fria följet, en nolla på framåtsändandet (dock positiv attityd) samt dålig betyg av den ena domaren på krypet var jag allt som allt nöjd med hennes prestation samt det faktum att hon, trots att hon snart är åtta år & har tävlat X antal gånger, går in på planen med ett leende på läpparna .. ja om nu en hund kan ha det förstås ... Tyvärr, tyvärr räckte det inte riktigt ända fram idag heller ... skit oxå ... Den sammanlagda poängen räckte, men 4,25 poäng fattades på lydnadsdelen. Nåja ... Det är bara att bita ihop & träna vidare så kommer det nog nån gång ... kanske ... lr så gör det inte det, men hon är ju min alldeles speciella älskling för det ju ... Nuffrorna kommer nedan ...


Fritt följ   7,5 & 6,5 (Ngt långt fram. Släpper ngt i vä marsch. Föraren kroppsrörelser vid halter & vändningar. & Pendlar pos. DK kropp hö om, pratar m hund. Dk kropp hö om halt, pos i språng.)


Inkallning m ställande   8 & 7,5 (Sitter ej helt still vid utgång. Långt ställande & Sitter oroligt. Dk kropp stanna, tempo2:a sträckan, snett avsl)


Framåtsändande   0 & 0 (Transport för. Inga tempoväxlingar stopp utanför gruppen i båda riktningar. & Kort avst. 1:a sträck, går ur riktning, långt avst 2:a sträck + riktning)


Krypande   8 & 6,5 (pendlar ut i sidled, hög bak & hög bak, riktning, tempo, ej normal gång för föraren)


Skall   9 & 9,5 (Tystnar ngt innan & tyst innan avslut)


Tungapportering   9 & 8,5 (snett, tempoväxling & Någon tvekan, tempo in, snett avsl.)


Hopp ö hinder   9,5 & 8,5 (Ngt snett avslut & Dk kropp, snett avsl)


Platsliggning   8 & 8 (Flyttar sig & kryp)


Uppletande av spår   10 & 10


Spårning   9 & 9 (16 minuter, 6 + slut) 


Uppletande   9 & 9 (Lite mycket hjälp med handen vid ingång & Brister i system, Dk vid ingång)


Sammanlagt 486,75 poäng men då 4,25 poäng under uppflyttning på lydnadsdelen ...


Innan vi körde hemåt tog jag en liten promenad med busarna samt tränade lite lydnad med Danni ... Det är alltid bra för honom att få känna på nya appellplaner ... Dock märktes det inte att han var på ett nytt ställe utan han jobbade på precis om vanligt ... gött!!! 

Av Anna-Karin Malm - 4 maj 2013 14:12

Idag hade vår spårgrupp mark & trots att jag ska ägna morgondagen åt att tävla bestämde jag mig för att åka & spåra lite ... Mest för att lugna ner Eos som blir helt galen om hon inte har spårat på ett tag ... Jag åkte dit så jag hann ta en promenad innan själva träningen började & sen la jag spåren till mina hundar själv. Eos spår var cirka 500 meter långt med fem pinnar samt slut & Dannis var drygt 300 meter långt med tre pinnar, tre vinklar samt slut.


Danni fick börja med sitt spår eftersom det ju inte ska ligga lika länge som Eos ... Han började kanonkalas & spårade riktigt fint ... Det enda strulet var i första vinkeln där han tog en stund på sig att bestämma sig för huruvida han skulle svänga eller vänta på att spåret skulle rakna ... "L" Han stannade till & luktade på samtliga pinnar utan hjälp, men sen fick jag tjata lite på honom för att han skulle ta upp dem.


Sen var det Eos tur & det var nog tur att hennes spår låg ganska långt från bilarna så hon hann varva ner innan vi var framme vid starten. När jag släppte på henne galopperade hon ut till spåret, höll på att missa det, men tvärnitade med bakbenen kvar i spårkärnan & drog sen åt höger utan att analysera något alls ... Dock hade jag stått precis vid snitseln en stund för att sätta igång Runkeepern så hon KAN ju ha känt tydligt vilket håll spåret gick åt ... Vem, vet, vem vet ... Sen var det bara att hänga med för sen gick det undan. Hon plockade alla fem pinnarna samt slutet, tog vinklarna fint, till och med den riktigt spetsiga spetsvinkeln & gick finfint i spårkärnan, så jag är nöjd & glad med hennes prestation idag ...

Av Anna-Karin Malm - 3 maj 2013 13:45

Och så kom då äntligen värmen ... Det är väl märkligt hur segt det kan vara innan våren & värmen kommer & så när den väl kommer säger det bara poff ... Andra vårar brukar Eos vara märkbart påverkad av första värmen, men jag har faktiskt inte märkt så mycket nu de varma dagar som varit ... En liten teori jag har är att jag alltid annars har satt på henne scaliborhalsband i samband med första vårvärmen, så dock inte i år då jag bestämt mig för att försöka med giftfritt alternativ ...


Hur som haver så hade vi kameran med idag & bestämde oss för att filma varandra lite grann. Jag ville ha en liten, kort kedja med var & en av mina hundar som kommenderades & belönades tävlingsmässigt. Tyvärr tog batteriet på min kamera slut precis när det var min tur, så mina kedjor finns på träningskompisens kamera & mina träningskompisars finns med på min ... Får se om vi får till ett litet byte av filmer vad det lider.


Eos fick börja av mina hundar & hennes kedja bestod av ett kortare fritt följ, sättande under marsch, inkallning med ställande, apportering & ettans hopp. Hon var riktigt, riktigt tävlingstaggad vilket känns bra inför söndagens tävling, dock satt inte alla detaljer på plats, men det var inte det som var det primära målet med kedjan heller.


Sen fick Danni sin kedja som bestod av linförighet, inkallning, läggande under marsch och apportering. Linförigheten var inte bra idag, förmodligen p.g.a för lite uppvärmning/förberedelse innan vi äntrade "tävlingsplanen". Läggandet strulade då han skakade sig precis när han skulle lägga sig & kom av sig, men annars gick det bra tycker jag ...


Sen fick Eos komma ut en stund igen då jag ville köra henne lite framåtsändande med människogrupp nu innan tävlingen & det gick väl si sådär ... Nån gång gick hon rakt & nån gång gick hon utanför ... Vi får se hur det blir på söndag ... Krypet var helt okej utom att hon ville resa sig innan jag sa sitt vid ett par tillfällen & sen körde jag ett högt hopp så hon ska ha höjden i kroppen på söndag ... Jag avslutade hennes träning med några inkallningar med ställande med en planka utlagd för att påminna henne om att stanna snabbt.


Även Danni fick komma ut en gång till & träna lite framförgående, prova på att ta tungapporten (jag hittade en enkilosapport i skåpet i stugan) samt lite kryp innan vi bestämde oss för att kissa vovvar & åka hemåt ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards